Bjørkelangen videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk


Bjørkelangen videregående skole
SkoletypeVideregående skole
Grunnlagt1971
FylkeViken
KommuneAurskog-Høland
TettstedBjørkelangen
Adresse1940 BJØRKELANGEN
RektorOlav Wennemo
Klasser31
Elever633 (2011)
Ansatte104 (2011)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Bjørkelangen videregående skole
59°53′19″N 11°34′55″Ø

Bjørkelangen videregående skole ligger på Bjørkelangen i Aurskog-Høland, og tilbyr utdanningsprogrammene studiespesialisering, service og samferdsel, design og håndverk, helse- og sosialfag, teknikk og industriell produksjon, elektrofag og idrettsfag.

Skolen var studiested for Fagskolen Oslo Akershus frem til 2020, og har fortsatt opplæring for studenter tilknyttet fagskolestudier.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bjørkelangen videregående skole var nasjonal demonstrasjonsskole i perioden 2002-2004. Bærebjelkene i begrunnelsen for utnevnelsen av Bjørkelangen videregående skole var skolevurdering, tilrettelegging og elevmedvirkning. Sistnevnte er skolen mest kjent for. Elevrådet ved skolen har alltid hatt et godt rykte på seg i Akershus, men også på landsbasis.

Høsten 2009 startet en betydelig utbygging av skolens bygningsmasse. I desember 2010 ble utbyggingen ferdigstilt med blant annet et nytt bygg som inneholder et auditorium med plass til 120 personer, samt klasserom, grupperom og kontorer. Samtidig ble naturfagrommene i A-bygg og teori- og møterom i B-bygg totalrenovert.

Kjente elever[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]