Bjørkelangen videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bjørkelangen videregående skole
MottoVeien mot voksenlivet
LandNorge
TypeVideregående skole
Org.nummer974587602
Grunnlagt1971
Region/fylkeAkershus
KommuneAurskog-Høland
StedBjørkelangen
Adresse1940 BJØRKELANGEN
RektorOlav Wennemo
Klasser28
Elever581
Ansatte100
Nettstedhttp://www.bjorkelangen.vgs.no/
Beliggenhet
Kart
Bjørkelangen videregående skole
59°53′19″N 11°34′55″Ø

Bjørkelangen videregående skole ligger på Bjørkelangen i Aurskog-Høland, og tilbyr utdanningsprogrammene Studiespesialisering, Idrettsfag, Salg, service og reiseliv, Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, Helse- og oppvekstfag, Teknologi- og industrifag og Elektro og datateknologi. I tillegg tilbyr skolen påbygning til studiekompetanse.

Skolen var studiested for Fagskolen Oslo Akershus frem til 2020, og har fortsatt opplæring for studenter tilknyttet fagskolestudier gjennom Fagskolen i Viken.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bjørkelangen videregående skole var nasjonal demonstrasjonsskole i perioden 2002–2004. Bærebjelkene i begrunnelsen for utnevnelsen av Bjørkelangen videregående skole var skolevurdering, tilrettelegging og elevmedvirkning. Sistnevnte er skolen mest kjent for. Elevrådet ved skolen har alltid hatt et godt rykte på seg i Akershus, men også på landsbasis.

Høsten 2009 startet en betydelig utbygging av skolens bygningsmasse. I desember 2010 ble utbyggingen ferdigstilt med blant annet et nytt bygg som inneholder et auditorium med plass til 120 personer, samt klasserom, grupperom og kontorer. Samtidig ble naturfagrommene i A-bygg og teori- og møterom i B-bygg totalrenovert. I 2019/2020 ble A-bygget rehabilitert.

Kjente elever[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]