Sandvika videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sandvika videregående skole
Skolen i juli 2008.
LandNorge
KommuneBærum
Beliggenhet
Kart
Sandvika videregående skole
59°53′36″N 10°31′04″Ø

Sandvika videregående skole er en videregående skole i Sandvika i Bærum. Skolen ble offisielt åpnet i august 2005 med et midlertidig lokale ved Valler videregående skole, og flyttet året etter inn i de gamle lokalene til Handelshøyskolen BI. Lokalene ble pusset opp og bygd om etter at BI flyttet til Nydalen sommeren 2005. Prosjektet startet i 1999 da det ble det igangsatt arbeid med et byggeprogram for en ny videregående skole i Bærum.

Vi kan – vil du?

Skolens motto

Studieretninger[rediger | rediger kilde]

Skolen har fra og med høsten 2011 900 elever. Det tilbys fire studieretninger; studiespesialisering, medier og kommunikasjon, helse og sosialfag og tilrettelagt opplæring.

Studiespesialisering[rediger | rediger kilde]

Studiespesialisering er studieretningen med flest studieplasser. Med mange elever på studiespesialisering kan skolen tilby et bredt tilbud av valgfrie programfag innenfor realfag, samfunnsfag, språk og økonomi.

Medier og kommunikasjon[rediger | rediger kilde]

Medier og kommunikasjonslinjen på Sandvika er en av de fire som tilbys i området Asker og Bærum. Elevene har tilgang til spesielle lokaler for produksjon av video og lyd, og har også sitt eget nettsted og domene, MKweb.no, der de legger ut arbeidet sitt. På medier og kommunikasjonslinjen er det to forskjellige fag, mediesamfunnet og medieutrykk. I tillegg til disse fagene har medier og kommunikasjonslinjen rett til å velge mellom 5 forskjellige valgfag. Disse gjelder Bildefag, Grafisk Design, IT, Lyd og Mediespesialisering.

Helse og sosialfag[rediger | rediger kilde]

Helse og sosialfag tilbyr helse- og sosialfag VG1, helsesekretær og barn- og ungdom VG2 samt tannhelsesekretær VG3. Linjen er hovedsakelig ment for elever som ønsker å jobbe i omsorgsyrker.

Tilrettelagt opplæring[rediger | rediger kilde]

Tilrettelagt opplæring er den minste av linjene på skolen, og hadde 18 elever i skoleåret 2011-2012.

Skolerevy[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Sandvikarevyen

Skolen har etter hvert fått en veletablert revytradisjon. Skolen hadde sin første revy i 2008, og forestillingen spilles i skolens gymsal den første uken etter vinterferien hvert år. Sandvikarevyen har raskt rukket å bli tildelt toppkarakterer fra både Aftenposten (2011, 2013, 2015) og Budstikka (2011, 2013, 2014). I 2011 og 2013 ble revyen nominert til Revyprisen, som deles ut av Aftenposten. I 2015 gikk revyen helt til topps og ble kåret til årets beste revy i Oslo og Akershus, og som følge av dette ble revyen også satt opp på Nationaltheatret etter påske. Sandvikarevyen vant dessuten Budstikkas revypris i 2011, 2012, 2013 og 2014. De siste årene har mellom 120-150 av skolens elever tatt del i revyarbeidet.

IKT[rediger | rediger kilde]

Skolen har fokus på god bruk av IKT i undervisningen. alle elever (og lærere) har bærbar PC. Skolen er satt opp med WLAN i alle arealer, og prosjektører og høyttalere i alle undervisningsrom.

Elevenes datamaskiner[rediger | rediger kilde]

Elevene som begynner på skolen får bærbar PC eller MAC gjennom Akershus fylkeskommunes innkjøpsordning. Elevene betaler leie for PC-ene, men får et stipend som dekker kostnadene. Etter tre år kan elevene overta PC-ene.

Satsing på Web 2.0[rediger | rediger kilde]

Sandvika vgs bruker aktivt ikt i undervisningen i de fleste fag og elever produserer mye på nett. Mange skriver blogger og bruker wiki. Av andre program som brukes kan nevnes Microsoft OneNote som elevene bruker til å ta notater fra fagdagene.

Rektorer på skolen[rediger | rediger kilde]

Navn Periode
Arne F. Opsahl 2005 - 2018
Ann Hege W. Jerve 2018 -

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]