Hopp til innhold

Bayonetta 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bayonetta 2
UtviklerPlatinumGames
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
RegissørYusuke Hashimoto
ProdusentAtsushi Inaba
ForfatterHideki Kamiya
Bingo Morihashi
PlattformWii U, Nintendo Switch
UtgivelseWii U
JP 20. september 2014
NA 24. oktober 2014
EU 24. oktober 2014
Nintendo Switch
INT 16. februar 2018
SjangerActionspill
ModusEnspiller, flerspiller, samarbeid
AldersgrensePEGI 16
Nettstedbayonetta2.nintendo.com/fr/
Del av serien Bayonetta

Bayonetta 2 er et actionspill utvikla av PlatinumGames og utgitt av NintendoWii U. Spillet er oppfølgeren til spillet Bayonetta fra 2009, og er regissert av Yusuke Hashimoto og produsert av Atsushi Inaba og Hitoshi Yamagami fra Nintendo, under tilsyn av serieskaperen Hideki Kamiya.

Bayonetta 2 blei annonsert 13. september 2012, som en eksklusiv tittel for Wii U, til forskjell fra det forrige spillet som kom ut på både Xbox 360 og PlayStation 3. Spillet bruker de samme stemmeskuespillerne som gav stemme til karakterene i Bayonetta.[1]

Bayonetta 2 blei utgitt i september 2014 i Japan og i oktober i resten av verden. En spesialutgave av spillet inkluderte en portering av det originale spillet Bayonetta som en separat disk i pakken. Spillet fikk positive anmeldelser, særlig for kampsystemet og de generelle forbedringene fra det første spillet.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Det meste av Bayonetta 2 foregår ved det fiktive hellige fjellet Fimbulventr, og den nærliggende byen Noatun - som ligger i Midtøsten. Hovedpersonen Bayonetta reiser til fjellet for å finne Gates of Hell i forsøk på redde sin venninne Jeanne. Tilbakevendende karakterer inkluderer blant annet Rodin, som forsyner Bayonetta med kraftige våpen. Og Luka, en journalist som gir Bayonetta verdifull informasjon. Når byen deres blir angrepet, slår Bayonetta seg sammen med en heks og venninne Jeanne. På et tips fra informanten Luka, går Bayonetta til fjellet Fimbulventr, i byen Noatun, som huser en inngang til Inferno.

I Noatun møter hun en gutt som heter Loki, som også forsøker å nå Fimbulventr av årsaker han ikke kan huske. De to inngår en avtale om å reise sammen, ettersom Loki påstår at hans krefter kan være nødvendige for å nå Inferno. Bayonetta kommer frem til Inferno, og reiser inn i dypet for å redde Jeanne. Ved hjelp av Rodin er Bayonetta i stand til å redde Jeannes sjel og gjenopplive henne. Men Loki blir angrepet, av noen som avslører at han er en ung Balder. Bayonetta forsøker å redde Loki fra ham, men Loki mister kontrollen over kreftene sine og sender Bayonetta og Balder 500 år inn i fortiden.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Bayonetta 2 confirmed». Eurogamer. Besøkt 30. september 2016. 
  2. ^ «ANMELDELSE: Bayonetta 2». Gamer.no. Besøkt 30. september 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]