Axis and Allies Miniatures

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Axis and Allies Miniatures er et strategispill for to personer, og bygger på det kjente brettspillet Axis and Allies.

Temaet i spillet er andre verdenskrig, og spillerne skal lede en hær bestående av soldater, stridsvogner og/eller fly. Spillet ble utgitt av Avalon Hill i 2005. Spillet er konstruert som et samlespill, og alle enhetene har en sjeldenhets-grad: vanlig (common), uvanlig (uncommon) og sjelden (rare). Kartene, som også fungerer som spillbrettet, er satt sammen av sekskanter.

Axis and Allies Miniatures: War at Sea er en annen variant av spillet hvor handlingen er lagt til havet.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Det har vært utgitt flere samlinger med enheter, og det kommer fremdeles ut nye sett.

Base set[rediger | rediger kilde]

Dette er det første settet med enheter. Det ble utgitt i 2005, og inneholdt 60 forskjellige enheter. Frankrike, Sovjetunionen, Storbritannia og USA er de allierte nasjonen. Aksemaktene blir representert av Tyskland, Italia og Japan

Set II[rediger | rediger kilde]

Dette er det andre settet med enheter, og ble utgitt i slutten av 2005, og inneholdt 45 forskjellige enheter. Temaet for denne utgivelsen var Østfronten. Her ble det og introdusert skarpskyttere, kavaleri og fallskjermsoldater. Nye nasjoner er Nasjonalist-Kina, Polen og Romania.

Contested Skies[rediger | rediger kilde]

Her kom 45 nye enheter med i krigen. Den ble utgitt våren 2006. Her ble det introdusert flyog antiluftskyts samt at Australia ble lansert som nasjon.

D-Day[rediger | rediger kilde]

Utgivelse med fokus på de alliertes landgang i Normandie. Her kom nye 45 enheter, inkludert kanadiske. Det ble også introdusert hindringer, som for eksempel minefelt, piggtråd og bunkere. Denne ble gitt ut sommeren 2006.

Reserves[rediger | rediger kilde]

45 nye enheter. Romania ble også presentert. Dette ble lanser november 2006.

1939-45[rediger | rediger kilde]

I oktober 2007 ble dette settet lansert. Det inneholdt en ny-utgivelse av 60 enheter, men ingen av dem var helt ny. 2 markante endringer som er verdt å legge merke til er at skalaen på kjøretøy (stridsvogner, biler, beltekjøretøy) ble oppjustert for å passe til soldatene. Tidligere var skalaen på kjøretøy 12mm mens de fra 39-45 settet er oppjustert til 15mm og dermed er i samsvar med soldatene. Miniatyrene er da også kompatible med terreng og andre miniatyrer i 15mm skala, f.eks Flames of War. I tillegg ble hexene oppjustert til 3" (7,5cm) og det ble tillatt med opptil 6 enheter i hver hex (3 axis/3 allies, kun 1 kjøretøy)

North Africa 1940-43[rediger | rediger kilde]

Dette settet har kampene i Nord-Afrika som tema. Her kom også greske styrker med for første gang. Inneholdt 60 nye enheter.

Eastern Front 1941-45[rediger | rediger kilde]

60 nye enheter med hovedfokus på Østfronten, kom ut oktober 2008. Her deltar også finnene for første gang.

Italy and the Balkans 1943-1945[rediger | rediger kilde]

Planlagt utgitt våren 2009. Dette settet er kansellert. Istedet vil settet "Early War" bli utgitt rundt årsskiftet 2009-10. Early War tar for seg de innledende kampene i WWII fra Polen til invasjonen av Sovjetunionen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]