Asylet (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Asylet
Generell informasjon
SjangerDramaserie, ungdomsserie
Prod.landNorge
Sendeår1995–1998
Sesonger4
Episoder28
Lengde25 min. (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
HovedrolleSigri Heiberg
Lars-Kristian Harveg
Anne Marte Skaanes
Sturla Haugsgjerd
Bak kamera
ManusArthur Johansen
RegiPetter Fastvold
Kjersti Normann
Anne-Marie Nørholm
TittelmusikkStein Berge Svendsen
Reidar Skår
Nils Petter Molvær
MusikkStein Berge Svendsen
Reidar Skår
Nils Petter Molvær
Sending
Periode4. feb. 199514. mar. 1998
TV-kanalNRK1
Eksterne lenker
IMDb

Asylet var en dramaserie for ungdom som ble sendt på NRK fra 1995 til 1998. Serien gikk i tilknytning til programposten Midt i smørøyet. Serien tok utgangspunkt i fire ungdommer som holdt til på det hemmelige klubbstedet «Asylet», og kom borti problemer. Musikken som ble brukt i serien ble laget av Stein Berge Svendsen, Reidar Skår, og Nils Petter Molvær. Regien var ved Petter Fastvold, Kjersti Normann, og Anne-Maria Nørholm.

Serien vant Amandaprisen i kategorien "Beste dramatiske fjernsynsproduksjon" i 1997.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sesong 1 (1995)

De fire skoleelevene Thomas, Ellen, Pelle og Liz møtes under en kanotur på en leirskole. En natt kommer de over en gruppe skinheads som leker krig i skogen, og henger opp ett av sine medlemmer i et tre etter å ha tapt spillet. Tilbake i byen blir ungene vitne til at de samme nynazistene kaster en brannbombe inn i en pakistaner-butikk på Grønland. De kommer over et gammelt lokale hvor de etablerer klubben Asylet, og blir senere venner med den sjenerte jenta Inger.

Sesong 2 (1996)

Asyl-gjengen er på jakt etter nye lokaler til klubben sin ettersom det tidligere hovedkvarteret ble omgjort til parkeringshus. Pelle har begynt i en hemmelig musikkgruppe for alkohol-barn med navnet Flaskeenstemblet. Etter å ha funnet nytt lokale til klubben, oppdager gjengen at boligeieren Anne Smidt ønsker å få det revet, noe som vekker sinne og mistanke hos den gamle beboeren Frøken Linné, samtidig som Smidts sønn Espen ønsker å bli med i gjengen.

Sesong 3 (1997)

Asyl-gjengen er spredt for alle vinder. Bare Thomas og Inger er igjen. Foreldrene til Inger har reist til Afrika, og hun har derfor flyttet inn hos Thomas hvor hun har merkelige drømmer om en dukke og en gammel mann. En dag blir Thomas’ sykkel stjålet av den småkriminelle Chris. På jakt etter sykkelen blir Tomas og Inger kjent med den eksentriske Tufte-familien, og de to hackerne Serge og Alba som driver utpressing av den kriminelle bankmannen Einar Gill.

Sesong 4 (1998)

Thomas fyller 16 år, og hans bursdag blir feiret i Serge og Albas internettcafé Café@ med hele den gamle Asyl-gjengen til stedet. Gleden slår sprekker når stedet blir utsatt for en ildpåsettelse, og mistanken faller på den ukjente pyromanen som har herjet i byen den siste tiden. Mistanken faller også på tenåringen Nic og jentegjengen hennes. Thomas har vært kjærester med Pernille Tufte i nesten et år, men savnet etter hennes bror Chris er fortsatt sterkt.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Sesong 1

Sesong 2

Sesong 3

Sesong 4

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]