Pia Borgli

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pia Borgli
Født28. april 1959 (60 år)
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Norge

Pia Dian Borgli (født 28. april 1959) er en norsk skuespiller.

Borgli debuterte i 1980 og har i tiden etter hovedsakelig vært tilknyttet Oslo Nye Teater, og ble fast ansatt der fra 1988. Hun har også vært ansatt ved Nationaltheatret i Oslo. Borgli har gjort seg bemerket i forskjellige roller både innen komedie og drama. I barneteater har hun blant annet spilt Snøhvit og Ronja Røverdatter samt Klatremus i Dyrene i Hakkebakkeskogen Hun gjorde et sterkt inntrykk som incestoffer i stykket Fuglepappa'n og som en av samvittighetsfangene i Pål Løkkebergs Fjernsynsteater-oppsetning av Jorge Diaz fengselsdrama Canto Libre i 1989.

På film har hun kanskje gjort seg mest bemerket som opprørsk datter og punker i den norske storfilmen Galskap! fra 1985. Punker var hun også i fjernsynsteateroppsetningen av «Syx» i 1988 (skrevet av Brynjar Aa) der hun spilte mot Astrid Folstad. Hun medvirket også i filmen Fifty-Fifty fra 1982, som også var hennes debut som filmskuespiller. Hun har tillegg hatt roller i en rekke andre norske filmer, deriblant Tomme Tønner 2011.

Borgli har også gjort seg bemerket i Radioteatret, og har gitt stemme til en rekke tegneserie og animasjonsfigurer som Gurin i Solan, Ludvig og Gurin med reverompa, Blekkulf, Hugo i Jungeldyret Hugo, Kvitrebekk i Tornerose og mange fler. Hun har også lest inn lydbøkene Ronja Røverdatter og Sunaneng av Astrid Lindgren.

På TV har hun blant annet vært å se i julekalenderen Amalies jul (1995) som Nissungen, samt en gjesterolle i komiserien Pilen Flyttebyrå fra 1987.

Annet[rediger | rediger kilde]

Hun er tante til skuespilleren Vanessa Borgli og søster av Petter J. Borgli

Filmografi[rediger | rediger kilde]

TV-opptredener[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]