Arne Fjørtoft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Arne Fjørtoft
FødtArne Johansson Fjørtoft
28. mars 1937 (81 år)
Norge Sauda i Rogaland
Ektefelle Ragnhild Sælthun Fjørtoft
Beskjeftigelse Utviklingsarbeider, politiker
Parti Venstre
NasjonalitetNorge

Arne Johansson Fjørtoft (født 28. mars 1937 i Sauda) er en norsk bistandsarbeider, journalist og tidligere leder av partiet Venstre.

Etter ordinær skolegang i Sauda reiste Fjørtoft en tid ut som sjømann. Deretter utdannet han seg til typograf i farens trykkeri. Parallelt med dette var han aktiv i godtemplarungdomslaget Vardevakt og i Venstre, og han ble snart valgt inn i ledende posisjoner i både ungdomslaget og lokalpartiet, bl.a. som representant i kommunestyret i Sauda.

Fjørtoft er utdannet boktrykker og typograf. Han var partileder i Venstre fra 1986, men gikk av i 1990 etter Venstres dårlige valg høsten 1989. Han har siden 1988 vært leder i Worldview International Foundation. Etter sin politiske karriere har han vært prosjektleder for flere utviklingsprosjekter i Asia. Utover det har han også jobbet som programsekretær og utenriksreporter i NRK.

Fjørtoft har mottatt flere internasjonale utmerkelser for sin innsats i den tredje verden. 1994 ble han utnevnt til ridder av den thailandske Hvite Elefants orden for sitt arbeid blant stammefolk og narkotikabekjempelse i Det gylne triangel.

Arne Fjørtoft er gift med Ragnhild Sælthun Fjørtoft. De bor i Lørenskog i Akershus.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]