Alex Borstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alex Borstein
FødtAlexandrea Borstein
15. feb. 1971[1]Rediger på Wikidata (53 år)
Highland Park
BeskjeftigelseKomiker, manusforfatter, sanger, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedSan Francisco State University
Chatsworth High School
EktefelleJackson Douglas (19992017)
NasjonalitetUSA
Medlem avWriters Guild of America West
UtmerkelserPrimetime Emmy Award for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series (2018) (for: The Marvelous Mrs. Maisel)
Primetime Emmy Award for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series (2019) (for: The Marvelous Mrs. Maisel)
Primetime Emmy Award for Outstanding Character Voice-Over Performance (2018) (for: Familien Griffin)
Aktive år1993
Nettstedhttp://www.alexborstein.com/
IMDbIMDb

Alexandrea Borstein (født 15. februar 1971 i Highland Park i Illinois) er en amerikansk skuespillerinne og komiker.

Som barn tidlig på 1980-tallet flyttet Borstein til det sørlige California sammen med familien. Senere flyttet hun til San Francisco der hun begynte på San Francisco State University. Hun tok seg jobb i et reklamefirma der hun laget reklamer for Barbie.

Borstein begynte på improvisasjonskurs på ACME Comedy Theater, der hun møtte både sin forfatterpartner og kommende ektemann. Alex og hennes forfatterpartner startet arbeidet med å skrive Casper the Friendly Ghost. Kort tid etter forlot hun den animerte serien for å bli fulltids forfatter. I 1996, mens hun fortsatt skrev for Casper, jobbet Borstein i den populære TV-serien Power Rangers Zeo, der hun hadde stemmen til «Queen Machina», dronningen over maskinene. I 1997 ble Borstein fast medlem i TV-serien MADtv. Hun er kanskje mest kjent i rollen som «Miss Swan», en rolle hun baserte på en kombinasjon av sin bestemor og sangerinnen Björk.

Mens Borstein arbeidet i MADtv møtte hun Seth MacFarlane som skulle starte den animerte serien Family GuyFOX. Borstein ble forlovet med Jackson Douglas da han fridde til henne midt under en sketsj under innspillingen av MADtv, og de giftet seg i 1999.

I 2000 fikk Borstein rollen som Sookie St. James i TV-serien Gilmore Girls. I pilotepisoden spilte hun Sookie, men hun kunne ikke fortsette i serien på grunn av at hun fremdeles hadde kontrakt med MADtv. Hun ble byttet ut med Melissa McCarthy. Borstein hadde imidlertid en gjesterolle i flere episoder som harpisten Drella, og senere som «Miss Celine», en middelaldrende moterådgiver for kjendiser. Borsteins ektemann, Jackson Douglas, har også en rolle i Gilmore Girls, som Jackson Melville, Sookies ektemann.

Borstein forlot MADtv i 2002, det samme året Family Guy ble kansellert på FOX. Family Guy kom imidlertid tilbake i 2005, og Borstein er fortsatt[når?] med i besetningen som produsent og forfatter, samt stemmen til Lois og flere andre figurer.

Etter at Borstein forlot MADtv har hun hatt flere filmrollen, blant annet som rektor i Lizzie McGuire - Stjerne for en dag, bestevennen til Halle Berry i Catwoman, og som ansatt i CBS News i Good Night, and Good Luck.

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-ID nm0097504, besøkt 10. januar 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]