Alex Borstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alex Borstein
Alex Borstein by Gage Skidmore 4 (retouched).jpg
Født15. feb. 1971[1]Rediger på Wikidata (51 år)
Highland ParkRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Komiker, manusforfatter, sanger, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Utdannet ved San Francisco State UniversityRediger på Wikidata
Ektefelle Jackson Douglas (19992017)Rediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Primetime Emmy Award for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series (2018), Primetime Emmy Award for Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series (2019), Primetime Emmy Award for Outstanding Character Voice-Over Performance (2018)Rediger på Wikidata

Alexandrea «Alex» Borstein (født 15. februar 1971 i Highland Park i Illinois) er en amerikansk skuespillerinne og komiker.

Som barn tidlig på 1980-tallet flyttet Borstein til det sørlige California sammen med familien. Senere flyttet hun til San Francisco der hun begynte på San Francisco State University. Hun tok seg jobb i et reklamefirma der hun laget reklamer for Barbie.

Borstein begynte på improvisasjonskurs på ACME Comedy Theater, der hun møtte både sin forfatterpartner og kommende ektemann. Alex og hennes forfatterpartner startet arbeidet med å skrive Casper the Friendly Ghost. Kort tid etter forlot hun den animerte serien for å bli fulltids forfatter. I 1996, mens hun fortsatt skrev for Casper, jobbet Borstein i den populære TV-serien Power Rangers Zeo, der hun hadde stemmen til «Queen Machina», dronningen over maskinene. I 1997 ble Borstein fast medlem i TV-serien MADtv. Hun er kanskje mest kjent i rollen som «Miss Swan», en rolle hun baserte på en kombinasjon av sin bestemor og sangerinnen Björk.

Mens Borstein arbeidet i MADtv møtte hun Seth MacFarlane som skulle starte den animerte serien Family GuyFOX. Borstein ble forlovet med Jackson Douglas da han fridde til henne midt under en sketsj under innspillingen av MADtv, og de giftet seg i 1999.

I 2000 fikk Borstein rollen som «Sookie St. James» i TV-serien Gilmore Girls. I pilotepisoden spilte hun «Sookie», men hun kunne ikke fortsette i serien på grunn av at hun fremdeles hadde kontrakt med MADtv. Hun ble byttet ut med Melissa McCarthy. Borstein hadde imidlertid en gjesterolle i flere episoder som harpespilleren «Drella», og senere som «Miss Celine», en middelaldrende moterådgiver for kjendiser. Borsteins ektemann, Jackson Douglas, har også en rolle i Gilmore Girls, som «Jackson Melville», «Sookies» ektemann.

Borstein forlot MADtv i 2002, det samme året Family Guy ble kansellert på FOX. Family Guy kom imidlertid tilbake i 2005, og Borstein er fortsatt med i besetningen som produsent og forfatter, samt stemmen til «Lois» og flere andre figurer.

Etter at Borstein forlot MADtv har hun hatt flere filmrollen, blant annet som rektor i Lizzie McGuire - Stjerne for en dag, bestevennen til Halle Berry i Catwoman, og som ansatt i CBS News i Good Night, and Good Luck.

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0097504, besøkt 10. januar 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]