Coyote Ugly

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Coyote Ugly
orig. Coyote Ugly
Generell informasjon
Utgivelsesår4. august 2000
Prod.landUSA
Lengde101 min. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDavid McNally
ProdusentJerry Bruckheimer
Chad Oman
ManusforfatterGina Wendkos
Foran kamera
MedvirkendePiper Perabo
Adam Garcia
Maria Bello
Izabella Miko
Tyra Banks
Bridget Moynahan
Melanie Lynskey
John Goodman
Annen informasjon
Totalomsetning$80,000,000 USD[1]
Prod.selskapTouchstone Pictures
Eksterne lenker

Coyote Ugly er en amerikansk romantisk dramakomedie fra 2000 basert på den faktiske baren Coyote Ugly Saloon, som er lokalisert i New York City. Filmens hovedrolle spilles av Piper Perabo og Adam Garcia med en liten birolle av Tyra Banks. Filmen ble regissert av David McNally og manus var av Gina Wendkos.

Handling[rediger | rediger kilde]

Violet Sanford (Piper Perabo), en lovenende ung sangskribent, forlater hjembyen South Amboy, New Jersey og sin far Bill Sanford (John Goodman) for å forfølge sin drøm i New York City. Som vist i filmen, drar mange tenåringer hjemmefra for å forsøke å bli oppdaget i storbyen.

Hun prøver, uten suksess, å få sin demotape oppdaget av musikkstudioene. En kveld prøver hun å overbringe en av sine demotaper til det hun tror er en musikkprodusent, men som i virkeligheten er en kjøkkenhjelp ved navn Kevin. De to ender opp med å gjøre odde strøjobber sammen, som å pakke fisk og deler profitten. Etter et innbrudd i hennes leilighet går hun til en restaurant med bare noen få dollar igjen i lommeboken, og oppdager noen jenter som blafrer med alle pengene sine som de har tjent den kvelden. Etter å ha spurt for seg, finner hun ut at jentene jobber på en bar som heter Coyote Ugly. Hun drar til baren, og blir ansatt på prøve av eieren Lil (Maria Bello) på grunn av sin bestemte opptreden da noen mannfolk begynner å bråke litt. Etter å ha begynt i jobben, oppdager hun raskt at for å beholde jobben, må hun overgå sin sceneskrekk og lære seg triksene de andre jentene kan, nemlig å synge, danse og opptre med ville opptredener på bardisken foran en opphisset og bråkete gruppe med bargjester.

Hennes nye kjæreste Kevin O'Donnell (Adam Garcia) prøver å hjelpe henne med å komme over sceneskrekken, og hun ender opp med å signere en platekontrakt etter en opptreden på Bowery Ballroom.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Kevin Smith, uttalte at totalt åtte forfattere arbeidet på manuset mens Writers Guild of America kun krediterte Gina Wendkos, som skrev den første utgaven av manuset, som ifølge Smith, ikke minner mye om den endelige utgaven av filmen.[2]

Tidlig i produksjonen bestemte folkene bak filmen seg for å bruke for det meste ukjente skuespillere i filmen, men hovedrollen som Violet Sanford ble innledningsvis tilbudt sangerinnen Jessica Simpson, som avslo.[3]

Utvidet versjon av filmen[rediger | rediger kilde]

Sommeren ble en utvidet «unrated» special edition av filmen (den opprinnelige versjonen hadde 13 års aldersgrense i USA) sluppet på DVD. Den utvidede versjonen inneholdt ytterligere seks minutter av film, det mest består av ytterligere scener med dansende «coyoter» i baren, og av Violet og Cammie (Izabella Miko) som prøver på ulike klesplagg mens de handler sammen. Den mest bemerkelsesverdige utvidelsen er sex scenen mellom Violet og Kevin (Piper Perabo brukte en «body double» i scenen), og en helt ny scene, som viser «coyotene» når de spiller og vinner en softball kamp fordi Cammie distraherer de mannlige motstanderne med å strippe.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Filmmusikk[rediger | rediger kilde]

Filmmusikken er bl.a med Violets fire sanger fra filmen, men som er sunget av LeAnn Rimes, sammen med flere andre sanger som ikke er eksklusive for filmen. Filmmusikken solgte til gullplate innen en måned etter den ble sluppet 1. august 2000 og platinaplate innen tidlig november. Den eneste singelen sluppet fra albumet, LeAnn Rimes' "Can't Fight the Moonlight", solgte også til gull, og ble en hit med en gang på radiolistene og nådde 11.-plass på The Billboard Hot 100.[4]

Nok et album, More Music from Coyote Ugly, med flere sanger som var med i filmen, og noen remikser av to av Rimes' sanger ble gitt ut i 2003.

Coyote Ugly soundtrack[rediger | rediger kilde]

 1. "Can't Fight the Moonlight" by LeAnn Rimes
 2. "Please Remember" by LeAnn Rimes
 3. "The Right Kind Of Wrong" by LeAnn Rimes
 4. "But I Do Love You" by LeAnn Rimes
 5. "All She Wants To Do Is Dance" by Don Henley
 6. "Unbelievable" by EMF
 7. "The Power" by Snap!
 8. "Need You Tonight" by INXS
 9. "The Devil Went Down to Georgia" by The Charlie Daniels Band
 10. "Boom Boom Boom" by Rare Blend
 11. "Didn't We Love" by Tamara Walker
 12. "We Can Get There" (TP2K Hot Radio Mix) by Mary Griffin

More Music from Coyote Ugly[rediger | rediger kilde]

 1. "One Way or Another" by Blondie
 2. "Rebel Yell" by Billy Idol
 3. "Rock This Town" by Stray Cats
 4. "Keep Your Hands to Yourself" by The Georgia Satellites
 5. "Out Of My Head" by Fastball
 6. "Battle Flag (Lo-Fidelity Allstars Remix)" by Pigeonhed
 7. "It Takes Two" by Rob Base and DJ E-Z Rock
 8. "Love Machine" by The Miracles
 9. "We Can Get There (Almighty Radio Edit)" by Mary Griffin
 10. "Can't Fight The Moonlight (Graham Stack Radio Edit)" (bonus track) by LeAnn Rimes
 11. "But I Do Love You (Almighty Radio Edit)" (bonus track) by LeAnn Rimes

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ (en) «Coyote Ugly». Box Office Mojo. Besøkt 17. november 2007. 
 2. ^ (en) «Kevin on his involvement in 'Coyote Ugly'». The View Askewniverse. Besøkt 7. oktober 2005. 
 3. ^ (en)«Simpson Was Scared Of Failure». contactmusic.com. Besøkt 7. oktober 2005. 
 4. ^ (en)«LeAnn Rimes: Artist Chart History». Billboard. Arkivert fra originalen 29. september 2007. Besøkt 12. januar 2006. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]