Catwoman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Catwoman
Catwoman.svg
Generell informasjon
GenreActionfilm,[1] thriller,[2] fantasy-film, superheltfilm
NasjonalitetUSA, Australia
Premiere2004
Lengde104 min.
SpråkEngelsk, spansk
Bak kamera
Regissør(er)Pitof[1][3][4][5]
ManusMichael Ferris, John Rogers, John D. Brancato, Bill Finger, Bob Kane, Theresa Rebeck
Basert påCatwoman
Produsent(er)Denise Di Novi
MusikkKlaus Badelt
SjeffotografThierry Arbogast[6]
KlippSylvie Landra
Foran kamera
MedvirkendeHalle Berry,[7] Benjamin Bratt,[7] Sharon Stone,[7] Lambert Wilson,[7] Frances Conroy,[7] Alex Borstein,[7] Michael Massee,[7] Christopher Heyerdahl,[7] Byron Mann,[7] Peter Wingfield,[7] John Mann, Aaron Douglas, Brooke Theiss, Ryan Robbins, Janet Varney, Peter Williams, Kim Smith, Anne Fletcher, Missy Peregrym, Frances McDormand
Annen informasjon
FilmformatBredformat
Farve/s.hvFarge
FilmselskapWarner Bros.[8]
DistributørInterCom (Ungarn), Warner Bros. Pictures
Premiere(r)19. juli 2004,[9] 17. august 2004 (Tyskland)[10]
UtmerkelserGolden Raspberry for verste film (2004), Golden Raspberry for verste skuespillerinne (2004), Golden Raspberry for verste regi (2004)
Eksterne lenker

Catwoman er en film regissert av Pitof og lansert av Warner Brothers den 19. juli 2004. Filmen ble tilpasset filmlerretet av John D. Brancato, Michael Ferris og John Rogers fra en historie av Theresa Rebeck, Brancato og Ferris.

Filmen handler om Catwoman, opprinnelig en bifigur fra tegneseriene om Batman, som siden fikk sin egen tegneserie.

Handling[rediger | rediger kilde]

«Patience Phillips» (Halle Berry) er en sky kvinne som arbeider for et kosmetikkfirma. Hun blir drept fordi hun overhører sin sjefs onde planer om å selge defekte skjønnhetsprodukter. Etter å ha blitt drept, våkner hun opp som «kattekvinnen», en kriger med en katts styrke, som jager gjennom natten på jakt etter rettferdighet.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Catwoman ble dårlig mottatt, både av kritikere og i kinosalene. Filmen ble nominert til syv Razziepriser under den 25. Razzie-utdelingen, og opptrådte siden på listen over Roger Eberts mest forhatte filmer. Den vant Razzies for «Verste film», «verste skuespillerinne», «verste regissør» og «verste manus». Halle Berry mottok prisen for «verste skuespillerinne» personlig, unnskyldte seg for filmen, og snakket åpent i intervjuer om sitt syn på filmens problemer.

Filmen startet en debatt blant tegneseriefans på grunn av at en mørkhudet skuespillerinne fikk rollen som en figur som i lengre tid har blitt ansett som hvit (selv om det skal bemerkes at «kattekvinnen» ble spilt av den mørke skuespillerinnen Eartha Kitt i TV-serien Batman). Denne debatten stilnet imidlertid da det ble kjent at Halle Berry ikke skulle spille «Selina Kyle», den opprinnelige kattekvinnen, men en kvinne ved navn «Patience Phillips», som arbeider for et kosmetikkfirma i begynnelsen av filmen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Halle Berry «Patience Phillips»/«Catwoman»
Benjamin Bratt «Tom Lone»
Sharon Stone «Laurel Hedare»
Lambert Wilson «George Hedare»
Frances Conroy «Ophelia»
Alex Borstein «Sally»
Kim Smith «Drina»

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]