Catwoman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Catwoman
Catwoman
Generell informasjon
Sjanger Spenningsfilm
Nasjonalitet USA
Utgitt 19. juli 2004 (USA)
15. oktober 2004 (NOR)
Lengde 104 min.
Språk Engelsk
Bak kamera
Regissør Pitof
Manus John D. Brancato
Michael Ferris
Theresa Rebeck
John Rogers
Produsent Denise Di Novi
Edward McDonnell
Musikk Klaus Badelt
Sjeffotograf Thierry Arbogast
Foran kamera
Medvirkende Halle Berry
Benjamin Bratt
Sharon Stone
Filmselskap Warner Bros.
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Catwoman er en film regissert av Pitof og lansert av Warner Brothers den 19. juli 2004. Filmen ble tilpasset filmlerretet av John D. Brancato, Michael Ferris og John Rogers fra en historie av Theresa Rebeck, Brancato og Ferris. Filmen ble veldig dårlig mottatt, og Berry unnskyldte seg siden for å ha medvirket i den.

Filmen handler om Catwoman, opprinnelig en bifigur fra tegneseriene om Batman, som siden fikk sin egen tegneserie.

Handling[rediger | rediger kilde]

«Patience Phillips» (Halle Berry) er en sky kvinne som arbeider for et kosmetikkfirma. Hun blir drept fordi hun overhører sin sjefs onde planer om å selge defekte skjønnhetsprodukter. Etter å bli drept, våkner hun opp som «kattekvinnen», en kriger med en katts styrke, som jager gjennom natten på jakt etter rettferdighet.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

Filmen fikk hard kritikk fra fans av Catwoman-serien for å ha fjernet seg sterkt fra figurens basisegenskaper. Filmen startet også en debatt blant tegneseriefans på grunn av at en mørkhudet skuespillerinne fikk rollen som en figur som i lengre tid har blitt ansett som hvit (selv om det skal bemerkes at «kattekvinnen» ble spilt av den mørke skuespillerinnen Eartha Kitt i TV-serien Batman). Denne debatten stilnet imidlertid da det ble kjent at Halle Berry ikke skulle spille «Selina Kyle», den opprinnelige kattekvinnen, men en kvinne ved navn «Patience Phillips», som arbeider for et kosmetikkfirma i begynnelsen av filmen.

Catwoman ble dårlig mottatt, både av kritikere og i kinosalene. Filmen ble nominert til syv Razziepriser under den 25. Razzie-utdelingen, og opptrådte siden på listen over Roger Eberts mest forhatte filmer. Den vant Razzies for «Verste film», «verste skuespillerinne», «verste regissør» og «verste manus». Halle Berry mottok prisen for «verste skuespillerinne» personlig, unnskyldte seg for filmen, og snakket åpent i intervjuer om sitt syn på filmens problemer.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Halle Berry «Patience Phillips»/«Catwoman»
Benjamin Bratt «Tom Lone»
Sharon Stone «Laurel Hedare»
Lambert Wilson «George Hedare»
Frances Conroy «Ophelia»
Alex Borstein «Sally»
Kim Smith «Drina»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]