Østfoldprisen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Østfoldprisen var Østfold fylkeskommunes hederspris; den ble delt ut for første gang i 2004 og siste gang i 2019.[1] Prisen var en videreføring av Østfold fylkes kulturpris og noen andre priser.

Prisen kunne deles ut til enkeltpersoner, organisasjoner, grupper eller lag som var bosatt i eller var fra Østfold, eller på annen måte hadde tilknytning til Østfold. Vilkåret for tildeling var videre at mottager(ne) hadde gjort seg fortjent til prisen gjennom samfunnsnyttig innsats for Østfold og østfoldsamfunnet. Prisen ble normalt delt ut én gang i året, og bestod av kr 100 000 og et diplom og et kunstobjekt som var utformet spesielt til prisen av en østfoldkunstner.

Alle kunne komme med forslag til kandidater senest 15. oktober hvert år, og årets vinner ble kunngjort i november. Fylkesutvalget avgjorde hvem som skulle få prisen.

Prismottagere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Hvem fortjenter den siste Østfoldprisen?». Indre24. 16. september 2019. Besøkt 31. januar 2022. 
  2. ^ NRK. «Østfoldprisen til Spydeberg Rock». NRK (norsk). Besøkt 1. november 2017. 
  3. ^ «Ingrid Bjørnov til topps i kåring: – Jeg er forbløffet og fryktelig glad». Smaalenenes Avis (norsk). 5. november 2019. Besøkt 31. januar 2022. «Det ble Ingrid Bjørnov som tok Østfoldprisen 2019. Hun har bodd på Tomter de siste 12 årene.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata