Innlandet fylkeskommunes kulturpris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Innlandet fylkeskommunes kulturpris er en pris som deles ut til en kulturaktør i eller med tilknytning til Innlandet fylke. Vazelina Bilopphøggers var de første som mottok prisen, i november 2022.[1]

Tildelingskriterier[rediger | rediger kilde]

Innlandet fylkesting fastsatte høsten 2021 følgende kriterier for tildeling av fylkets kulturpris:

«Prisen kan gis til alle som har bidratt til gode kulturopplevelser eller bidratt på andre måter. Dette kan være enkeltpersoner, produsenter, arrangører, organisasjoner, bedrifter, utviklingsaktører og samfunnsaktører.»[2]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Etter at Oppland fylke og Hedmark fylke med virkning fra 1. januar 2020 var slått sammen til Innlandet fylke, vedtok det nye fylkestinget å opprette Innlandet fylkeskommunes kulturpris som en videreføring av Hedmark fylkeskommunes kulturpris.[3][2] Oppland fylke hadde ikke hatt en egen kulturpris på linje med hva man hadde i Hedmark, men delte ut årlige kunstnerstipender til mellom fem og åtte kunstnere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Haug, Frøydis. «Vazelina Bilopphøggers vant Fylkeskulturprisen - Innlandet fylkeskommune». innlandetfylke.no. Besøkt 28. november 2022. 
  2. ^ a b «Fire priser i Innlandet - Innlandet fylkeskommune». innlandetfylke.no. Innlandet fylke. 21. oktober 2021. Arkivert fra originalen 30. januar 2022. Besøkt 30. januar 2022. «Innlandet fylkeskommunes kulturpris : Prisen kan gis til alle som har bidratt til gode kulturopplevelser eller bidratt på andre måter. | Dette kan være enkeltpersoner, produsenter, arrangører, organisasjoner, bedrifter, utviklingsaktører og samfunnsaktører.» 
  3. ^ Løkken, Halvor. «Fylkeskommunale priser - Innlandet fylkeskommune». innlandetfylke.no. Arkivert fra originalen 30. januar 2022. Besøkt 30. januar 2022. «Fylkestinget vil beholde fylkets kulturpris. De vedtok også en ny pris, Bærekraftig innovasjonspris, som en erstatning for treprisen som blir borte. | - I Hedmark har vi 25 års erfaring med kulturpris, erfaringer som har vært svært gode. Det har vært en gjev pris å få, den har gitt anerkjennelse, den har gitt inspirasjon og den har vært med på å bygge oppunder identitet og stolthet. Innlandet er et kulturfylke. Det vil være et dårlig signal å ikke ta med kulturprisen over i Innlandet. Om vi ikke skulle ha mer enn én pris, er det nettopp denne prisen vi burde prioritere, sa Per-Gunnar Sveen (Ap). (---) De øvrige partiene støttet først et forslag fra SV og Venstre, med totalt fire priser: Trafikksikkerhetsprisen, Voksenopplæringsprisen, Fylkets kulturpris og en INNspirator-pris. | Det skal nå utarbeides retningslinjer og sette sammen juryer for prisene. Dette skal legges fram for hovedutvalgene og fylkesutvalget for endelig vedtak i september.»