Hopp til innhold

Oppland fylkeskommunes kunstnerstipend

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Forfatteren Stig Sæterbakken mottok stipend i 1991.
Per Arne Glorvigen mottok stipend i 1996.
Kristin Asbjørnsen (her avbildet på Jazz på Jølst i 2019) mottok stipend i 1999.
Ronni le Tekrø mottok stipend i 2000.

Oppland fylkeskommunes kunstnerstipend ble delt ut av den tidligere Oppland fylkeskommune, og hadde som formål å støtte yrkesaktive kunstnere bosatt i eller på annen måte tilknyttet Oppland fylke. Stipendene skulle medvirke til stimulering og videreutvikling av mottakerens virksomhet.

Stipendiene ble delt ut til seks eller flere personer hvert år, og ble første gang delt ut i 1990. Oppland hadde ingen fylkeskulturpris som gikk til én enkeltperson.

Videreføring i Innlandet fylke

[rediger | rediger kilde]

Etter at Oppland fylke og Hedmark fylke med virkning fra 1. januar 2020 var slått sammen til Innlandet fylke, vedtok det nye fylkesting å opprette Innlandet fylkeskommunes kulturpris som en videreføring av Hedmark fylkeskommunes kulturpris.[1][2] Den første utdelingen av skjer Innlandet fylkeskommunes kulturpris i 2022.[3]

Mottagere

[rediger | rediger kilde]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Løkken, Halvor. «Fylkeskommunale priser - Innlandet fylkeskommune». innlandetfylke.no. Arkivert fra originalen 30. januar 2022. Besøkt 30. januar 2022. «Fylkestinget vil beholde fylkets kulturpris. De vedtok også en ny pris, Bærekraftig innovasjonspris, som en erstatning for treprisen som blir borte. | - I Hedmark har vi 25 års erfaring med kulturpris, erfaringer som har vært svært gode. Det har vært en gjev pris å få, den har gitt anerkjennelse, den har gitt inspirasjon og den har vært med på å bygge oppunder identitet og stolthet. Innlandet er et kulturfylke. Det vil være et dårlig signal å ikke ta med kulturprisen over i Innlandet. Om vi ikke skulle ha mer enn én pris, er det nettopp denne prisen vi burde prioritere, sa Per-Gunnar Sveen (Ap). (---) De øvrige partiene støttet først et forslag fra SV og Venstre, med totalt fire priser: Trafikksikkerhetsprisen, Voksenopplæringsprisen, Fylkets kulturpris og en INNspirator-pris. | Det skal nå utarbeides retningslinjer og sette sammen juryer for prisene. Dette skal legges fram for hovedutvalgene og fylkesutvalget for endelig vedtak i september.» 
  2. ^ «Fire priser i Innlandet - Innlandet fylkeskommune». innlandetfylke.no. Innlandet fylke. 21. oktober 2021. Arkivert fra originalen 30. januar 2022. Besøkt 30. januar 2022. «Innlandet fylkeskommunes kulturpris : Prisen kan gis til alle som har bidratt til gode kulturopplevelser eller bidratt på andre måter. | Dette kan være enkeltpersoner, produsenter, arrangører, organisasjoner, bedrifter, utviklingsaktører og samfunnsaktører.» 
  3. ^ Løvlund, Bjørn-Frode (22. oktober 2021). «(+) Nye priser i Innlandet: De første skal deles ut i 2022». Østlendingen (norsk). Besøkt 30. januar 2022. 
  4. ^ «Åtte kunstnere fikk stipend». Oppland Arbeiderblad (norsk). 21. desember 2007. Besøkt 30. januar 2022. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]