Trond Erik Henriksen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Trond Erik Henriksen
Født22. mars 1966 (53 år)
Oslo
Beskjeftigelse Programleder, sosialarbeider
Nasjonalitet Norge

Trond Erik Henriksen (født 22. mars 1966 i Oslo) er en norsk programleder og sosialarbeider som på 1990-tallet ble kjent gjennom sin deltagelse i dokumentarfilmen Store Gutter Gråter ikke (1995). I denne forbindelse utga han også sangen Skyter meg julaften på en CD-singel til inntekt for det forebyggende arbeidet i skoleverket.

Henriksen har vært rusmisbruker i mange år og ble på begynnelsen av 1990-tallet omtalt som Norges farligste forbryter etter at han var med på kidnappingen av en politimann og en båtvakt i Horten.

Han har arbeidet innenfor det forebyggende i skoleverket i mange år og har besøkt over 50 000 ungdommer over hele Norge. Har vært aktiv i samfunnsdebatten de siste 15 årene og ble også kjent som Leder for Folk for Jagland under Stortingsvalget 1997.

Trond Henriksen arbeidet som programleder i Radio Prime Halden i fire år. Var også en kort periode innom P5 Østfold. Nå arbeider han for Kirkens Bymisjon i Halden.

Tittelen til Knut Storberget sin bok om forbrytelser, straff og forsoning Det er dine øyne jeg ser er hentet fra en hendelse i Trond Henriksen sitt liv.

Den 7. september 2016 utga han selvbiografien Ingen murer er for høye som fikk terningkast 5 av Ingvar Ambjørnsen i Dagbladet.

I 2018 mottok han Østfoldprisen for sin innsats for mennesker som står utenfor samfunnet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]