Fylkeskulturprisen i Sogn og Fjordane

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Fylkeskulturprisen var en årlig hederspris som ble utdelt av Sogn og Fjordane fylkeskommune for å stimulere kulturarbeidet i fylket.[1] Prisen ble delt ut hvert år fra 1980 til og med 2019.[1][2] Såvel enkeltpersoner som lag og foreninger kunne motta kulturprisen; et av vilkårene var at mottageren(e) hadde gjort en innsats for kulturlivet over flere år. Prisen bestod av en pengesum hvis størrelse var avhengig av det enkelte års budsjett, samt et diplom eller et annet hederstegn.

Sogn og Fjordane ble en del av det nye fylket Vestland fra og med 1. januar 2020. Dette innebar de facto en nedleggelse av fylkeskulturprisen som Sogn og Fjordane hadde delt ut.[2]

Vinnere[rediger | rediger kilde]

Multikunstneren Oddvar Torsheim fikk Fylkeskulturprisen i 2007.
Tidligere lanngrennsløper Odd-Bjørn Hjelmeset mottok prisen for 2008.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Fylkeskulturprisen i Sogn og Fjordane». Sogn og Fjordane fylkeskommune (norsk nynorsk). Besøkt 31. januar 2022. «Sogn og Fjordane fylkeskommune kan kvart år dele ut ein fylkeskulturpris. Føremålet med prisen er å hjelpe fram kulturarbeidet i fylket. | Prisen er på 50 000 kroner, og vert delt ut av fylkesordføraren i samband med eit fylkestingsete. | Hovudutval for kultur avgjer om prisen skal delast ut og kven som skal få han. Frist for å sende inn forslag til kandidatar er 15. oktober. Her kan du sende inn forslag til kven du meiner fortener prisen.» 
  2. ^ a b c «Tok imot den siste fylkeskulturprisen i Sogn og Fjordane». Sogn og Fjordane fylkeskommune (norsk nynorsk). 10. desember 2019. Besøkt 30. januar 2022. «Ann Lundekvam og Bjørg Hovland tok imot fylkeskulturprisen under fylkestinget 10. desember. Dei får prisen for arbeidet sitt med drakt- og bunadstradisjonar i fylket. (---) Lundekvam og Hovland er dei to siste som får fylkeskulturprisen i Sogn og Fjordane. Til saman har 50 enkeltpersonar, grupper og organisasjonar frå heile fylket fått prisen, som første gong gjekk til folkesongaren Ragnar Vigdal frå Luster i 1980.» 
  3. ^ Fylkeskulturprisen til Sigrid Terese Moldestad
  4. ^ Fylkeskulturprisen 2011 går til Kari og Claus Kvamme[død lenke]
  5. ^ «Tok imot fylkeskulturprisen». Sogn og Fjordane fylkeskommune. 6. desember 2016. Besøkt 31. januar 2022. «Ove Henning Solheim fekk i dag det handfaste beviset på at han sjølv og Dans Uten Grenser er årets vinnarar av fylkeskulturprisen. | Dans Uten Grenser har tiårsjubileum i Sogn og Fjordane i år, og på desse åra har fleire tusen born og unge vore innom danseverkstadane. Til saman har 890 ungdomar gjennomført opplæring som instruktørar.» 
  6. ^ «Teaterfestival tok imot fylkeskulturprisen». Sogn og Fjordane fylkeskommune (norsk nynorsk). 4. desember 2018. Besøkt 31. januar 2022. «Teaterfestivalen i Fjaler har tilført det profesjonelle kulturlivet i Sogn og Fjordane nye dimensjonar. Tysdag fekk festivalen fylkeskulturprisen for 2018.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]