Momarkedet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Momarkedet
Luftfoto fra Momarkedet 1952, Momarken travbane øverst i bildet
StedEidsberg
TypeMarkedsdager

Momarkedet var en årlig festival på Momarken travbane utenfor Mysen. 25. august til 29. august 2010 ble Momarkedet arrangert for 60. gang. Inntekter fra arrangementet gikk til Norges Røde Kors. Det var lang tradisjon for årlige TV-sendinger i NRK fra Momarkedet, ledet blant andre av Rolf Kirkvaag - og med Johnny Bergh i spissen for TV-produksjonen. På 1990-tallet ble et TV-show sendt på TVNorge, og i 2010 sendte TV 2 Momarkedets 60-årsshow direkte fra markedsplassen.

Kjøpmann Knut Lie (i yngre dager sentral i norsk hoppsport) var i mange år Momarkedets frontfigur og «markedsgeneral». Momarkedet fikk i 2006 Østfoldprisen.

Blant artistene som har opptrådt på Momarkedet er Tina Turner, ABBA, Wenche Myhre, Dronning Sonja, Titten Tei, Bing Crosby og Charles Trenet.

26. april 2012 besluttet styret i Mysen og Omegn Røde Kors å ikke arrangere Momarkedet i 2012 av økonomiske årsaker. Arrangementet ble da overtatt av en egen stiftelse, som avholdt Momarked siste helg i august samme år, men da på Høytorp fort. I 2013 ble Momarkenfestivalen arrangert i juli, over en helg, men i den tradisjonelle «momarkenhelgen» i august var det ingen arrangementer. Fra august 2014 har Lund Gruppen arrangert konseptet Festdager på Momarken, med tivoli, boder og underholdning over en langhelg.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]