Wikipedia:Underprosjekter/Infoboks/Arkiv 1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette prosjektet går ut på at Wikipedias infobokser skal få et profesjonelt og gjennomført utseende. Infoboksene skal være i maler som skal ha gode beskrivelser av hvordan de brukes på deres respektive diskusjonssider.

En nyttig lenke ved dette arbeidet er [1], der alle malene som begynner på «Infoboks» listes opp.

Deltakere[rediger kilde]

Skriv deg gjerne på som deltaker!

Forskjellige varianter[rediger kilde]

Geografi[rediger kilde]


Diskusjon[rediger kilde]

Diskusjon på Wikipedia-diskusjon:Liste over underprosjekter/Infoboks Nå har jeg gått gjennom alle malene, og synes den eneste som skiller som ut er Mal:Infoboks Nauru distrikt (det var ikke jeg som laga den, jeg bare kopierte den fra de:). Jeg synes de andre fort blir grå og kjedelige, pluss at de som har farger ofte bruker stygge pastellfarger. Så mitt forslag for disse malene er da at Nauru-malen blir brukt som et utgangspunkt (men er veldig åpen for andre forslag også). Jon Harald Søby 15. aug 2005 kl.10:40 (UTC)

Nauruboksen er etter min mening for omfattende til å bruke som utgangspunkt for de fleste regioner. For de aller fleste steder er det for mye informasjon å innhente til at boksene blir meningsfulle. Det er bra at vi har det for Nauru, men å finne høyeste og laveste punkt for over 400 distrikter i England blir voldsomt og ikke nødvendigvis særlig informativt.
I listen over står både maler for regioner og for byer og andre steder; for byer og steder bør det være en enklere mal enn for regioner, mener jeg; det er ikke nødvendig med så mye informasjon i malen der. Jeg tror vi bør dele det inn i to kategorier av infobokser.
Jeg er fornøyd med at kartet står øverst, det tror jeg er praktisk fordi det raskt gir et bilde av hvor regionen befinner seg.
Når det gjelder farger kan vi godt kikke på det. De britiske og irske har fulgt samme fargesystem som på en:, men der har de nå få grå maler. Jeg synes det er en stor fordel med forskjellige farge på de enkelte land, ettersom det visuelt knytter artiklene sammen, men hvilke farger det skal være kan godt vurderes. At det stort sett er "stygge pastellfarger" synes jeg høres litt vel kategorisk ut; det er vel delte meninger om hvilke farger som er stygge og hvilke som ikke er det. I noen tilfeller, som Wales og Skottland, er det også snakk om farger som er sterkt knyttet til nasjonen, slik at det er en ekstra symbolverdi i å bruke dem.
Jeg mener også at det er veldig greit med nasjonsflagg øverst i malen, fordi det også gjør det mulig å med et raskt blikk avgjøre hvilket land det dreier seg om. Cnyborg 15. aug 2005 kl.10:57 (UTC)
Nasjonalflagg øverst i malen er noe jeg godt kan støtte. Hva om vi brukte Mal:Infoboks_fylke som mal. la inn duse farger i stede for de grå feltene og justerte litt i forhold til hva som er med. Men at intensjonen bak malen fortsettes å bruke. Mal:Infoboks Nauru distrikt synes jeg personlig er stygg. Martin 15. aug 2005 kl.11:02 (UTC)

Diskusjonen fortsetter på: Wikipedia-diskusjon:Liste over underprosjekter/Infoboks

Idrett[rediger kilde]

Politikk[rediger kilde]

Personer[rediger kilde]

Kultur[rediger kilde]

Vitenskap[rediger kilde]

Religion[rediger kilde]

Krig[rediger kilde]