The Tribe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Tribe
Generell informasjon
SjangerScience Fictionserie
Prod.landNew Zealand
Sesonger5
Episoder260 (liste)
Lengde25 min
(per episode) min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeMeryl Cassie
Caleb Ross
Michael Wesley-Smith
Beth Allen
Bak kamera
Skaper(e)Raymond Thompson
ProdusentCloud 9
Sending
Periode24. april 1999 (England)
?? 1999 (Norge)
TV-kanalChannel Five (England)
NRK 1 (Norge)
Teknisk informasjon
BildeformatPAL (576i)
LydformatSterolyd
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

The Tribe er en newzealandsk TV-serie, som i Norge ble sendt på NRK1. Serien er ment for ungdom mellom 13 og 17 år, men har vakt stor interesse blant alle aldersgrupper, og var i sin tid en av verdens mest populære ungdomsserier. The Tribe var også en av tidenes dyreste serier for ungdom da den ble produsert.

Serien foregår i tiden etter en apokalypse hvor verdens voksne befolkning ble utryddet av et virus. Barna må nå gjøre alt de kan for å overleve, og de danner forskjellige stammer. Men ikke alle stammene er like vennligsinnede.

Det har hittil blitt laget 5 sesonger, pluss en spin-off-serie kalt The New Tomorrow. Denne serien appellerer til en yngre seergruppe, og ble ikke en like stor suksess i Norge som originalserien. Det har blitt spekulert i om det vil bli laget en ny sesong, men det er ikke bekreftet.

Rollebesetning og rollefigurer[rediger | rediger kilde]

The Tribe kjennetegnes av en rekke forskjellige rollefigurer, alle medlemmer av forskjellige stammer. Serien fokuser på medlemmene i stammen senterrottene (Mallrats).

Rollebesetningen[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller Sesong
Alice Vanessa Stacy (1 gjest), 2-3, (5 gjest)
Amber/Eagle Beth Allen 1,3-5
Andy James Ordish 3
Brady Story Rose 1-2
Brady Georgia Taylor-Woods 3-5
Bray Dwayne Cameron 1-3
Bray jr Adam Sandej 4-5
Charlie Charley Murphy Samau 4
Chloe Jaimee Kaire Gataulu 1-4
Dal Ashwath Sundarasen 1-3
Danni Ella Wilks 2
Darryl Joseph Crawford 5
Dee Kelly Stevenson 4
Ebony Meryl Cassie 1-5
Ellie Jennyfer Jewell 2-5
Gel Vicky Rodewyk 5
Ginny Mia Taumoepau 4
Glenn Keegan Fullford-Wierzbicki 1
Hawk Sam Kelly 4-5
The guardian/Jaffa Damon Andrews 2-3, 5
Jack Michael Wesley-Smith 1-5
Java Megan Alatini 4-5
Jay James Napier 4-5
Kandy Sally Martin 4
KC Ari boyland 1-3, (5 gjest)
Lex Caleb Ross 1-5
Lottie Beth Chote 5
Luke Jacob Tumori 1, 3
May Laura Wilson 2-5
Mega/Josh Calen Maiava Paris 4-5
Moon Deenah Mayhew 3
Moz Miriama Smith 3
Mouse Jacinta Wawatei 4-5
Ned Belvin Linkhorn 3
Patch Morgan Palmer Hubbard 4
Patsy Sarah Major 1-3
Paul Zachary Best 1
Pride Nick Miller 3-5
Ram Tom Hern 4-5
Roanne Rose Bollinger 1
Ruby Fleur Saville 5
Ryan Ryan Runciman 1-3
Sasha David Talor 1
Salene Victoria Spence 1-5
Sammy Lucas Hayward 4-5
Siva Monique Cassie 4-5
Slade Matt Robinson 5
Spike Lee Donoghue 1-2
Susannah Chantelle Brader 1
Tai-San Michelle Ang 1-3, (4 gjest)
Tally Amelia Reynolds (2 gjest), 3
Top Hat Sam Husson 1-2
Troy Charlie Bleakley 1
Trudy Antonia Prebble 1-5
Ved Dan Weekes-Hannah 4
Zandra Amy Morrison 1
Zoot/Martin Daniel James 1, (gjestet en tilsynekomst 2, 3, 4, 5)

Seriebeskrivelse[rediger | rediger kilde]

The Tribe begynte med en kjerne på rundt 16 unge skuespillere fra hele New Zealand. Mange av skuespillerne hadde for første gang hovedroller. Tidligere hadde mange av dem hadde bare har gjesteroller i andre serier som Xena: Warrior Princess, Hercules: the Legendary Journeys og Shortland Street før The Tribe. Noen har til og med gjesteroller i Power Rangers og Power Rangers Ninja Storm, blant annet James Napier, Beth Allen, Dwayne Cameron, Antonia Prebble, og Tom Hern.

The Tribe ble klassifisert som et science- fiction-program. I de tidligste sesongene fokuserte serien mest på dramatiske historier, og sci-fi elementer som primært ble brukt som et bakteppe for hovedplottet. Fokuset var på hvordan barna og ungdommene ville overleve i en verden uten voksne, uten lover, uten sikkerhet, uten jevnlige måltider, med det meste av de problemene som var frembrakt før: Dop- og alkoholavhengighet, tenåringsgraviditet, voldtekt, vold, trøblete vennskap og ansvarlighet.

Med det komplette sammenbruddet av sivilisasjonen som de kjente den, samlet barna seg i stammer med egne navn, kleskoder, tro og holdninger. Noen stammer er maktsyke og ondskapsfulle, mens andre bare prøver å klare seg.

Stammen senterrottene (The Mallrats) er den stammen som serien handler mest om. Deres kamper og triumfer er vist i en hverdagslig skala (rutinearbeid, i kamp, bakstikking, giftermål, vennskap) og i en episk skala (å finne motgiften til viruset, å bringe fred til byen, å slå ned maktsyke stammer som prøver å etablere diktatur sånn som (The Chosen) og (The Technos)).

Produksjonen av The Tribe[rediger | rediger kilde]

Det har blitt sagt at The Tribe har hatt et av det høyeste budsjetter for en ungdomsserie da den ble laget. Settet til (The Phoenix Mall) var det største på den sørligste halvkule da det ble bygget. Det ble bygget akkurat som det ser ut på skjermen – med alle rom, korridorer og etasjer satt sammen som et ekte kjøpesenter ville vært. Settets dekorasjon var gjennomført, ikke bare på områder i kjøpesenteret, men også på opptaksstedet.

Mye av New Zealands vidstrakte, urørte landskap er brukt i opptak av senene ute på landet, for eksempel i Liberty, på Alices gård, under stammemøtet på stranda og på senterrottenes / The Mallrats reise til fjellene og Eagle Mountain Observatory. For å få den forlatte og ensomme følelsen som har tatt over byen, var mange av Wellingtons gater stengt tidlig om morgenen, da gatene ble dekket av utbrente biler, graffiti, brennende tønner og lignende for filmingen.

The Tribe's kostyme-design og sminke var helt unik for serien og serien blir ofte gjenkjent for sine ambisiøse kostymer og hårstiler. Mens kostymene for sesong 1 var generelt dempet og lavprofil, hadde sesong 2 hyppige kostymebytter med lyse farger.

Episoder[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: The Tribe episodeguide

Serien er primært rettet mot aldersgruppen 11 til 17 år, selv om den har fans fra alle aldersgrupper. 5 sesonger er laget med 52 episoder per sesong, totalt 260 episoder.

Internasjonale kringkasting[rediger | rediger kilde]

The Tribe har blitt vist i over 40 land rundt om i verden og har bygd opp en stor fangruppe. Under er en liste.

Etter- kansellering[rediger | rediger kilde]

Serie 6[rediger | rediger kilde]

Før The Tribe ble kansellert, var opptak til sesong 6 planlagt i 2003. Men da den engelske kanalen (Five) ikke lenger ville bidra økonomisk til serien på grunn av mer voksent materiale, ble videre opptak kansellert.

Manuset til de 2 første episodene av sesong 6 er inkludert eksklusivt på DVD-bokssettet til sesong 5. Episodene følger historien til the Mallrats når de ved avslutingen av båtreisen kommer til en øy.

Den offisielle Tribeworld-nettsiden rapporterer at mange av skuespillerne har forskjellige jobber og driver med andre ting. Det virker derfor usannsynlig at en sjette sesong noensinne vil bli tatt opp og sendt. Uansett har utviklerne nevnt planer om å fortsette The Tribe i andre medier hvis mulig. En tegnefilm og film er begge nevnt av skaperen i et intervju på nett, men ingen ting er bekreftet om dette.

Rollebesetningen[rediger | rediger kilde]

Etter seriens slutt, vokste rollebesetningens karrièrer betraktelig.

  • Caleb Ross ble lydartist for The Tribes spin-off, The New Tomorrow.
  • Tom Hern, som spilte Ram, fikk rollen som Jess, hovedpersonen i en annen av Cloud 9s serier, et drama kalt Revelations.
  • James Napier (Jay) spilte Conner McKnight, (The Red Ranger), i Power Rangers: Dino Thunder og Power Rangers: S.P.D.. Beth Allen (Amber), Tom Hern (Ram), Antonia Prebble (Trudy) og Dwayne Cameron (Bray) har også gjestet i disse, eller andre Power Rangers-serier.
  • Michael Wesley-Smith (Jack) fikk også en hovedrolle, Giles, i en av Cloud 9s serier, Atlantis High, en tenåringskomedie. Victoria Spence (Salene) spilte Antonia/Anthony i serien. Smith fikk nylig godkjent papirene på at han er advokat.
  • Joseph Crawford (Darryl) arbeider som redaktør og teaterinstruktør (editor & director) for et nytt videoproduksjonsselskap, Crawford Pictures, mens han forsetter med skuespill.

The New Tomorrow[rediger | rediger kilde]

Serien har også en spin-off, kalt The New Tomorrow. Denne foregår på ukjent tid etter hendelsene i sesong 5 av The Tribe. Til forskjell fra The Tribe er The New Tomorrow rettet mot et yngre publikum, og skuespillerne er yngre. Spin-offen har ikke noen av de originale Tribe-karakterene, men det blir snakket om The Mall, Bray og Zoot.

DVD utgivelser[rediger | rediger kilde]

Grunnet seriens lengde var det vanskelig å finne en distributør som kunne/ville utgi hele serien. Sesong 1 ble først utgit i 2003 av Sanctuary Entertainment, to år senere kjøpte Revelation Films rettighetene til serien, og utga Sesong 1-5 i løpet av 2006.

Alle 5 DVD-ene inneholder 7 skiver, hver sesong har 52 episoder.

Musikk[rediger | rediger kilde]

  • I 2000 ble det første Tribe-albumet utgitt. Albumet inneholder åpning-s og sluttitlene og andre sanger fra serien. Alle er spilt inn av serie 2-skuespillerne.
Abe Messiah
  1. Abe Messiah
  2. Spinning
  3. You Belong To Me
  4. Abadeo
  5. Banging The Drum
  6. This Is The Place
  7. I Can't Stop
  8. Beep Beep
  9. Everywhere You Go
  10. The Dream Must Stay Alive
  • I 2003 ble en remixversjon av albumet utgitt i Tyskland. Denne har også 3 musikkvideoer, de var: "Abe Messiah", "You Belong To Me" og "This Is The Place".
Abe Messiah
Remixen
  1. Banging The Drum (Remix)
  2. You Belong To Me
  3. This Is The Place
  4. Spinnin
  5. Urban Guerrilla (Instrumental)
  6. Beep Beep
  7. I Can't Stop
  8. Everywhere You Go
  9. Abe Messiah (Remix)
  10. Abadeo
  11. Tribe Spirit
  12. Reflections (Instrumental)
  13. Day In The Urban Jungle (Instrumental)
  14. The Dream Must Stay Alive

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisielle sider
Uoffisielle sider