Liste over sesonger av The Tribe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «The Tribe episode guide»)

Liste over sesonger av The Tribe beskriver handlingen i tv-serien The Tribe; som omfattet 5 sesonger og 52 episoder.

Sesong 1 (1999)[rediger | rediger kilde]

Ved begynnelsen av sesong 1, ble vi introdusert for den sterke egensindig, ansvarsfulle lederen Amber og hennes yngre venn, lovende lege/mekaniker Dal. De finner en liten jente kalt Cloe vandrende i de farlige gatene, da de møter noen andre barn, tvillingene Patsy og Paul som blir passet på av Salene. En fredelig einstøing, Bray, som passer på den sterkt gravide Trudy og leter etter et sted hun kan føde. Den arrogante gateslåsseren Lex, hans søte men ikke så altfor smarte venn Ryan, Lexs materielle jente Zandra og konfrontasjonele Glen prøver å bli med i topp stammen i byen, The Locusts (eller Locos). På en eller anen måte endte alle i The Phoenix Mall (unntatt Glen som ble tatt av The Locos) og møte Jack, forskergutten som bodde der alene. Snart den asiatiske spiritualistiske Tai-San og den sleipe unge tyven KC også ble med i stammen.

En mengde av seriøse temaer var tatt oppi sesong 1. Det var en maktkamp fra starten i The Mall mellom Lex, Amber og Bray, og på utsiden mellom The Locos og The Demon Dogs om byen. Lex drepte Zoot, lederen for The Locos, som viste seg å være faren til Trudys barn og Brays lillebror (hans virkelige navn var Martin, et ordspill for ”martyr”). Lex prøvde å voldta Zandra, men hun ente opp med og giftet seg med ham allikevel. Salene led av bulimi, bare ved Ryans hjelp ble hun bedre.

Sjalusi var hyppig i The Mall – Lex av Zandra og Ryans vennskap, Zandra av Lexs stevnemøte med Tai-San og Ebony, Trudy av Bray og Salene, og senere Bray og Amber. Viruset begynte å påvirke barn senere i sesongen og Lex var infisert med det plutselig når hans nye kone Zandra sa til ham at hun var gravid. Bray og Amber fant endelig skjelligheten hos hverandre etter en uviss start. The Mall Rats, som gruppa bestemte seg for å kalle seg, dro på leting etter motgiften på slutten av serien, og den siste viste dem å finne svingende informasjon på Eagle Mountain Observatory.

Sesong 2 (2000)[rediger | rediger kilde]

Sesong 2 viste et mer komplisert komplott. Fokuset var mindre på stammens indre streben, og mer på hems kamp som en del av mange andre stammer som byen består av. Serien begynner når The Mall Rats behandler seg etter tapet av Amber og Zandra som ble drept i en eksplosjon på Eagle Mountain. Bray var forvirret, men soldatterte videre. Lex tok den motsatte ruten, hen spinnte inn i alkoholisme, og til og med prøvde å voldta Salene. Dette resulterte i at han ble kastet ut av The tribe inntil Ryan gikk for å lete etter han.

Med till føying av Brays snart Amber etterfølger, den mystiske Danni, The Mall Rats strevde med å skape en fredelig stemning til byen, en skikkelig oppvask av byen og samtidig prøver å introdusere liten bit rettigheter, med også å distribusjon motgiften til massene helt gratis. Det var Tai-San som fant motgiftens oppskrift, memorerer den, og brente den for å holde de andre Mallrats-ene fra å få en fordel mot de andre stammene med kunnskapen, som Ebony ville gjøre. Når hun delte hemmeligheten med Bray, Ebony samarbeidet med Zoot- tilbedere stammen The Chosen for å hjelpe dem med å kidnappe Trudy og Brady. Bray gir henne oppskriften i nederlag, og Ebony senere prøvde å forgifte Tai-San, å drepe Patsy og Cloes hund Bob i prosessen.

I denne sesongen ble mange av rollefigurene sin fortid avslørt. Vi fant ut i et tilbakeblikk hvordan Brays sjenerte bror Martin spant inn i galskapen og ble Zoot. Det ble også vist hvordan både Ebony og Trudy ble forelsket i Bray, og også når Trudy og Martin unnfanget Brady. Når Ebony ble torturert av hennes eks- milits leder, Spike, etter å ha lagt skylden på ham for Tai-Sans mord forsøk, finner vi også ut hvorfor hun er så manipulerende og makt syk. Lex og Ryans møte i rekruttleir ble avslørt, også ble Lexs sinn affære med en ondskapsfull, mye eldre kvinnelig sersjant ved leiren. Dannis sjokkerende hellighet, at det var hennes far som uheldigvis klarte å lage dødsvirus mens han prøvde å lage ungdomskilden, ble også avslørt av Jack og Ellie.

Et dobbeltbryllup fant sted ved slutten av sesongen, mellom Ryan og Salene, og Tai-San og Lex. Denne sesongen endte i en dramatisk slag mellom The Chosen og lederne av bystammene. Mange av dem, inkludert Danni, ble myrdet eller forsvant i etterkant av dette.

Bray og Lex slapp unna The Chosens vrede, men sesongen endte med av de begge ble utsatt for en bilulykke, deres skjebne ble hengende i en tynn tråd.

Sesong 3 (2001)[rediger | rediger kilde]

Sesong 3 starter med at noen av Senterrottene blir tatt til fanget i senteret mens De Utvalgte gjør det om til sitt hovedkvarter. Uansett, de av Senterrottene som ikke ble fanget (Lex, Bray og Ebony) forlater byen. De kom borti en stamme som kaller seg The Gaians, eller Eco Stammen, som lederen deres er Amber (nå kalt Ørn (Eagle)), tidligere trodd at ble drept på Eagle Mountain sammen med Zandra. Det blir avslørt at Ebony møte den skade Amber etter eksplosjonen og overbeviste henne at hun ikke hvile få noen framtid med Bray, siden de (Ebony og Bray) hadde fått et barn sammen før viruset. Amber hadde godkjent å la Ebony få Senterrottene til å tro at hun var død. En Opprørs bevegelse blir etablert av noen av medlemmene av Senterrottene og samtidig så rømmer den Øverst Moren (Trudy) og det Guddommelig Barnet (Brady) ut av byen. Til slutt så greier opprørerne å beseire De Utvalgte og vinne tilbake byen med hjelp av stammer som ikke kom er fra byen. Et hel bys valg blir avholdt, og Ebony klare med list å få seg selv valgt som By Leder. Hun utviser flere Senterrottene fra byen, inkludert Bray og Amber, og gjør seg selv til en virtuell diktator.

Denne sesongen er det nesten en masse utvandring av mange av de kjente og kjære skuespillerne fra sesong 1, inkludert Patsy og Ryan (som blir tatt av De Utvalgte) og Dal (som faller til hans død). En trend med å introdusere kortvarige karakterer som kan unnværes, sånn som Andy, Tally og Ned, er startet.

Sesong 3 viser også to sterke par sammen for mesteparten av sesongen: Tai-San og Lex, og Amber og Bray. Tai-San og Lex strever med å opprettholde ekteskapet, på tross av Lexs økende sjalusi mot Tai-Sans bånd med Vokteren og hennes problemer med Lexs korrupsjon som byens sheriff. Amber og Bray hovedsakelig finer solid grunn og får barn sammen. De balanserer sitt private liv med de offentlige som ledere. Salene og Ryan skulle også et barn men hun mistet det da hun falt ned trappene til kjøpesenteret. Ryan blir ført bort av De Utvalgte etter å ha angrepet Vokteren, fordi han ble fortalt at ha ikke kunne få se barnet sitt etter de religiøse reglene.

Sesongen slutter med et høyt spenningsnivå, da Amber blir forlatt og må føde helt alene i en låve og med synet av fly flygende over byen: et syn som ikke har blitt sett siden før viruset brøt ut. Kan det være de voksne?

Sesong 4 (2002)[rediger | rediger kilde]

Flyene og fallskjermhopperne tilhører en avansert stamme kalt "The Technos". De er ledet av en bakteriefobisk paraplegiker (dobbeltsidig lammelse) kalt Ram. Han har to koner, Java og Siva, som er Ebonys søstere. De har kjøretøy, fly, futuristiske våpen og datamaskiner. De har med seg strøm, vann og mat til byen, men de har et skjult motiv. De satt opp Virtuell Virkelighet (Virtual Reality (VR)) og fik mange by unger hekte på det, nesten som dop, i retur for å jobb for The Technos.

The Technos også tok Bray, Tai-San, KC og Alice iblant andre fra byen. Det er antatt at de forsvunne Senter-rottene har blitt brukt til sikkert forferdelige eksperimenter for å teste Virtual Reality. Trudy finner Amber og hjelper henne med å føde til en unge kalt Bray Jr. Lex er rasende over Tai-Sans forsvinning, det er også Amber over Bray. Pride og Salene finner skjelligheten sammen, mye for Mays og til og med Cloes sjalusi. Ram gjør Ebony til sin tredje kone, men hun elsker hans kommandør Jay. De rømmer til slutt sammen men returnerer for å styrte The Technos. Siva faller for Lex og forlater Ram og The Technos for han. Tai-San kommer tilbake, men bare kortvarig, hun hadde blidt omprogrammert av The Technos. Mega – en Techno sletter henne, men det er usikkert at å bli sletter er å være dø.

Senter rottene kjemper for å nedkjempe The Technos, og de lykkes ved slutten av sesongen. Ram er etterlatt for å parere seg selv i utkanten av byen, alene og forlatt. Å finalen ender med et sjokk avsløring av Zoot, tilsynelatende i live og frisk.

Sesong 5 (2003)[rediger | rediger kilde]

Den femte sesongen deler handlingen seg på flere steder, både uten for byen og inni. I byen, av de Technos som er igjen sikler Senter rottene at de er villige til å samarbeide. En ny stamme, The Zootists (Zootistene) samler seg og prøver å ta fordel av den svekkete situasjonen i byen. Imens, er det en liten western lignende landsby kalt Liberty (Frihet) blir det en smeltedigel da nye og gamle karakterer (inkludert Ram, den avsette Techno lederen) finner bolig i dette vertshust (saloon).

Pride blir drept av The Technos tidlig i sesongen og forlater Salene og May sønderknust tilbake. Mange lang varing karakterene forlater byen med hyppige mellomrom, sånn som Trudy og Amber, og mye av handlingen skjer med de nye, sånn som Slade og Ruby. Når Java prøver å drepe Ebony, men så blir Siva drept i stede. Ebony dreper Java i hevn. Lex, må en gang til se i øynene at en han elsker forsvinner, og så finner seg som et objekt til den mye yngre Gels oppmerksomhet.

Etter være som sesongen utvikler seg, oppdager vi at Zootistene er et lureri fra den nye Techno lederen for å få tilbake kontroll over byen. Han spiller et ondskapsfullt spill ved offentlig demonisere denne stammen og forsvarer for at de trenger en sikkerhetssone, gjerdet inn med ut og inn punkter. Han øker gradvis sikkerhetssone for å få sterkere kontroll over byen.

I Liberty blir det satt opp en motstansgruppe for å slå ned det tyranniske styret. Overtakelsen er suksessfull og selv om Senter rottene har for kontrollen tilbake, er det ting som skjer som ligger utenfor deres kontroll.

Ram hadde i hemmelighet utviklet et (Artificial Intelligence (AI)) Kunstig Intelligens, som han slapp løs på datasystemet til The Technos. Den AI utvikler seng for fort og kommer til en konklusjon at mennesker er en trussel mot miljøet. Under oppholdet på The Technos nettverk, så kommer den over Megas hemmelig prosjekt: et nytt, veldig dødelig virus.

Den AI-en prøver å eliminere menneskeheten blir forhindret, men ikke før en generator ved siden av virus beholderen blir kritisk. Senter rottene informerer resten av byen i hopet mo at de vil evakuere seg selv før generatoren eksploderer, å dermed slipe ut viruset.

Å hele serien slutter med et triumferende men sørgelig merke. Senter rottene klarer å slipe unna byen via havet, men de er triste for at de må dra fra hjemmet de har skjent så lenge. Slutt senen viser de lengst spilte karakterene Jack, Amber, Ebony, Lex, Ellie, May, Trudy og Salene, står bakpå båten og sender sine siste blikk på byen, i mens de forlater den for en ukjent fremtid.

Se også[rediger | rediger kilde]