Liste over kirker i Sør-Trøndelag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Liste over kirker i Sør-Trøndelag lister kirkebygg i Den norske kirke og andre kristne kirkebygg i Sør-Trøndelag.

Kirke Byggeår Bispedømme/organisasjon Prosti/kirkesamfunn Sogn Kommune Diverse Koordinater Bilde
Agdenes kirke 1857 Nidaros Orkdal Agdenes Agdenes har kirkegård
Ingdalen kapell 1960 Nidaros Orkdal Agdenes Agdenes har kirkegård
Lensvik kirke 1863 Nidaros Orkdal Agdenes Agdenes har kirkegård Lensvik kirke.JPG
Bjugn kirke 1956 Nidaros Fosen Bjugn Bjugn har kirkegård Bjugn Kirke.jpg
Hegvik kirke 1858 Nidaros Fosen Bjugn Bjugn har kirkegård Hegvik kirke.JPG
Jøssund kirke 1875 Nidaros Fosen Jøssund Bjugn har kirkegård Jøssund kirke.jpeg
Nes kirke 1878 Nidaros Fosen Nes Bjugn har kirkegård Nes kirke 011.jpg
Tarva kapell 1972 Nidaros Fosen Nes Bjugn har kirkegård
Froan kapell 1904 Nidaros Orkdal Frøya Frøya har kirkegård
Hallaren kirke 1881 Nidaros Orkdal Frøya Frøya har kirkegård Hallaren kirke.jpg
Håvika kirkegård Nidaros Frøya
Kveldsro kirkegård Nidaros Frøya
Loknes kirkegård Nidaros Frøya
Måøy kapell 1939 Nidaros Orkdal Frøya Frøya har kirkegård Måøy kapell.jpg
Nordhamarvik kirkegård Nidaros Frøya
Sauøy kirkegård Nidaros Frøya
Setervollen gamle kirkegård Nidaros Frøya Setervollen gamle kirkegård.jpg
Setervollen kirkegård Nidaros Frøya
Sistranda kirkegård Nidaros Frøya
Sletta kirke 1990 Nidaros Orkdal Frøya Frøya har kirkegård Sletta kirke.jpg
Sula kapell 1925 Nidaros Orkdal Frøya Frøya har kirkegård Sula kapell.jpg
Titran kapell 1873 Nidaros Orkdal Frøya Frøya har kirkegård Titran kapell.jpg
Vågan kirkegård Nidaros Frøya
Heim kirke 1883 Nidaros Orkdal Heim Hemne har kirkegård
Hemne kirke 1817 Nidaros Orkdal Hemne Hemne har kirkegård Hemne kirke.JPG
Vinje kirke 1824 Nidaros Orkdal Vinje Hemne har kirkegård Vinje kirke (Hemne) 01.jpg
Botnvika kirkegård Nidaros Hitra Botnvika kirkegård.jpg
Dolm kirke 1500 Nidaros Orkdal Hitra Hitra har kirkegård Dolm kirke 1.jpg
Eidsmyra kirkegård Nidaros Hitra Eidsmyra kirkegård.jpg
Faksvåg kirkegård Nidaros Hitra
Fillan kirke 1789 Nidaros Orkdal Fillan Hitra har kirkegård Fillan krike.JPG
Forsnes kapell 1763 Nidaros Orkdal Kvenvær Hitra har kirkegård Forsnes kapell 2008.jpg
Grønnvollan kirkegård Nidaros Hitra
Henriksøy kirkegård Nidaros Hitra
Hitra kirke 1927 Nidaros Orkdal Hitra Hitra har kirkegård Hitrakirke2.JPG
Kvenvær kirke 1909 Nidaros Orkdal Kvenvær Hitra Kvenværkirke2.jpg
Nordbotn kirke 1900 Nidaros Orkdal Fillan Hitra 2 kirkegårder i nærheten (Nordbotn og Botnvika) Norbotn kyrkje.jpg
Rørøy kirkegård Nidaros Hitra
Sandstad gamle kirkegård Nidaros Hitra
Sandstad kirke 1888 Nidaros Orkdal Sandstad Hitra har kirkegård Sandstadkirk.jpg
Skårøya kirkegård Nidaros Hitra
Straumøy kirkegård Nidaros Hitra
Søndre Kvenvær kirkegård Nidaros Hitra
Aunegrenda kapell 1952 Nidaros Gauldal Haltdalen Holtålen ikke kirkegård Aunegrenda kapell.jpg
Haltdalen kirke 1881 Nidaros Gauldal Haltdalen Holtålen har kirkegård Haltdalen kyrkje 01.jpg
Hessdalen kirke 1940 Nidaros Gauldal Hessdalen Holtålen har kirkegård
Ålen kirke 1881 Nidaros Gauldal Ålen Holtålen har kirkegård Ålen kirke.jpg
Klæbu kirke 1790 Nidaros Heimdal Klæbu Klæbu har kirkegård Klæbu kirke.JPG
Vassfjellkapellet 1974 Nidaros ikke sognekirke Klæbu Vassfjellkapellet i snø.JPG
Hommelvik kirke 1886 Nidaros Stjørdal Hommelvik Malvik har kirkegård Hommelvik kirke.jpg
Malvik kirke 1846 Nidaros Stjørdal Malvik Malvik har kirkegård Malvik kirke 01.jpg
Mostadmark kapell 1986 Nidaros Stjørdal Malvik har kirkegård
Løkken kirke 1929 Nidaros Orkdal Løkken Meldal har kirkegård Lokken Kirke.jpg
Meldal kirke 1988 Nidaros Orkdal Meldal Meldal har kirkegård Meldal Kirke.jpg
Flå kirke 1794 Nidaros Gauldal Flå Melhus har kirkegård Flå kirke i Melhus 001.JPG
Horg kirke 1892 Nidaros Gauldal Horg Melhus har kirkegård Horg kirke.jpg
Hølonda kirke 1848 Nidaros Gauldal Hølonda Melhus har kirkegård
Kolbrandstad stavkirke 1999 Melhus Privateid. Bygd 2000 Kolbrandstad stavkirke (1).JPG
Melhus kirke 1890 Nidaros Gauldal Melhus Melhus har kirkegård Melhus kirke 002.JPG
Budal kirke 1754 Nidaros Gauldal Budal Midtre Gauldal har kirkegård Budal kyrkje 01.jpg
Singsås kirke 1884 Nidaros Gauldal Singsås Midtre Gauldal har kirkegård Singsås kirke.jpg
Soknedal kirke 1933 Nidaros Gauldal Soknedal Midtre Gauldal har kirkegård Soknedal kyrkje 01.jpg
Støren kirke 1817 Nidaros Gauldal Støren Midtre Gauldal har kirkegård StorenKirke.JPG
Fagerhaug kirke 1921 Nidaros Gauldal Fagerhaug Oppdal har kirkegård Fagerhaug.jpg
Lønset kirke 1863 Nidaros Gauldal Lønset Oppdal har kirkegård Lønset kirke.jpg
Oppdal kirke 1651 Nidaros Gauldal Oppdal Oppdal har kirkegård Oppdal kyrkje.jpg
St. Mikaels kapell 2012 Nidaros Gauldal Oppdal ikke kirkegård
Geitastrand kirke 1859 Nidaros Orkdal Geitastrand Orkdal har kirkegård Geitastrand kirke.JPG
Den gode hyrdes kapell 1955 Nidaros Orkdal Orkanger Orkdal
Moe kirke 1867 Nidaros Orkdal Orkland Orkdal har kirkegård MoeKirkeSorkmo.jpg
Orkdal kirke 1893 Nidaros Orkdal Orkdal Orkdal har kirkegård Orkdal Kirke.jpg
Orkanger kirke 1892 Nidaros Orkdal Orkanger Orkdal har kirkegård Orkanger kirke, Sør-Trøndelag - Riksantikvaren-T355 01 0015.jpg
Søvasskjølen fjellkirke 1981 Nidaros Orkdal ikke kirkegård
Drageid kapell 1976 Nidaros Fosen Osen Osen ikke kirkegård
Osen kirke 1877 Nidaros Fosen Osen Osen har kirkegård Osen kirke.jpg
Sæter bedehuskapell 1969 Nidaros Fosen Osen Osen ikke kirkegård
Berkåk kirke 1878 Nidaros Gauldal Berkåk Rennebu har kirkegård Berkåk kyrkje Laksaa.JPG
Innset kirke 2000 Nidaros Gauldal Innset Rennebu har kirkegård Innset Orkdal kirke.jpg
Nerskogen kapell 1962 Nidaros Gauldal Rennebu Rennebu har kirkegård Nerskogen Kapell.jpg
Rennebu kirke 1669 Nidaros Gauldal Rennebu Rennebu har kirkegård Rennebu kirke 2008.jpg
Frengen kirke 1972 Nidaros Fosen Sør-Stjørna Rissa har kirkegård
Hasselvika kirke 1951 Nidaros Fosen Hasselvika Rissa har kirkegård
Husby kirkegård Nidaros Rissa
Ramsvik kapell 1908 Nidaros Fosen Sør-Stjørna Rissa
Rein kirke 1932 Nidaros Fosen Rissa Rissa har kirkegård Rein kirke.jpg
Rissa kirke 1888 Nidaros Fosen Rissa Rissa har kirkegård Rissa kirke.jpg
Stadsbygd kirke 1842 Nidaros Fosen Stadsbygd Rissa har kirkegård Stadsbygd kirke fra nø.jpg
Brandsfjord kapell 1964 Nidaros Fosen Roan Roan
Hofstad kirkegård Nidaros Roan
Roan kirke 1702 Nidaros Fosen Roan Roan har kirkegård
Brekken kirke 1878 Nidaros Gauldal Brekken Røros har kirkegård Brekken kirke.jpg
Glåmos kirke 1926 Nidaros Gauldal Glåmos Røros har kirkegård
Hitterdal kapell 1959 Nidaros Gauldal Hitterdalen Røros har kirkegård Hitterdal kapell.jpg
Hådalen kirke Nidaros Røros har kirkegård
Røros kapell 1962 Nidaros Røros Røros kapell.jpg
Røros kirke 1784 Nidaros Gauldal Røros Røros har kirkegård Roeros church.jpg
Flora kapell 1936 Nidaros Stjørdal Selbu Selbu har kirkegård
Selbu kirke 1150 Nidaros Stjørdal Selbu Selbu har kirkegård Selbu church.jpg
Selbustrand kirke 1901 Nidaros Stjørdal Selbu Selbu har kirkegård
Buvik kirke 1819 Nidaros Orkdal Buvik Skaun har kirkegård Buvik kyrkje Wilse.jpeg
Børsa kirke 1857 Nidaros Orkdal Børsa Skaun har kirkegård Børsa church 1.JPG
Skaun kirke 1183 Nidaros Orkdal Skaun Skaun har kirkegård Skaun kyrkje.jpg
Rottem kirkegård Nidaros Snillfjord
Snillfjord kirke 1898 Nidaros Orkdal Snillfjord Snillfjord har kirkegård Snillfjordkirke,jpg.jpg
Ven kirkegård Nidaros Snillfjord har kirkegård Ven kirkegård.jpg
Bakke kirke 1715 Nidaros Nidaros domprosti Bakklandet Trondheim har kirkegård Bakke kirke.jpg
Berg arbeidskirke 1972 Nidaros Strinda Berg Trondheim ikke kirkegård
Bratsberg kirke 1850 Nidaros Strinda Bratsberg Trondheim har kirkegård Bratsberg kirke.JPG
Byneset kirke 1160 (-1180) Nidaros Heimdal Byneset Trondheim har kirkegård Byneset.jpg
Byåsen kirke 1974 Nidaros Byåsen Byåsen Trondheim har ikke kirkegård Byaasen church.JPG
Charlottenlund kirke 1973 Nidaros Strinda Charlottenlund Trondheim Charlottenlund kirke.jpg
Døves kirke i Trondheim 1927 Oslo Døveprostiet Trondheim ikke kirkegård Døves kirke Trondheim 01.jpg
Erkebispegårdens kapell 1997 Nidaros Trondheim
Fjellseter kapell 1933 Nidaros Trondheim
Haltdalen stavkirke 1170 Nidaros Trondheim museumskirke Haltdalen stavkirke.jpg
Havstein kirke 1857 Nidaros Byåsen Sverresborg Trondheim har kirkegård Trondheim Havsteinkirke.jpg
Heimdal kirke 1960 Nidaros Heimdal Heimdal Trondheim urnelund Heimdal kirke.jpg
Hoeggen kirke 1997 Nidaros Strinda Hoeggen Trondheim ikke kirkegård
Hospitalskirken 1705 Nidaros Nidaros domprosti Nidaros domkirke og Vår Frue Trondheim ikke kirkegård 63°25′50″N 10°23′04″Ø Hospitalskirken Trondheim.jpg
Ilen kirke 1889 Nidaros Byåsen Ilen Trondheim ikke kirkegård Ila Church.jpg
Ilen kirkegård 1883 Nidaros Trondheim nedlagt, gjenåpnes 2006 Ila kirkegård 2012.jpg
Jesu kristi kirke SDH Jesu kristi kirke SDH Trondheim
Kolstad kirke 1986 Nidaros Heimdal Kolstad Trondheim ikke kirkegård Kolstad kirke.jpg
Lade kirke 1190 (ca.) Nidaros Nidaros domprosti Lade Trondheim har kirkegård Trondheim Ladekirke.jpg
Lademoen kirke 1905 Nidaros Nidaros domprosti Lademoen Trondheim har kirkegård Lademoen Church Trondheim 2009 1.JPG
Leinstrand kirke 1673 Nidaros Heimdal Leinstrand Trondheim har kirkegård Leinstrand kirke.jpg
Lo kirke Nidaros Trondheim museumskirke Lo kirke 01.jpg
Metodistkirken i Trondheim 1925 Nidaros Trondheim ikke kirkegård Metodistkirken i Trondheim.jpg
Nidarosdomen 1070 (-1300 ca.) Nidaros Nidaros domprosti Nidaros domkirke og Vår Frue Trondheim har kirkegård Nidarosdomen Trondheim 3.jpg
Ranheim kirke 1933 Nidaros Strinda Ranheim Trondheim har kirkegård Trondheim Ranheimkirke.jpg
Stavne kapell 1916 Nidaros Byåsen Ilen Trondheim har kirkegård
Strinda kirke 1900 Nidaros Strinda Strinda Trondheim har kirkegård (ofte kalt Moholt) Trondheim Moholtkirke.jpg
Strindheim kirke 1979 Nidaros Strinda Strindheim Trondheim ikke kirkegård Strindheim kirke (Trondheim) 01.jpg
Sverresborg kirke Nidaros Byåsen Sverresborg Trondheim under bygging; innvies 2014
Tempe kirke 1960 Nidaros Strinda Tempe Trondheim ikke kirkegård Tempe kirke, Trondheim.JPG
Tilfredshet kapell 1898 Nidaros Nidaros domprosti Trondheim har kirkegård Tilfredshet kapell Trondheim 2011 01.jpg
Tiller kirke 1901 Nidaros Heimdal Tiller Trondheim har kirkegård TillerKirke2.jpg
Vår Frue kirke 1200 (ca.) Nidaros Nidaros domprosti Nidaros domkirke og Vår Frue Trondheim har kirkegård Vaar Frue church Trondheim 2009.JPG
Stugudal kapell 1957 Nidaros Stjørdal Tydal Tydal har kirkegård
Tydal kirke 1696 Nidaros Stjørdal Tydal Tydal har kirkegård TydalKirke.jpg
Austrått borgkapell 1150 (-1210 ca.) Nidaros Fosen Ikke sognekirke Ørland ikke kirkegård Austrattborgen.jpg
Storfosna kirke 1913 Nidaros Fosen Ørland Ørland har kirkegård Storfosna kirke.jpg
Ørland kirke 1342 Nidaros Fosen Ørland Ørland har kirkegård Orland kirke.jpg
Linesøya kirkegård Nidaros Åfjord
Stoksund kirke 1825 Nidaros Fosen Stoksund Åfjord har kirkegård Stoksund kirke 0808.JPG
Stokkøya kirkegård Nidaros Åfjord
Tårnes kirkegård Nidaros Åfjord
Åfjord kirke 1879 Nidaros Fosen Åfjord Åfjord har kirkegård Åfjord kirke lite.jpg

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]