Shania Twain

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Shania Twain

Shania Twain (født Eilleen Regina Edwards 28. august 1965) er en canadisk sanger som blander country og pop.

Shania Twain er født i Windsor i Ontario, Canada, og oppvokst i den lille byen Timmins i Ontario, Canada. Hun er den midterste av de tre døtrene til Clarence og Sharon Edwards (søsteren Jill er to år eldre og Carrie-Ann tre år yngre). Da hun var seks år giftet hennes mor seg med Jerry Twain, en fullblods Ojibwa fra Timmins, Ontario, Canada. Twain adopterte Shania som sitt eget barn, noe som gjorde Shania til 50 prosent innfødt etter loven. Shania lærte å spille gitar som barn og brukte det meste av fritiden sin på å synge og spille.

Som barn sang Shania Twain i barer etter stengetid, og som trettenåring opptrådte hun på Tommy Hunter Show på Canadian Broadcasting Corporation (CBC) i Canada. Da Shania var 22 år gammel, ble begge hennes foreldre drept i en ulykke, og etter denne tragiske hendelsen fikk hun juridisk ansvar for den ene søsteren og sine to halv-brødre Mark og Darryl. Dette ansvaret innebar at hun måtte legge sin musikalske karriere midlertidig på is. I 1991 byttet hun navn til Shania (som betyr «jeg er på min måte» på Ojibwa), og undertegnet en kontrakt med Mercury Nashville samme år.

Hennes første album ble nesten ikke lagt merke til, men hennes andre album, utgitt i 1995 solgte enormt, og brøt verdensrekorder i salg. The Woman in Me solgte 20 millioner verden over. Hennes tredje album Come On Over er tidenes mest solgte countryalbum og tidenes mest solgte album av en kvinnelig artist. Come On Over har solgt over 40 millioner verden over. UP, som er hennes fjerde album, solgte også over 20 millioner verden over.

Comeback[rediger | rediger kilde]

Sommeren 2011 ga Shania Twain ut en ny singel, `Today is your day`. På en pressekonferanse kunngjorde hun også at hun hadde takket ja til å bli den nye headlineren i Las Vegas. Showet hennes kalles `Still the one` og begynte 1. desember 2012. Det forventes at Shania skal spille i Las Vegas frem til desember 2014.


Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 1993Shania Twain
  • 1995The Woman in Me
  • 1997Come On Over
  • 1999Come On Over (International versjon)
  • 2002Up!
  • 2004Greatest Hits

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons Commons: Category:Shania Twain – bilder, video eller lyd