Brukerdiskusjon:Kebman

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Velkommen![rediger kilde]

Hei, Kebman, og velkommen til Wikipedia. Takk for dine bidrag. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt. – Wintermute 6. jun 2006 kl.12:38 (UTC)

Bjørnebær[rediger kilde]

Fint arbeid, noen tips til framtidge artikler om dyr/planter. Det ønskelig om det lages omdirigeringer (eks. for bjørnebær #redirect[[Rubus fruticosus]]) fra det latinske navnet. for å finne iw (interwiki) og bilder kan du søke på det latinske navnet på engelsk for å finne bilder fra commons osv. Mvh Røed 18. jun 2006 kl.20:22 (UTC)

Takker og bukker. Får se hva jeg får tid til hva ekstra redigering angår. --KEBman 20. jun 2006 kl.20:46 (UTC)

Anførselstegn[rediger kilde]

Jasså, så det var du som leste artikkelen min... Hehe. Spøk. Jo, det vet jeg sannelig ikke. Jeg derimot lenke til ulike debatter og rettningslinjer Stilmanualen vår, Opus fortalte meg det osv... Det finnes mange eksepmpler på brukere som blir fortalt ikke å bruke "slike" tegn.

Jeg er ikke til stort annen hjelp enn, du må bruke «slike tegn»! Jo, "disse" finnes på tastaturet sikkert fordi det er enklere og virker i USA. Dessuten skal man skrive "slik", men dette er et leksikon og skal måle seg med papirleksikon.. Neeeei, jeg har ikke noe godt svar. MEn det jeg kan si er at det er slitsomt å rette på andre brukere som bruker "slike"... Ha god skrivning, jeg håper du blir! Marcus 28. jun 2006 kl.18:36 (UTC)

Artig! Tok å leste igjennom noen av lenkene under artikkelen Anførselstegn, og fikk i grunnen godt nok svar der. Kanskje artikkelen kan utbedres litt på basis disse lenkene.
I bunn og grunn er det en smakssak så lenge man gjør det i egne verk. Men av typografiske årsaker er det greiest å bruke «slike» her på norsk Wikipedia - først og fremst siden det er valgt som en standard, men også fordi det er mest vanlig innen norsk typografi. Det kan bli aktuelt å gi ut norsk Wikipedia som bok, og da er det greit å ha en gjennomtenkt bokdesign - akkurat som du påpeker.
Dog ikke så tidkrevende å rette "slike". Bare laste artikkelen inn i Word, og bytte ut automatisk ;o) Best om det er mange av dem, da... Ellers går det kanskje an å lage et script? --KEBman 1. jul 2006 kl.23:28 (UTC)

Hei din tromsøværingsslask :-)[rediger kilde]

Hei, ka gjør en useriøs fyr som dæ på et så superseriøst sted som et nættleksikon? Haha!

Krister, en ting æ har savna her e om nån (/du?) lasta opp nån av de flotte bildan dine te informasjonsallmenningen, så får du værdensberømmelse i 15 kontinenta i 15 sekund. Se fx på uillustrerte artikla som Tromsøya, Universitetet i Tromsø, Fokus Kino, driv, Buktafestivalen, TIFF, Tvibit, Norsk Polarinstitutt, Mack, avisa Nordlys, Polaria, Tromsø Domkirke, Blå Rock Café, Utesteder i Tromsø og ellers alt som kommer til å havne i kategorien Tromsø. E overbevist om at du har masse stæsj du kunne gitt bort til alle.

H@r@ld 4. jul 2006 kl.21:39 (UTC)

Ah, gamle ørn! :o) Prøver så godt jeg kan å spre feilaktig og useriøs informasjon, selvfølgelig!
Er det slik at du nå prøver å få meg til å gi opp alle rettighetene til mine sårt opparbeidede fotografiske mesterverk? Hehe, vel jeg begynner i det små, vet du. Sjekk ut mitt bilde av kanonen Aron under Oscarsborg festning. Skal se om jeg ikke har noe som passer til artiklene du har nevnt også. --KEBman 5. jul 2006 kl.00:19 (UTC)

Tromsø-artikler[rediger kilde]

Bra du jobber med Tromsø-artikler!! Hilsen gammel tromsøværing 17. okt 2006 kl. 14:57 (UTC)

Tja, ikke at det hjelper når alle vil slette dem ;o) (jfr. diverse artikler om utesteder i Tromsø) --KEBman 17. okt 2006 kl. 15:00 (UTC)

Palma z Tromsø[rediger kilde]

Hi * [http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Diskuse%3ABol%C5%A1evn%C3%ADk_persk%C3%BD&diff=667961&oldid=607372 mz reakcion about "Palma z Tromsø").

Sletting, osv[rediger kilde]

Ser du har listet noen sider for sletting som lett kan komme inn under en:WP:POINT. Det er generelt ikke noen god idé å hive inn masse brannfakler for å illustrere ens meninger. dette gjelder spesielt på slettesiden hvor jeg ser du har nominert Utesteder i Bergen for sletting. Jeg tor hele diskusjonen hadde vært tjent med å løse ett problem om gangen. Nå stilles utesteder i to byer opp mot hverandre istedenfor at en får en prinsippdiskusjon om hvordan en skal sette grensene. Det er helt uaktuelt å fjerne alle utesteder fra Wikipedia, og det er også helt uaktuelt å omtale alle utestedene i en småby. — Jeblad 18. okt 2006 kl. 22:08 (UTC)

Jeg har ikke satt opp «noen sider» til sletting. Det er kun utelivslisten til Bergen jeg har satt opp til sletting da denne blander uteliv og historie på en dårlig måte, og ellers lister en hel haug med utesteder viss relevans er høyst diskutabel. Slettingen av denne listen er for øvrig noe jeg har forandret mening om etter at diskusjonen kom i gang og utbedringer ble gjort. Uansett er poenget nettopp at et utested i én by ikke skal behandles annerledes enn i en annen by, noe som er svært viktig å få diskutert og klarlagt en policy på. Alle utestedene som satt ut til slettediskusjon er nemlig viktige utesteder i Tromsø. Det finnes selvfølgelig også massevis av uviktige uteesteder i Tromsø, men det er en grunn til at disse enda ikke har blitt skrevet om. For eksempel at artikkelen om selveste Blå Rock ble nominert til sletting er meg helt måpende uforståelig. Ellers er diskusjonen om Tromsø eller Bergen er en småby noe du får ta med noen andre. --KEBman 18. okt 2006 kl. 22:28 (UTC)

Legg Le Mirage inn i en generell artikkel om uteliv i Tromsø[rediger kilde]

Hei, det er noe tynt, legg den heller inn i en generell artikkel om uteliv i Tromsø. Mvh - Ulf Larsen 28. okt 2006 kl. 09:30 (UTC)

Det er allerede gjort av en annen i artikkelen Utesteder i Tromsø. Uansett synes jeg at stedet fortjener sin egen artikkel. Om den var tynn, så ville den garantert blitt utbedret etterhvert da dette er et av Tromsøs viktigste utesteder. --KEBman 28. okt 2006 kl. 11:04 (UTC)
Jeg sammenlignet de to artiklene, og fant at alt vesentlig ligger i artikkelen om uteliv Tromsø. Kan lage en redirect - så kommer man til uteliv Tromsø om man går på artikkkelnavnet, hva synes du om det? Ulf Larsen 28. okt 2006 kl. 11:14 (UTC)
Det blir i så fall større sannsynlighet for at listen vil bli videre redigert enn at en nye artikler blir opprettet. Eventuelt vil nok mange kvie seg for å gjøre selve listen for «voluminøs», da lister gjerne er korte og konsise. I siste instans er jeg redd for at dette vil føre til at utesteder som fortjener egne artikler vil forbli uten dem. --KEBman 28. okt 2006 kl. 11:37 (UTC)

Plasmasky[rediger kilde]

Jeg tror du bør finne noen referanser til slik teknologi og hvordan den er tenkt å fungere. En plasmasky er ikke spesielt stealth og når noe beveger seg med i høy hastighet vil det alltid dukke opp på en doplerradar. Jeg tror det kanskje er en sammenblanding av at en ser for seg at flyet flyr gjennom en kontinuerlig stillestående sky og at denne derfor ikke vil gi doplerforskyvning. Imidlertid er luften rundt et objekt som beveger seg i høy hastighet i voldsom turbulens, som dermed skaper voldsomme bevegelser i plasmaet og dermed doplerforskyvninger. En kan kanskje tenke seg et plasmafelt som har akkurat egenskapene som skal til for å brenne ut radarsignalene (ie omsette rf-energi til varme) men dette tror jeg er svært vanskelig i praksis. Uansett, hva med noen referanser? — Jeblad 22. des 2006 kl. 00:38 (CET)

Ikke presentere egen forskning, sa du? Hehe, ser ut som du kan mye mer om plasmaskyer enn meg i alle fall ;-) Sto nevnt noe om plasma-stealth på en eller annen russisk internettside jeg var innom. Husker ikke hvilken. Er bare rykter uansett, hemmelig som prosjektet er, men kanskje det burde vært bedre poengtert i artikkelen, ja. Det høres i alle fall ganske sci-fi ut. Hehe, kanskje det neste er deflektorskjold a la Star Trek! --KEBman 4. jan 2007 kl. 02:02 (CET)

Jeg vil svært gjerne bidra på siden. Vært litt travel i det siste, så det tar litt tid. Følg meg opp, så blir det knall. Rhet 13. jan 2007 kl. 00:37 (CET)

Hehe, har det ganske travelt med både studier og jobb selv. Men skal prøve å holde følge, ja ;-) –KEBman 17. jan 2007 kl. 18:48 (CET)

Hva syne du om denne:

Mal:Film

Hvordan kan man bruke roboter for å sette den inn i mange artikler?

Kanon Aron?[rediger kilde]

Ser at du har lagt inn et bilde av en av 28cm kanonene i Hovedbatteriet på Oscarsborg og kaller den Aron. Hva er grunnlaget ditt for navnet? Nylig var jeg på Osb. og omviseren sa at en ikke med sikkerhet vet hvilken kanon som er Moses! Da vet en vel heller ikke hvilken som er Aron. Hva er din kilde? Mvh KjellG 7. sep 2008 kl. 23:48 (CEST)

Husker ikke, men jeg hadde god grunn. Står det ikke noe om hvilken kanon som skjøt på Blücher? Det burde jo i så fall gi en klar pekepinn. Hva er vitsen med å kalle to kanoner for Aron og Moses om ingen vet eksakt hvilke? I så fall burde jo myndighetene gi dem riktig navn. KEBman 7. okt 2008 kl. 12:08 (CEST)
Guiden på Oscarsborg hevder at en i dag ikke vet hvilke kanoner som rettmessig skal hete Moses, Aron og Josva. Det finnes heller ikke noen form for navneskilt e.l. på 28cm kanonene pr august 2008. Om en vet hvilke kanoner som faktisk skjøt på Blücher er uklart. "Myndighetene" kan ikke gi dem riktig navn, men et dypdykk i riksarkivet kan kanskje gi svar. Jeg er enig i at dette synes rart mhp historien, men så sier guiden. Inntil det foreligger sikre referanser mener jeg at en må konkludere med at identiteten pt er ukjent. Mvh KjellG 7. okt 2008 kl. 20:27 (CEST)
Men du må jo være enig i at det er et jævlig bra bilde! :p KEBman 8. okt 2008 kl. 01:26 (CEST)
Bildet er bra. Tatt i betraktning historien til Oscarsborg, så er det for meg utrolig at en nå ikke vet hvem som er hvem av disse kanonene. Skal tro om det finnes i noen arkiver? Historien kan være meget usikker: Ett rør falt i vannet i Oslo, men hvilket? Bare en rapport fra datiden med rør-nummer kan fastlegge dette. Hvor havnet dette røret på Oscarsborg? Er det DETTE røret som fikk navnet Moses? Moses er pr def. det røret som skjøt første skudd mot Blücher, men var det dette røret, eller var det den kanonen som skjøt det første skuddet som "måtte være" Moses fordi det røret er det mest kjente? Kort sagt, her er det mulighet for mange "sikre" påstander. Binder/Schlünz i Schwerer K. Blücher oppgir 28cm fra Hurumsiden mot Drøbak som 1.kanon Aron, 2.kanon. Moses, og 3.kanon Josva (nærmest Drøbak) Verneplanen teller med to standplasser til fra Vest slik at "Aron" etter denne tellingen blir 3.kanon. Binder/Schlünz angir at 1.kanon Aron skjøt første skudd. Who knows. KjellG 9. okt 2008 kl. 12:28 (CEST)
Ah, ja, mener å huske det var fra en av de kildene jeg brukte, men det begynner å bli et par år siden jeg gjorde research på det der. Jaja, sånn kan det gå. Får håpe noen finner ut av det. KEBman 10. okt 2008 kl. 12:02 (CEST)

Tromsø jernbanestasjon nominert for sletting[rediger kilde]

Hei Kebman! Jeg har nominert Tromsø jernbanestasjon, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Tromsø jernbanestasjon. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. 3s (diskusjon) 20. feb. 2017 kl. 20:09 (CET)[svar]

Historisk interesse. Politisk interesse. Stedet har ofte vært nevnt i media, blant annet på grunn av temaet og navnet. Det er interessant fordi det er kritikk av statens behandling av spørsmålet om det burde gå innenriks jernbane lenger nord enn til Bodø. --KEBman (diskusjon) 5. jul. 2017 kl. 19:10 (CEST)[svar]

Min side[rediger kilde]

Hei, vil bare si at dette er min originale side. Hvorfor den ikke lenger kommer opp som «min» forstår jeg ikke, men tror det har med sammenslåinger av kontoer å gjøre. Det samme skjedde på engelsk Wikipedia... --KEBman (diskusjon) 30. nov. 2017 kl. 19:49 (CET)[svar]

Usikker på hva du mener med at denne siden «ikke er din». Kan du beskrive problemet nærmere? --ツDyveldi☯ prat ✉ post 30. nov. 2017 kl. 21:29 (CET)[svar]
Kan det være at det teknisk sett er to forskjellige brukernavn siden den ene brukeren skrives med 3 versaler/majuskler og 3 minuskler/gemener KEBman (Se også sulinfo : KEBman) og den andre brukeren Kebman (Se også sulinfo : Kebman) kun med forbokstaven som majuskel og resten av brukernavnet med minuskler. Med vennlig hilsen Migrant (diskusjon) 30. nov. 2017 kl. 22:47 (CET)[svar]
Takk, at jeg ikke så det med en gang da. Det finnes faktisk 3 kontoer.
-- Bruker:Kebman og av bidragshistorikken ser det ut til at kontoen er første gang brukt på norsk WP 6. jun. 2006.
-- Bruker:KEBman som har gjort sin første redigering på Commons 01 Aug 2009.
-- w:en:User talk:Kebman~enwiki som gjorde sin første redigering på engelsk WP 11. sept 2012.
-- Tidligere måtte man registrere seg på alle prosjektene og så kom «single-user login». Tidligere måtte en registrere konto på nytt hver gang du skulle redigere på et nytt prosjekt. Bruker Hansen kunne være registrert på engelsk WP og en helt annen bruker Hansen kunne være registrert på norsk WP. Dette ble det ryddet opp i slik at ett brukernavn bare kunne tilhøre en person uansett hvilket prosjekt brukeren skrev på.
-- I forbindelse med «single-user login» fikk den engelske kontoen nytt navn siden det ikke er mulig å slå sammen to kontoer med bidrag og to brukere ikke lenger kan ha samme navn selv om de skriver på forskjellige prosjekter. Bruker:Kebman gjorde sin første redigering på engelsk WP 22 jan 2016 og w:en:User talk:Kebman~enwiki ble omdøpt 22 april 2015 så hvis dette egentlig er samme bruker ville ikke Bruker:Kebman oppdaget den andre kontoen. Den hadde jo fått et annet navn. Det er åpenbart en svakhet i systemet at det tillater "samme navn" skrevet med noen store bokstaver i stedet for med små.
-- Hvis KEBman synes dette virker kjent så må du teste om passordet ditt virker på noen av de andre kontoene. Det går bare an å sende epost til kontoen KEBman så å teste om en epost kommer frem til deg selv er bare mulig for denne kontoen.
-- Skulle det vise seg at noen av disse kontoene er dine (du har passordet) så bør du skrive litt på brukersiden på den kontoen/de kontoene du ikke ønsker å bruke og peke til det som er den kontoen du ønsker å bruke. Dette er den eneste måten du har for å koble kontoer sammen. Da viser du også frem at du ikke driver med sokkedukker. Dette er jo en ærlig misforståelse at det finnes flere kontoer.
-- Du finner en god bruksanvisning og forklaringer om hvordan endre brukernavn på w:en:Wikipedia:Changing username. Den sier også noe om hva som er mulig og har gode lenker. Hvis du skulle vurdere å bytte brukernavn så kan du søke her for å finne ut hvilke brukernavn som allerede er i bruk, hvor og hvor mye kontoene har bidratt med her.--ツDyveldi☯ prat ✉ post 2. des. 2017 kl. 23:01 (CET)[svar]
Hei, KEBman her. Øh, eller Kebman. Jeg vet ikke. Sokkedukker? Ikke sikker. Jeg er i alle fall meg, uansett hvilken konto jeg bruker. Tror jeg eier kebman også, på grunn av klabb og babb med store og små bokstaver en gang jeg glemte passordet, men egentlig glemte stor forbokstav, eller bokstaver, alt ettersom. Grr! Denne identitetsforstyrrelsen stammer imidlertid fra sammenslåingen av forskjellige kontoer på både norsk og engelsk Wikipedia, som dette vakre men litt kafkaeske fellesskapet fant ut var lurt. :D --KEBman (diskusjon) 3. des. 2017 kl. 01:37 (CET)[svar]
Hm, det litt rare nå er at jeg er logget inn som «Kebman», men signaturen er likevel «KEBman», men ser du på kilden, så ser du forskjellen... --KEBman (diskusjon) 3. des. 2017 kl. 01:41 (CET)[svar]
Ser ut til at du har tilgang her og har funnet ut av det. Dette er fort gjort. Sjekk innstillingene dine og der finner du nok årsaken til at du signerer som KEBman med Bruker:Kebman. Det er faktisk praktisk at ingen kan stjele brukernavnet ditt, eller uforvarende komme til å ta det i bruk på et annet prosjekt. Det er som du sikkert ser ganske forvirrende med mange kontoer og det er like forvirrende om samme brukernavn tilhører forskjellige personer avhengig av hvilket prosjekt du ser på. Lykke til med mer skriving. ツDyveldi☯ prat ✉ post 3. des. 2017 kl. 01:51 (CET)[svar]

Sjekking[rediger kilde]

Hei og godt nytt år. Har du noen innspill til Wikipedia:Sletting/Sjekking? Mvh. --Wikijens (diskusjon) 2. jan. 2018 kl. 10:33 (CET)[svar]

Da jeg ikke lenger har tilgang til artikkelen, vet jeg ikke hva saken dreier seg om. I utgangspunktet burde artikler forbedres, ikke slettes. --KEBman (diskusjon) 11. feb. 2018 kl. 18:15 (CET)[svar]
Vi gjør så godt vi kan og forsøker å velge andre løsninger. Denne gangen gikk det ikke slik. Jeg så artikkelen og beklager, men jeg ga opp. Jeg la inn et lesetips om sjekking i slettediskusjonen. Slettediskusjoner skal som en generell regel helst ikke stå i mer inn en uke. Hender også at jeg oppdager diskusjonsinnlegg etter mye lengre tid. Hvis du ønsker artikkelen som kladdeside/underside kan sikkert en adiministrator ordne det. Det er mulig også etter at en artikkel er slettet. Da har du muligheten til å se hva du kan gjøre. Si fra hva du ønsker så skal jeg nok finne noen som kan fikse det.--ツDyveldi☯ prat ✉ post 18. feb. 2018 kl. 01:03 (CET)[svar]
Tusen takk for svar! Stå på! :) --KEBman (diskusjon) 18. mar. 2018 kl. 18:26 (CET)[svar]

Regi (Studentersamfundet i Trondhjem) nominert for sletting[rediger kilde]

Hei, Kebman! Jeg så du har opprettet artikkelen Regi (Studentersamfundet i Trondhjem). På Wikipedia er det en del krav en artikkel må oppfylle, blant de viktigste er WP:IKKE og WP:R. Jeg har lest gjennom artikkelen din og kommet til den konklusjon at den ikke er egnet for Wikipedia. Det er mulig jeg tar feil, så jeg har startet en diskusjon på Wikipedia:Sletting/Regi (Studentersamfundet i Trondhjem) om hvorvidt artikkelen skal slettes. På den siden står min begrunnelse, og du og andre Wikipedia-brukere er velkommen til å ytre sin mening. Husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}.

For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Znuddel (diskusjon) 27. mai 2023 kl. 20:06 (CEST)[svar]