Hjelp:Portal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Wikipedia:Hjelp)
Hopp til navigering Hopp til søk
Snarvei:

Wikipedia er et prosjekt hvor vi skriver og bruker en encyklopedi sammen. Målet er å lage et leksikon med åpent innhold på alle språk. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke. For flere hjelpesider se Hjelp:Portal/Mer hjelp.

  rediger Bruke Wikipedia
  rediger Ressurser

Avanserte ressurser:


Spørsmål og problemer

Tips

Still et spørsmål
Finn ut hvor man kan stille spørsmål

Ofte stilte spørsmål
Vanlige spørsmål, besvart

Kontakt Wikipedia
Presse, lisensiering og andre spørsmål

Crystal Clear app ktip.svg
Oppdater, så får du kanskje et annet tips
Redigere bare ingressen
Når en artikkel eller en annen side på Wikipedia har en eller flere overskrifter, kan man klikke på en redigeringslenke for å redigere et avsnitt for seg. Men du ønsker kanskje å bare redigere artikkelens ingress? Innloggede brukere kan bruke forskjellige programmer for å få det til, men også uregistrerte brukere kan gjøre det på en enkel måte. Høyreklikk på «rediger» i den første seksjonsoverskriften, og kopier lenken. Lim inn lenken i nettleserens adressefelt. Da vil det stå https://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Tips/10&action=edit&section=1. Deretter kan du endre fra section=1 til section=0. Trykk på enter for å gå til adressen. Da er det bare å redigere i vei.

Hvordan få mer hjelp

Om du lurer på noe, så prøv først å kontakte en av brukerne på hennes/hans brukerside. Dersom du velger lenken for «siste endringer» til venstre, vil du få se en liste over de siste artiklene som har blitt redigert, og da ser du også hvilke brukere som er aktive. Klikk på «diskusjon» (til høyre for ett av brukernavnene på listen). Da kommer du til brukerens diskusjonsside. Pass imidlertid på å ikke velge CommonsDelinker eller en bruker med navn som slutter på "bot", fordi disse brukerne er automatiske dataprogrammer og ikke menneskelige brukere. Klikk på fanen "Nytt emne" øverst på siden. Skriv spørsmålet ditt i tekstboksen som kommer fram, og klikk på Lagre siden. Gå tilbake til den samme siden etter en stund for å se etter svar. Du kan også prøve på IRC her!

Still et spørsmål på Wikipedia:Nybegynnerforum eller Wikipedia:Torget hvis du ikke får svar andre steder.

Ta kontakt