Brukerdiskusjon:Kjidel

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei, Kjidel, og velkommen til Wikipediabokmål og riksmål. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Velkommen
Velkommen

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt.


English: If you do not understand or you cannot write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the Embassy.
Deutsch: Wenn Sie Norwegisch nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten, dann besuchen Sie bitte die Botschaft.
Español: Si no comprende o no sabe escribir en noruego y desea comunicarse con nosotros, por favor, acuda a la Embajada.

Jeg tilbakestilte deg. Det er ikke noe som tilsier at det uttales "åsia". Jeg, for eksempel, ville sagt "åssiden". Hvis du lurer på noe, er det bare å spørre meg. — H92 (d/t · b/c · @) 8. aug 2007 kl. 18:41 (CEST)

Det var ikke meg du tilbakestilte. Det var Karlberg. Jeg er nemlig helt enig med deg, og tilbakestilte første gangen det ble skrevet :) --Kjidel 9. aug 2007 kl. 11:17 (CEST)
Som så ofte før ligger vel sannheten et sted i midten. Håper dette er et brukbart kompromiss. :) Olve Utne 16. apr 2009 kl. 14:15 (CEST)

Har skjedd mye der i det siste, har du som er drammenser lyst til å opprette en slik artikkel? Om du trenger inspirasjon, ligger det flere tilsvarende artikler om Bodø, Oslo, Trondhiem og [[Hamar) Mvh Røed (d · en) 19. sep 2007 kl. 23:25 (CEST)

Er helt enig at det trenges en slik artikkel. Men synes det er vanskelig å få det rette overblikket nå, kanskje det er lettere å vente til ting klarner litt mer opp …? Mvh Kjidel 20. sep 2007 kl. 13:19 (CEST)
Joda, kan være greit det, men bare husk å ta vare på kilder osv da :) Mvh Røed (d · en) 20. sep 2007 kl. 19:35 (CEST)

opprydding av tutu-artikkel[rediger kilde]

er enig med deg i at den artikkelen hadde hatt godt av en opprydding, men det hadde vært fint med noen innspill på hva og hvordan, kan plasseres på en diskusjonsside. --arne 16. okt 2007 kl. 16:00 (CEST)

Jeg er også enig i at den trenger opprydning, men det var ikke jeg som merket den med {{opprydning}}, det var det Fredrifj som gjorde… Forresten artig at du tar mastergrad om Sør-Afrika. Har du vært der ennå? Jeg var der 1 måned i mars/april. Veldig fascinerende! --Kjidel 16. okt 2007 kl. 16:42 (CEST)

var der i fjor vinter fra oktober til februar. har vært der en del tildigere også. veldig spennende land.--arne 25. okt 2007 kl. 12:38 (CEST)

Kategori:Mac-wikipedianere[rediger kilde]

Tipset bruker:Eplemann om dette. Er dette noe for deg? Om du legger inn dette på brukersiden, [[Kategori:Mac-wikipedianere]], havner du i kategori (gruppe) med andre wikipedianere som jobber med apple/mac. C 18. okt 2007 kl. 15:38 (CEST)

Takk for tipset! Nå er jeg kategorisert :) --Kjidel 18. okt 2007 kl. 18:29 (CEST)

mac mal[rediger kilde]

Ser du har laget en bra mal for apples programvare. kanskje du kunne lage det for maskinvaren også. Jeg vet ikke hvordan man gjør det--Eplemann 18. okt 2007 kl. 17:07 (CEST)

Det er meningen å lage det etterhvert også, men jeg er ikke helt sikker på hvor detaljert den bør være. Den engelske en:Template:Apple hardware since 1998 er jo et bra utgangspunkt, men det er ganske mange av produktene i listen som vi ikke har egne artikler om ennå... --Kjidel 18. okt 2007 kl. 18:34 (CEST)

Brukersiden[rediger kilde]

Hallo :) jeg tok sjansen på å sortere deg i kategorien. Slik havner du under K istedenfor B ;) Noorse 22. okt 2007 kl. 11:52 (CEST)

Very well :) --Kjidel 22. okt 2007 kl. 12:15 (CEST)

Flytting av filmer[rediger kilde]

Vi finner ikke opp norske navn på utenlandske filmer på Wikipedia. Filmer ligger under norske navn dersom de har et etablert norsk navn (f.eks. gjennom norsk distribusjon/kinolansering) som de i dag vanligvis er kjent under. Hvis ikke ligger de under originalnavn. Kph 30. okt 2007 kl. 15:54 (CET)

Hvem er det som finner opp nye navn? Det er konsensus om bruk av norske filmtitler på wikipedia, og et raskt søk i Medietilsynets filmdatabse viser at f.eks. Nacht fiel über Gotenhafen ble lansert med titelen Natt over Gdynia i Norge. Vennligst rett opp igjen det du har tilbakestilt. --Kjidel 30. okt 2007 kl. 15:59 (CET)
Forskjellen på de to navnene er at det ene gir 12 900 treff i Google, men det andre gir 0 (det gir ett som faktisk likevel ikke inneholder navnet). Det betyr at dette ikke er et tilstrekkelig etablert norsk navn, som filmen er kjent under, selv om det måtte stå i en database for aldersvurdering. Å bruke et navn som ikke er i bruk er jevngodt med å finne opp et navn. Kph 30. okt 2007 kl. 16:32 (CET)
Du tar feil. Det er selvsagt at du får flere treff på google på originaltittelen. Søker du derimot på «dokumenter på norsk», eller på «sider fra Norge», får du kun 1 reelt treff på den tyske tittelen, om du ikke regner med Wikipedia, og du får 1 reelt treff på den norske tittelen. Det betyr med andre ord at INGEN av disse titlene er tilstrekkelig kjent i Norge. Om vi skal ha en regel om å følge den norske tittelen som filmen er lansert på kino under, så burde vi følge den konsekvent, hvis ikke kan vi like godt gå over til å ha originaltitler på alle filmer, og sette norsk tittel i parentes. (Et forslag jeg for øvrig ville gitt min støtte til.) --Kjidel 31. okt 2007 kl. 07:49 (CET)
Jeg er fullt klar over at ingen av titlene gir signifikante treff på norsk. Det er nettopp derfor jeg sier at filmen ikke har noen etablert norsk tittel, og da er det mest hensiktsmessige og vanlige å bruke originaltittelen, fremfor en snart femti år gammel oversatt tittel som utelukkende forekommer i en database. Vi må ikke på død og liv ha norske titler, dette er jo et internasjonalt prosjekt. Men vi bruker norske titler der et verk overveiende er kjent under en norsk tittel for våre lesere. Selv om et verk er gammelt, kan det godt ha en etablert norsk tittel (Kjøpmannen i Venedig). I dette tilfellet er det imidlertid ikke mulig å snakke om en tittel som har tålt tidens tann. Kph 31. okt 2007 kl. 12:24 (CET)

Brudd på opphavsretten[rediger kilde]

Hei, jeg fjernet noen «handling»-avsnitt fra filmartikler du hadde lagt inn, da disse var brudd på opphavsretten. Vennligst ikke legg inn tekst som er kopiert fra andre steder, om du da ikke har tillatelse til dette. Einar Myre 6. nov 2007 kl. 16:30 (CET)

Jeg endret på noe av det, men burde tydeligvis ha bearbeidet teksten mer. Jeg skal ta det med i videre redigeringer. --Kjidel 6. nov 2007 kl. 23:19 (CET)

Casablanca[rediger kilde]

Blir du veldig stresset om jeg nominerer "Casablanca (film)" som kandidat til anbefalt? Ctande 24. nov 2007 kl. 16:06 (CET)

Det kan du godt gjøre. Har akkurat nominert Nick Drake også, så kanskje en av to passerer nåløyet. --Kjidel 24. nov 2007 kl. 16:10 (CET)

Feil interwiki[rediger kilde]

Det er bra du hjelper til med å finne interwikilenker. Kjempetreveps har ingen sider på andre språk, så langt jeg ser. Klarer du å finne de er det fint. Men du må ikke lenke feil. Du lenket den til familiegruppen den hører til, bartrevepser Siricidae. Det gikk galt og jeg måtte rette de opp flere steder. En bot satte mine retteinger tilbake og dette medførte en del arbeid. Tror feilen nå er rettet opp overalt. Det er fint om du finner interwiki lenker til andre språk, men vær nøye med å se at de latinske navnene er like, ikke bare bildene. Latinske navn er en dyrearts egentlige navn, de norske, engelske osv kan sammelignes med ulike «dialekter». --Halvard 8. des 2007 kl. 13:46 (CET)

I infoboksen til Kjempetreveps står det oppgitt Urocerus gigas som latinsk navn. Disse navnene fant jeg igjen både på engelsk og svensk, og tok det derfor for gitt at dette var snakk om samme art. Er Urocerus gigas kun navnet på familien? Beklager virkelig det ekstra bryderiet jeg skapte for deg, men bra du var så årvåken da! Kjidel 8. des 2007 kl. 13:52 (CET)
Bildet i taksoboksen på den engelske og svenske siden er av arten Urocerus gigas som heter kjemetreveps på norsk. Det er navnet på en av artene. Og det er nok bildeteksten du har sett. Dette er nok den vanligste arten og finnes derfor med bilde i Commons. Den er én av omtrent 100 andre vepser i samme familie eller gruppe. Gruppen heter bartrevepser på norsk og har navnet Siricidae på latin. Dette navnet finnes lengre ned i taksoboksene. Det er tydeligst på den svenske siden og litt mer bortgjemt på den engelske. Men de første setningen i artikkelen forteller at det er snakk om en gruppe med navn Siricidae. Nei, det skapte ikke noen bryderi, takk for hjelpen. Det kan kanskje være litt forvirrende med slike latinske navn, men egentlig er de svært nyttige. For hvordan kunne vi ellers vite hva kinesere, brasilianere og nederlendere osv snakker om. Forøvrig har alle grupper et enkelt navn (ett ord), mens den enkelte art har to-ords-navn, skrevet i kursiv (satt sammen av to ord). -- den aller beste hilsen Halvard 8. des 2007 kl. 21:58 (CET)
Takker for oppklaringen! Nå lærte jeg noe nytt i dag også :) --Kjidel 9. des 2007 kl. 11:30 (CET)

God morgen, Kjidel! Takk for hyggelig reaksjon på mine bidrag til never. Jeg arbeider akkurat nå med en utvidelse av artikkelen torvtak og skal etterpå gå løs på den engelske artikkelen som det vises til fra den norske, men som bør erstattes av en annen, som tar for seg det tradisjonelle skandinaviske torvtaket - på engelsk sod roof. Never heter selvsagt bare birch bark på engelsk. Jeg skrev for mange år siden en artikkel til det kanadisk tidsskriftet "Log Home Guide" med tittelen "Meadow on the Roof", som jeg skal bruke som underlag for engelsk Wikipedia. Roede 11. jan 2008 kl. 10:09 (CET)

Strålende! Nå har artikkelen fått både bilder og interwiki! Ingen sak når man har med dedikerte bidragsytere å gjøre. --Kjidel 11. jan 2008 kl. 10:37 (CET)

takker for hjelpa[rediger kilde]

Jeg ser at du har omformatert innholdfortegnelsen på Alfabetisk liste over norske TV-programmer. Jeg tenkt faktisk å spørre noen som hvordan man kunne gjøre det slik. Det ble mye bedre nå--Ezzex 28. jan 2008 kl. 19:19 (CET)

Bare hyggelig. Behovet dukket opp, og siden jeg ikke kunne finne en passende mal, lagde jeg like gjerne en ny: {{TOC nummer}} Fint om den kommer til nytte. Kjidel 28. jan 2008 kl. 20:34 (CET)

Takk for forsøket på illustrasjon av Brandy-artikkelen. Desverre er Calvados laget i et distrikt der en knapt nok ser druer, men masse epler på buskene. Ellers har jeg vært svært forsiktig med å legge inn bilder av flasker med etikett. Det går både på varemerkebeskyttelse og reklame som ikke er lovlig i Norge. De gangene jeg har lagt inn bilder (miniatyrflaske (p.t. uten bilde - takk for påminnelsen), bitterdram f.eks), har jeg delvis skjult varemerket og brukt flere «krukker» for ikke å fremheve noen. Håper du forstår hvorfor jeg fjernet bildet.--Bjørn som tegner 31. jan 2008 kl. 15:52 (CET)

Det er helt i orden. Men hvorfor funker den som illustrasjon på engelsk brandy da? Kjidel 1. feb 2008 kl. 08:58 (CET)
Ved nærmere undersøkelser viser det seg at jeg har rett likevel. Bare les den engelske artikkelen litt nøyere: «Calvados is an apple brandy from the French region of Lower Normandy. Apple is pressed into cider, fermented with yeast and double distilled.» Calvados er altså listet som en type «fruit brandy». Denne engelske artikkelen er forøvrig mye mer vidløftig enn den norske, og beskriver for så vidt cognac og armagnac som underkategorier til brandy. Om du likevel ikke vil bruke bildet, er det helt ok, i og med at de forskjellige typene brandy, som både kan fremstilles fra epler og druer, ikke kommer klart frem i den norske artikkelen. Kjidel 1. feb 2008 kl. 10:00 (CET)
Bortsett fra reklamesiden (Der er reklameforbud - ganske strengt - i Norge, men ikke i store deler av resten av verden, så er engelsk nomenklatur på det feltet mye mere løsaktig enn vi prøver å være på norsk, der Vinmonopolet satte standard med sin Brandy Special. Vi er fortsatt ikke blitt Skandinaviafilialen av UK/USA, så jeg holdt meg nær Store norske under skrivingen, og forsøkte å beskrive språkforskjellen. Ad bilder: Jeg skal se hva jeg har i skapet av vakre flasker, som kan settes inn i Cognacen - med halvsynlig etikett, og skifte ut calvadosen til samme «ikke-helt-reklame»-konseptet (har en slant på lur). Men det får vente litt. Setter det på huskelista til en fotodag. Mvh: --Bjørn som tegner 1. feb 2008 kl. 10:12 (CET)
Flott, og takk for oppklaringen! Men ta bildene før slanten da. Ser teit ut med tomme flasker ;) Kjidel 1. feb 2008 kl. 11:01 (CET)
Ingen fare, smaken av surepler ble for mye for oss - den er for spesielt interesserte - dessuten har jeg en gårdsprodusert uåpnet. Den er der ingen fare for at rammes av noe reklameforbud, siden en må til distriktet for å få tak i den. Ellers er vann og karamellfarge alltid en nødløsning. Mange av fruit-brandyene i engelsk WP er forøvrig katalogisert som «øvrig fruktbrennevin» i vår hjemlige «melkebutikk».

Filmportalen[rediger kilde]

Hei. Jeg tenkte bare jeg skulle si tusen takk for at du har tatt over vedlikeholdet av filmportalen. Har sett at du har vært der inne og oppdatert en stund nå, og har tenkt å si takk lenge, men så har det liksom blitt med tanken Det er kjempeflott at noen tar ansvar Husk at du ikke må nøle med å si ifra om det er noe du lurer på angående oppsett osv. Stå på! OPus- (mld, film) 7. feb 2008 kl. 12:55 (CET) PS: Jeg føler ikke noe eierforhold ovenfor noe jeg har oppretta på Wikipedia, så hvis du ønsker å endre utseendet eller innholdet i feks portalen, så ikke nøl! :)

Bare hyggelig! Jeg føler vel ikke at jeg har «tatt over» vedlikeholdet akkurat. Bare oppdatert litt i ny og ne. Men det er ikke så veldig motiverende å drive det som et enkeltmannsprosjekt heller. Kanskje derfor du gikk lei? Spørsmålet som henger litt i luften er jo; hvor mange er innom filmportalen? Kanskje vi burde vært mer aggressive på bruk av {{portal|film}} i alle filmartikler? Jeg har ihvertfall omadressert filmstubbene, slik at de nå peker mot portalen. En tettere integrasjon vil kanskje motivere vedlikeholdet av filmportalen? Forresten er det store huller som mangler på filmfronten her på wp. Se Bruker:Kjidel/Filmlister bl. a. (listene er ikke fullstendige ennå). Kunne dannet grunnlaget for et fremtidig underprosjekt/film. Kjidel 7. feb 2008 kl. 13:37 (CET)

...rock[rediger kilde]

Hei, jeg tror jeg skjønner hva Linkin Park driver med - vil du ta en titt på malen nederst i artikkelen om Folkrock og evt rette den opp? Tror det er mer merkeligheter der ';) Noorse 23. feb 2008 kl. 17:44 (CET)

Yeah! Tror det malen er ryddet nå, men jeg avdekket flere «pøbelstreker». Mvh Kjidel 23. feb 2008 kl. 17:54 (CET)
Flott - tror ikke han mener å pøble, han er vel heller sta med en interessant variant norsk... Dermed tror vi han gjør det :S Noorse 23. feb 2008 kl. 18:02 (CET)
Sant nok. Oppdaget bl.a. at det har siden 1. jan 08 eksistert to versjoner av Hardrock/Hard Rock, selv om det ikke er ut til at vi kan legge skylden på samme brukeren. Har du nok kjennskap til dette til å lage en grei fletting? Mvh Kjidel 23. feb 2008 kl. 18:06 (CET)
Nei, tror ikke jeg er rett til det - er ikke Deadman med på et musikkprosjekt? Eller kanskje Paul VIF (selv om jeg ikke tror dette er hans genre ;) ) Noorse 23. feb 2008 kl. 18:10 (CET)
Det viste seg å være lettere gjort enn sagt, så jeg tok saken i egne hender ;) Mvh Kjidel 23. feb 2008 kl. 18:19 (CET)

Blavatsky og teosofi[rediger kilde]

hallo. Fint at du redigerer på artiklene, men du bør ikke rette på andres språkbruk annet enn ved åpenbare grammatiske feil. Wikipedia har ingen fastlagt språknorm. det er derfor lov å skrive såvel "brev" som "brever" og "skreiv" er like korrekt som "skrev". --Vindheim 24. feb 2008 kl. 20:11 (CET)

Det er i orden. Jeg mener likevel brev er den eneste riktige skrivemåten her, selv om brever har blitt tillatt med årene. Jeg synes ikke wikipedia bør ligge i front når det gjelder å ta i bruk alternative stave- og skrivemåter men heller følge standardformene. At jeg rettet skreiv til skrev skyldes at jeg gikk over hele artikkelen når jeg først var i gang. Fint om du husker på å bruke korrekte anførselstegn i artiklene dine fremover. Boktitler skal forøvrig ikke sette i anførselstegn, men i kursiv. Mvh Kjidel 24. feb 2008 kl. 23:19 (CET)

Kategorisering av filmer[rediger kilde]

Hei Kjidel! Jeg har gått igjennom kategoriene for filmer, og sitter igjennom med noen som jeg mener bør flyttes:

Og har vi et norsk navn for Kategori:Road movies? Hvilke flyttinger er du enig i og hvilke ikke? Vi kan kanskje få H92 til å kjøre en bot for å fikse sakene. --Eivind (d) 29. feb 2008 kl. 09:26 (CET)

synes vi skal kutte ut ordet -filmer på subfilmkategoriene siden de allerede er kategorisert under film--Ezzex 29. feb 2008 kl. 17:12 (CET)
Jeg er helt uenig i flytting av kategoriene Kategori:Oscar-vinnere og Kategori:Disney-filmer. Disse skal skrives med bindestrek, og er dermed korrekt slik de står. (Puh, der sparte jeg oss for mye arbeid.) Regelen sier at det skal være bindestrek og stor forbokstav i egennavn bestående av fellesnavn+egennavn. Eksempler er Jern-Erna, Fotball-Norge osv. Det samme gjelder for Oscar-vinnere og Disney-filmer. Jeg vet ikke om det finnes noe godt norsk navn for road movies, antkelig ikke. Resten av de foreslåtte flyttingene er jeg positive til :) Mvh Kjidel 29. feb 2008 kl. 10:08 (CET)
Flott, selv om jeg ville ment at «oscar» fungerer som et vanlig substantiv. Du skriver vel ikke oscar med versal midt i en setning, eller gjør man det? (: --Eivind (d) 29. feb 2008 kl. 10:16 (CET)
Bare se deg litt rundt på diverse nettaviser. Oscar skrives nesten konsekvent med stor forbokstav etterfulgt av bindestrek. På filmcoverne blir Oscar-navnet sogar prydet en ® (r). Mvh Kjidel 29. feb 2008 kl. 10:23 (CET)
Ok. Jeg har i hvert fall sendt de resterende kategoriene til H92, så får vi se om han kan få satt en bot til å gjøre jobben. --Eivind (d) 29. feb 2008 kl. 10:27 (CET)
Det er flott! Bra jobba. Mvh Kjidel 29. feb 2008 kl. 10:28 (CET)
da er vi i allefall enig om disse:


Jeg kan endre disse kategoriene, men jeg vil vente en 2-3 dager til jeg er ferdig med kategorien Amerikanske filmer - som jeg nåer i ferd med å fordele på Amerikanske actionfilmer osv.--Ezzex 29. feb 2008 kl. 17:20 (CET)


Film noir eller Film-noir ? (på engelsk bruker de film noir--Ezzex 29. feb 2008 kl. 17:42 (CET)

Åi! Her har det skjedd mye siden sist jeg logget inn. Meget bra jobba! Dette ble virkelig bra! Angående film noir tror jeg vi skal følge artikkelnavnet, altså med mellomrom og uten bindestrek, siden ordet ikke er etablert nok på norsk, og vi dermed ikke har noen regler å følge. Mvh Kjidel 1. mar 2008 kl. 17:40 (CET)

Jumper?[rediger kilde]

Hei, er ikke helt sikker på om jeg er enig med deg i den du gjør her :) - Lurer på om det der ikke burde være en pekerside, med pekere til genserne og filmen... Noorse 5. mar 2008 kl. 01:05 (CET)

My bad! I et øyeblikk tenkte jeg at Jumper i betydningen genser kun var på engelsk. Flytta. Mvh Kjidel 5. mar 2008 kl. 01:12 (CET)
Du har jo ikke urett i det der - men moder'n kalte visse gensere alltid jumpere den gang jeg var knøtt - hørte det andre steder og :) Derfor ?? til deg G'natt! Noorse 5. mar 2008 kl. 01:16 (CET)

Så du ryddet opp i Blue. Tusen takk! Har du lyst til å ta Boyzone også? Vet det kanskje ikke er ditt favorittband, men --Eivind (d) 11. apr 2008 kl. 14:51 (CEST)

Da var det gjort. Dagens gode gjerning x 2 Kjidel (d) 11. apr 2008 kl. 15:08 (CEST) (men ikke kom til meg neste gang et boyband opprettes)
Hjertelig takk! Neste gang peker jeg ut et annet offer til å gjøre drittjobbinga ... sannsynligvis meg selv. --Eivind (d) 11. apr 2008 kl. 15:18 (CEST)

Stirling[rediger kilde]

Hvorfor endret du tilbake Stirling (by) til Stirling? Det er jo mange andre artikler som heter Stirling! Det kan vise til to forskjellige personer, tre steder, en rekke teknologiske ting...

Jeg synes det må være en pekerside for Stirling! Jeg synes ikke byen Stirling bør ha prioritet som det første man treffer når man skriver Stirling. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Nghtwlkr (diskusjon · bidrag) 25. april 2008 kl. 13:10 (Husk å signere dine innlegg!)

Svaret er enkelt: Den skotske byen Stirling er utvilsomt den mest kjente forbidelsen folk har til Stirling. Vi har lang tradisojn her på wikipedia for å la det mest naturlige oppslagsord ligge under artikkelnavnet, alle andre listes opp under Stirling (andre betydninger). Dessuten gjorde du feil når du forsøkte å flytte artikkelen. Hvis du ønsker å flytte en artikkel klikker du på knappen «flytt» som du finner helt øverst ved siden av «rediger» og «historikk» på hver enkelt artikkel. Da blir historikken og diskusjonssiden også flyttet nemlig. Mvh Kjidel (d) 25. apr 2008 kl. 13:17 (CEST)
OK, min feil. Jeg er relativt ny og har ikke helt fått oversikt over alle funksjonene som finnes riktig enda. Jeg tok utgangspunkt i eksempelet som ble nevnt om Java der du kommer direkte til en pekerside, så jeg tenkte å gjøre det samme for Stirling. Nghtwlkr 25. apr 2008 kl. 13:24 (CEST)
Helt i orden, du lærer fort! Dessuten ble det jo raskt fanget opp. Når det gjelder java har alle de forskjellige betydningene omtrent like stor vektlegging, men det er ingen fasit som tilsier at f.eks. ikke øya eller programmeringsspråket bør komme først. Er man usikre velger man heller å ha en pekerside på hovedoppslagsordet. Alternativt kan man la det som har eksistert lengst få hovedoppslagsordet, i dét tilfellet ville Java (øy) havnet på Java sin plass. Det kan også være lurt å undersøke hva de andre store wikipediane bruker før man setter igang med flyttinger osv. Ikke vær redd for å spørre om det er noe mer du lurer på. God redigering! Kjidel (d) 25. apr 2008 kl. 13:33 (CEST)

Uffda! Oppdaget denne først nå. For meg var Stirling et (jager?)bombefly fra annen verdenskrig som hadde en tendens til å ligge i små og større biter rundt i min barndoms etterkrigsturterreng. At flyet var oppkalt etter en by eller et grevskap visste jeg ikke, men det er nokså naturlig, jfr. Lancaster. God fortsatt!--Bjørn som tegner 25. apr 2008 kl. 23:52 (CEST)

Heisann, vet du hva noen av prisene under Pike med perleøredobb (film)#Priser og nominasjoner kan oversettes til på norsk? Artikkelen er oversatt fra engelsk Wikipedia. Mvh. Mewasul (d) 12. okt 2008 kl. 15:04 (CEST)

Hei Mewasul, jeg tviler på at disse prisene har innarbeidede norske navn, det blir derfor opptil hver enkelt bidragsyter å avgjøre om prisene kan og bør oversettes eller ikke. Vanligvis lar jeg prisene stå på engelsk hvis jeg er i tvil. Vet forresten ikke om det foreligger noen retningslinjer for oversetting av slike priser? Mvh Kjidel (d) 13. okt 2008 kl. 10:06 (CEST)
Retningslinjen er vel i retning «finnes det et gjennomarbeidet navn på norsk, kan/bør dette brukes, hvis ikke; ikke gjør orginal forskning ved å finne på noe». Av de som er vunnet, så vil jeg si at det egentlig bare er den siste som kan vurderes oversatt til norsk... Laaknor 13. okt 2008 kl. 12:22 (CEST)
Da lar jeg det stå, takk for hjelp. Skulle du finne god oversettelse for siste, Ulf, er det selvsagt bare å endre. Mvh. Mewasul (d) 13. okt 2008 kl. 17:36 (CEST)

Kaptein Sabeltann og den forheksede øya (2008 film)[rediger kilde]

Grunnen til at den heter (2008 film) er fordi det finnes en forestilling som også gikk i 2008 med samme nevn, og at det er en film fra 2000 med samme navn. Om du flytter en side så er det også DITT ansvar å flytte alle lenker som lenker til siden. Så jeg foreslår du gjør det, eller flytter den tilbake. KEN 4. des 2008 kl. 13:12 (CET)

Hei KEN, jeg rydder litt i filmtitler og kom over denne. "2008 film" er en veldig dårlig definisjon som vi har lånt fra engelsk. Forestillingen er ikke alene fra 2008, men også fra 2000 og 2007, den ligger derfor under Kaptein Sabeltann og den forheksede øya (forestilling). Filmene ligger hhv. under Kaptein Sabeltann og den forheksede øya (2008) og Kaptein Sabeltann og den forheksede øya (2000). Det er slik vi praktiserer det for andre sammenfallende filmtitler fra forskjellige år her på bokmålswikipedia. Det blir ryddigst slik. Kjidel (d) 4. des 2008 kl. 13:16 (CET)
Håper du kan ta på deg arbeidet å endre alle lenkene til siden også da, jeg har hatt mye arbeid med å få satt ting på plass med Kaptein Sabeltann-artiklene. KEN 4. des 2008 kl. 13:29 (CET)
Lenkene skal etter hva jeg kan se være riktige nå. Ellers får du bare si ifra igjen :) Kjidel (d) 4. des 2008 kl. 13:38 (CET)
Flott KEN 4. des 2008 kl. 14:04 (CET)

Flytting av artikler[rediger kilde]

Det er ditt ansvar å endre alle lenker som lenker til sider du flytter. Det gjelder feks disse: [1] [2] [3] [4] og [5]. KEN 19. feb 2009 kl. 10:32 (CET)

Det er mye viktigere at vi har korrekte titler på artiklene våre, enn at hver eneste lenke på wikipedia peker riktig. Hvorfor tror du vi ellers har over 10 000 lenker som peker mot USA uten at noen har gjort noe med dét? Dessuten kan man enkelt kjøre en bot for slikt. Det som verre er, er at det ser ut til at jeg har laget to helt identiske sider. Ta en titt på Falne_engler og [6]. Ser du hva som er feil her? Kanskje du kan flytte 6 til 7, du som har adminrettigheter, og se om det hjelper? mvh Kjidel 19. feb 2009 kl. 13:30 (CET)
Det står med rød tekst at det er DITT ansvar å rette lenker når du flytter en side. Om du ikke følger opp dette så kan du heller ikke være så interessert i at de flyttes, så da flytter jeg dem tilbake. Artikler skal normal ligge på det navn som ville være / er normalt å bruke, ikke nødvendigvis hva som er 100% korrekt (vi har feks ikke med AS i firmanavn). Jeg har brukt mye tid på disse artiklene og at lenkene er korrekte. Skal du endre det for du gjøre det ordentlig. Forskjellene på de to sidene er at det er en liggende strek i mellomrommet før F på den ene. KEN 19. feb 2009 kl. 15:13 (CET)
Hvor står dette? Jeg ser med rød tekst, «Det er ditt ansvar å rette alle omdirigeringer» (emphasis mine) – hvor står det noe om at lenker skal rettes? — the Sidhekin (d) 19. feb 2009 kl. 15:18 (CET)
Når du flytter en side så skaper du en omdirigering fra siden du flytter ifra. Derfor må lenker rettes slik at de ikke blir omdirigert (omdirigeringer). KEN 19. feb 2009 kl. 15:22 (CET)
Ikke etter det som står der – flytteren blir kun bedt om å endre omdirigeringer, ikke lenker. Se også en:Wikipedia:Redirect#Do not "fix" links to redirects that are not broken. — the Sidhekin (d) 19. feb 2009 kl. 15:27 (CET)
Beklager KEN, men det er nok du som tar feil. Vi har sider her på Wikipedia som har mange tusen, ja endog titusener av lenker til seg som går via omdirigeringer. (Jf. USA). Dette er helt uproblematisk. Vi kan da ikke la et titalls, hundretalls eller tusentalls omdirigeringslenker hindre oss i å ha korrekte titler på artiklene våre? Dessuten har jeg tatt de aller, aller fleste av lenkene du ba meg om uansett. Kan du ikke heller bruke energien din på å si meg hva som er feil med de lenkene jeg viste til i forrige innlegget mitt? Eller kanskje Sidhekin vet?Kjidel 19. feb 2009 kl. 16:02 (CET)
Ser nå at KEN har fikset det. Takk og takk :) Kjidel 19. feb 2009 kl. 16:05 (CET)

Flytting av kategorier[rediger kilde]

Hei, fint om du sier ifra neste gang når du endrer en kategori, samtidig som jeg holder på å kategorisere et større antall artikler til den kategorien. Men ellers så var det bra at du endret den til et mer "korrekt" navn i forhold til tilsvarende kategorier. KEN 23. aug 2009 kl. 21:17 (CEST)

La ikke merke til at du fortsatt holdt på å kategorisere; skal følge bedre med neste gang. Er jo dumt å ha kategorier med ordelingsfeil … Kjidel 23. aug 2009 kl. 21:36 (CEST)

«testing på maler»[rediger kilde]

Ikke teste på maler som er i så omfattende bruk som {{Navboks}} da det vil fremtvinge nyuttegning av tusenvis av artikler. Prøv ut endringene på en underside hos deg selv før du legger det inn. — Jeblad 18. sep 2009 kl. 13:20 (CEST)

Jepp, skal skru impulskontrollen hardere på til neste gang ;) Kjidel 18. sep 2009 kl. 13:21 (CEST)
Det er enkelte prosjekter som har skapt seriøs røre på serverene ved at maler er blitt endret. Det er vel av de tingene som virkelig kan kjøre lasten i taket. Vær også obs på at en del engelske maler har et utall avhengigheter slik at det ofte ikke er en enkelt mal som må endres, men et helt knippe av maler. Ellrs er det bare å stå på, det er bedre at noen prøver og feiler, enn at vi står på stedet hvil! — Jeblad 18. sep 2009 kl. 13:25 (CEST)
Ja merket meg at det var et helt knippe av undermaler, og ikke «bare-bare» å legge inn alle disse. Overlater de mest komplekse malene til mer erfarne brukere. Lot ikke endringen min stå i mer enn fem minutter, så da krysser vi fingrene får at det ikke har skapt den helt største belastningen på serverne … Kjidel 18. sep 2009 kl. 13:33 (CEST)

Invitasjon til debatt om artikkelen Den Kristelige Menighet[rediger kilde]

Du inviteres herved til å delta i diskusjonen rundt omfattende revisjon av artikkelen Den Kristelige Menighet. Se min brukerside for mere informasjon. -- cavernia -- 3. jan 2010 kl. 11:58 (CET)

Rock-a-doodle og Vazelina[rediger kilde]

Jeg merket meg denne revisjonen på Rock-a-doodle

26. feb 2010 kl. 09:47 Kjidel (rydder. kategoriene "vazelina" og "musikkalbum" hører ikke til her)

Javel? Etter at artikkelen attpå til er flyttet dit fra Rock-a-doodle (film) ser det for meg ut til at filmen med dertil hørende filmmusikk, musikere, og albumet «Rock-a-doodle» hører hjemme her. Og sålenge Vazelina sto sto for musikken og utga den på et musikkalbum (med samme navn) mener jeg de slettede kategoriene faktisk hører hjemme her. Ellers må det bli to separate artikler om «.. (film)» og «.. (album)» med endel faktaoverlapping og lenking frem og tilbake mellom artiklene.

TorSch 26. feb 2010 kl. 11:21 (CET)
Overhode ikke. Vi har én artikkel for albumet og én for filmen. Vi snakker tross alt om en amerikansk produksjon som vazelina var så heldig å få lov til å ha filmmusikken til i lille Norge. Eller mener du at filmen Titanic skulle vært kategorisert under Sissel Kykjebø (om vi hadde hatt en egen kategori for henne), bare fordi hun medvirker til filmmusikken? Kjidel 26. feb 2010 kl. 11:26 (CET)
Nei, det mener jeg ikke. Og jeg mener min egen kommentar over var forhastet. Og jeg mener jeg burde be om unnskyldning fordi jeg tok feil. Og forøvrig ønsker jeg deg godt og tjenelig vær. Og god påske. :-) TorSch 26. feb 2010 kl. 11:32 (CET)
Bra du tar det på den måten, og at du er enig med meg :) Kjidel 26. feb 2010 kl. 11:36 (CET)

Takker for innsatsen i ukas konkurranse for uke 10. Det ble ikke nok poeng til en premie i denne omgangen, men bedre lykke neste gang. Jon Harald Søby 15. mar 2010 kl. 13:12 (CET)

Navboks[rediger kilde]

Hei! Kanskje du er interessert i å delta i diskusjonen på Wikipedia:Tinget#Bedre_navboks; ville bare informere om den. Iceblock (d) 19. mar 2010 kl. 11:37 (CET)

Artikkelen VM i fotball 2010 er utmerket[rediger kilde]

Artikkelen om VM i fotball 2010, som du har bidratt aktivt til, er blitt rangert som en Utmerket artikkel. På vegne av alle oss som liker en grundig leksikalsk behandling av interessant stoff: Takk for innsatsen, og gratulerer med utmerkelsen. Vi håper at vi kan vente oss flere vektige bidrag fra deg!? Mvh MHaugen 8. des 2010 kl. 06:51 (CET)

Silhuett[rediger kilde]

Hei, Kjidel, for en måneds tid siden stilte jeg et spørsmål om kilde på "Silhuett"-artikkelens diskusjonsside. Såvidt jeg kan se, er det du som har lagt inn informasjonen om de Silhouette og papirklippene på slottet hans. Jeg har antydet at opplysningen trenger en referanse, hvis ikke stemmer den så dårlig med de andre kildene jeg har sett, at jeg synes vi kan kutte den ut. Har du en kilde til informasjonen, eller skal vi bare droppe den? mvh NAPkjersti 9. apr 2011 kl. 17:06 (CEST)

Hm, dette er så lenge siden at jeg ikke kan huske å ha lagt det inn. Men jeg tipper jeg lånte det fra enten dansk, svensk eller engelsk wikipedia. Som om det var feil på en av de sidene, så har det forplantet seg til oss. Bare stryk det som ikke passer :) Kjidel 12. apr 2011 kl. 09:56 (CEST)
Tror nesten jeg gjør det, da! mvh NAPkjersti 12. apr 2011 kl. 12:20 (CEST)

Filmportalen take 2[rediger kilde]

Hei, jeg tenkte å legge inn en automatisk løsning på filmportalen (se eksempel på hvordan det fungerer på Portal:Musikk). Fordelen er at vi slipper å manuelt oppdatere utvalgte artikler, man kan bare fikse opp artikelinnledninger også tar serveren seg av utskiftningen. mvh Profoss (diskusjon) 9. jan 2012 kl. 00:36 (CET)

God idé! Jeg er ikke så aktivt her lenger, men bidrar litt i ny og ne. Legg gjerne inn en slik atuomatisk løsning! Alt som kan automatiseres er som regel til det bedre :) Kjidel 16. jan 2012 kl. 10:30 (CET)
Det tok litt tid, men nå har jeg lagt om filmportalen så biografiene og artikkelene blir automatisk rulert, det står en oversikt på arkivsiden når de (ca.) blir visst på portalforsiden. Hvis du lurer på noe, for eksempel hvordan man legger til artikler, så er det bare å si ifra. Profoss (diskusjon) 23. apr 2012 kl. 10:45 (CEST)

CSSen din[rediger kilde]

Heisann, jeg tok meg den frihet og fjenet en kommentar fra CSSen din,[7], siden den førte til at siden ble uønsket kategorisert i Kategori:Wikipedia.

Hei @Kjidel:,

jeg har sett at du interesserer deg for artikler om film. Derfor vil jeg invitere deg til å kommentere i diskusjonen på Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/Film om Filmprosjektets ramme.

Mvh

--Mysteriumen•♪Ⓜ (diskusjon) 2. nov. 2016 kl. 09:11 (CET)[svar]

Mal:Nobels fredsprisvinnere 1951–1975[rediger kilde]

Hei, jeg ser at du har laget Mal:Nobels fredsprisvinnere 1951–1975 og de andre 25-årsnavigasjonsmalene som lister opp et avgrenset utvalg av nobelprisvinnerne.

Når jeg ser på dem nå, og på hvordan de brukes, så tenker jeg at de egentlig er overflødige, og at dette ivaretas tilfredsstillende av den komplette navigasjonsmalen Mal:Nobels fredsprisvinnere. Hva tenker du? Mvh M O Haugen (diskusjon) 29. des. 2022 kl. 09:05 (CET)[svar]