Yoshi’s Story

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Yoshi’s Story
UtviklerNintendo EAD
UtgiverNintendo
Distributør Nintendo eShopRediger på Wikidata
ProdusentTakashi Tezuka
DesignerTakashi Tezuka
SerieYoshi
Forrige i serienSuper Mario World 2: Yoshi's Island
Neste i serienYoshi's Universal Gravitation
PlattformNintendo 64 og iQue Player
UtgivelseJP 21. desember 1997[1]
NA 9. mars 1998[1]
EU 9. april 1998[1]
SjangerPlattformspill
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrensePEGI: 3[2]
ESRB: Everyone[3]

Yoshi's Story er oppfølgeren til Super Nintendo Entertainment Systemspillet Super Mario World 2: Yoshi's Island.

Spillet ble utgitt den 21. desember 1997 i Japan, 9. mars 1998 i Nord-Amerika, og den 9. april 1998 i Europa.[1] Det ble gjenutgitt på Virtual Console og Wii i 2007.[4] Spillet ble utviklet av Yoshis Island-laget, ledet av Hideki Konno, og regissert av Takashi Tezuka. Det var det første EAD-utviklede spillet som ikke ble produsert av Shigeru Miyamoto, og et av de aller første spillene i Mario-serien hvor Mario ikke var med. Spillet mottok både kritikk og hyllest for sine kontroller, nivåer, musikk og barnslige atmosfære.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren kan velge mellom to forskjellige spill-modus: Story Mode eller Trial Mode. I hvert modus kan spilleren velge et kurs, finne ut hvilken frukt som skal være "Lucky Fruit" og velge en Yoshi av ønsket farge å spille som. Prøve-modus er kurs som skal spilles helt i begynnelsen av spillet. På hvert kurs er målet å spise 30 stykker frukt. Disse kan bli funnet i overflod gjennom hvert kurs, liggende, flytende i bobler, og til og med bæres av noen fiender. Spilleren kan velge å spise alt de kommer over på deres vei. Denne tilnærmingen kan imidlertid resultere i at viktige deler av spillet ikke blir spilt riktig, ettersom den virkelige dybden i spillet ligger i å utforske alle delene av kursene. Dermed blir det vanskelig å få noen høy score. I tillegg er verdifulle hemmeligheter skjult gjennom hvert kurs, som kan bidra til å oppnå en poengsum.

Yoshi lever sammen i harmoni på Yoshi's Island, og er i stand til å opprettholde en evig tilstand av glede gjennom de frukt-bærende Super Happy Tree. Baby Bowser blir imidlertid misunnelig på all denne lykken og forvandler hele øya. I tillegg stjeler han også Super Happy Tree, noe som svekker Yoshi og de blir deprimerte. Bowser lykkes med sin onde gjerning, men seks Yoshi-egg klarte likevel å overleve og klekkes. Forvirret over den dystre tilstanden i deres verden, forstår de nye baby Yoshiène at noe var alvorlig galt. Baby Yoshu forsøker derfor å få tak i Super Happy Tree igjen, og gjenopprette lykke på øya. På vei til Baby Bowser og hans slott, må Yoshi komme seg gjennom seks forskjellige områder på øya. Hvert område består av fire kurs hver, og de må til slutt møte Baby Bowser i ett siste oppgjør.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d «Yoshi's Story Screenshots, Pictures, Wallpapers - Nintendo 64 - IGN». IGN (engelsk). Arkivert fra originalen 27. januar 2013. Besøkt 23. januar 2017. 
  2. ^ «Yoshi's Story - Wii». Games Encyclopedia (engelsk). Besøkt 23. januar 2017. 
  3. ^ «Yoshi's Story for Nintendo 64 (1997) Rating Systems - MobyGames». MobyGames. Besøkt 23. januar 2017. 
  4. ^ «Yoshi's Story for Wii (2007) - MobyGames». MobyGames. Besøkt 23. januar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]