Vitensenteret Sørlandet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Energi utstilling hos Vitensenteret Sørlandet

Vitensenteret Sørlandet er et vitensenter i Arendal i Aust-Agder, og i Kristiansand i Vest-Agder. Dette er et av de 9 regionale vitensentre i Norge som inngår i regjeringens realfagssatsning.

Vitensenteret er et sted barn og unge kan lære om matematikk, naturvitenskap og teknologi gjennom selv å gjøre ulike eksperimenter eller aktiviteter. Vitensenteret ligger på bryggekanten i sentrum av Arendal. Det er et stort parkeringshus, Pollen parkeringshus rett ved siden av bygget. Eget spisested, VitenBiten og butikk fylt med lærerike leker som heter VitenButikken.

Vitensenteret Sørlandet startet opp i 2010, flyttet inn i nytt bygg i desember 2012. Våren 2014 utvides utstillingene og aktivitetsrommene ytterligere. Det er utviklet en rekke undervisningstilbud til barnehager og skoler. Avholdes regelmessig lærerkurs og gjennom hele året får fritidsbesøkende nye eksperimenter eller aktiviteter de kan gjøre.

Vitensenteret Sørlandet, Kristiansand:

Etter 1 og et halvt år med planlegging åpnet de et mini-vitensenter i Markens gate i Kristiansand i januar 2018 . Her er det fokus på aktiviteter og mindre på utstilling, og det vil til enhver tid være minst tre aktiviteter å oppleve.

Publikumstilbud[rediger | rediger kilde]

Fritidstilbud som VitenKlubben, heldagsopplegg under ulike arrangementer, VitenShow, undervisningsopplegg i en rekke tema og ulike trinn. Spennende opplegg som Bestas Kjemiskatteskiste, Fornybar energi, 3D visning hvor vi reiser ut i verdensrommet, bursdagsselskaper, eventer, lærerkurs og vi har alle skolefridager for allmennheten. Www.virensor.no for mer informasjon

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]