Hopp til innhold

Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA»
AlbumLOL <(^^,)>
FormatSingel
Artist, bandBasshunter
Utgitt3. oktober 2006
Innspilt2006
SjangerEurodance
Lengde3:21:
SpråkSvensk
PlateselskapWarner Music
Komponist(er)Jean Christophe Belval, David Le Roy
Låtskriver(e)Basshunter
Produsent(er)Basshunter
Plass i kronologi
«Boten Anna»
(2006)
«Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA»
«Hallå där»
(2006)

«Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA» (Engelsk «We're sitting in Ventrilo, playing DotA» ofte forkortet til bare «DotA») er en sang av den svenske eurodance-artisten Basshunter. Låten er en remix av «Daddy DJ» av Daddy DJ. Låten handler om å bruke et voice chat-program, Ventrilo, til å spille Warcraft III Defense of the Ancients. Bakgrunnen for at Basshunter laget en låt om et videospill, er fordi han selv spiller, noe han har uttalt i en rekke intervjuer. Låten er den andre singelen på albumet LOL <(^^,)> fra 2006. Låten oppnådde gode plasseringer på europeiske hitlister og har vært meget populær på internett. I Norge var høyeste plassering en 7.-plass på VG-lista.

Musikkvideo[rediger | rediger kilde]

Videoen starter med at moren til Basshunter (som også er artistens mor i virkeligheten) åpner en dør hvor sønnen og vennene spiller DotA i ett mørkt rom. Moren sier: «Det är det enda ni gör på dagarna. Ni sitter där i Ventrilo och spelar DotA». Basshunter begynner å synge: «Vi sitter här i venten och spelar lite DotA». Videoen fortsetter med at Basshunter og vennene spiller DotA mens han synger. Basshunter sitter etterpå i en limousin og åpner en champagneflaske sammen med noen jenter. Etterpå danser de i til låten inne på en klubb. Senere fremfører Basshunter låten på ett LAN, ett datatreff, hvor mange samles for å spille videospill. Videoen avslutter med at både Basshunter og vennene sovner foran datamaskinene.

På den nye videoen sitter Basshunter i en stol med en skjerm over hodet. Basshunter tar av skjermen og tar på hodetelefoner, han starter altså å chatte med Ventrilo. Deretter dukker det opp en video på skjermen som flyr gjennom luften. Basshunter trykker på videoen og en kvinne begynner å danse. Videoen er laget til DoTA (radio remix).

Formater og sporlister[rediger | rediger kilde]

CD-singel

  1. «Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA» [Singleversjon] – 3:21
  2. «Vi sitter i Ventrilo och spelar DotA» [Klubbmix] – 5:43

Topplisteplasseringer[rediger | rediger kilde]

Liste (2006) Posisjon
Finland 2
Sverige 6
Danmark 7
Norge[1] 7
Nederland[2] 9

Utvikling[rediger | rediger kilde]

Senere ble en engelsk versjon av sangen laget med navnet «All I Ever Wanted», låten ble utgitt i Storbritannia 7. juli 2008. Det ble en hit i flere land. I Storbritannia oppnådde låta 2.-plass, med Basshunters nummer 1. hit Now You're Gone på førsteplass. I Norge oppnådde den en 3.-plass på VG-lista.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata
Autoritetsdata