Unturned

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Unturned
Unturned.jpg
Unturned.jpg
UtviklerNelson Sexton
UtgiverValve Software
Distributør Steam, Microsoft Store, PlayStation StoreRediger på Wikidata
SpillmotorUnity
PlattformWindows, Linux og OSX under utvikling[1]
Utgivelse7. juli 2017
SjangerOverlevelses-/sandkassespill
ModusFlerspiller, énspiller
FormatNedlasting via Steam
Nettstedsmartlydressedgames.com

Unturned er et free-to-play-spill som distribueres fra plattformen Steam.

Spillet er lagt til et miljø som er truet av zombier, og den visuelle stilen kan minne om spillet Minecraft. Det er utviklet av en 16-åring,[2] og var pr. september 2014 blant de ti mest populære spillet på plattformen.[3] Etter en treårs lang tidlig tilgang-beta-periode, ble det utgitt for Microsoft Windows, macOS og Linux den 7. juli 2017.

Spillet går ut på å overleve i en apokalypse, og gir spillerne blant annet mulighet til å konstruere redskaper (såkalt «crafting») og benytte kjøretøyer. Spillet inneholder to kart, såkalte «arenaer». Spilleren begynner midt på kartet, med ulike forsyninger og våpen ligger spredt i nærheten. Vinneren er den siste personen, eller det siste laget, som fremdeles lever. Spilleren kan dø hvis de blir drept av andre spillere, eller ved å krysse grensene for kartet.

Spilleren må finne våpen og forsyninger, for å overleve mot zombiene. Når spilleren utvikler seg gjennom spillet, kan man opparbeide erfaringspoeng som deretter kan brukes til forskjellige oppgraderinger. Spilleren må også følge med på hvor mye helse, mat og vann man har. Man risikerer skader hvis man blir truffet av zombier.

Det finnes også en betalingsversjon av spillet.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]