University of London

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Universitetet i London)
Hopp til navigering Hopp til søk
University of London
Grunnlagt1836
TypeKollegieuniversitet
BeliggenhetLondon
Studenter115 000 (2005)
Nettstedwww.lon.ac.uk/

University of London
51°31′16″N 0°7′44″W
Senate House som huser universitets hovedkvarter

University of London er et kollegieuniversitet i London, England. Det er et av verdens største universiteter, med omkring 115 000 studenter, det vil si rundt 5 % av alle studenter i Storbritannia. Universitetet har også et meget omfattende program for fjernundervisning, spesielt tilknyttet tidligere kolonier som idag er medlem av Commonwealth, hvor det tas opp mer enn 50 000 studenter årlig.[trenger referanse] Det er også flere britiske universiteter som nå er selvstendige men som tidligere var en del av University of London.

Universitetet ble grunnlagt i 1836. Det bestod da av bare to kollegier, University College London (UCL) og King's College London (KCL), men består nå av 17 kollegier og ni forskningsinstitutter. Blant de mest kjente og største er University College London, King's College London, London Business School, London School of Economics (LSE), Birkbeck, University of London, Queen Mary, Royal Holloway (RHUL), Goldsmiths College og School of Oriental and African Studies (SOAS). Blant de universitetene som nå er selvstendig, men som startet som kollegier under University of London finner man University of Southampton og Imperial College London, som ble selvstendig i henholdsvis 1952 og 2007.

Det er organisert som en føderasjon, med en sentral enhet og en stor grad av autonomi for kollegier og institutter. De enkelte institusjonene er spredd over hele Stor-London, og behandles oftest som om de var individuelle universiteter. De er delt i to kategorier: De anerkjente enhetene (Recognised Bodies) kan dele ut grader i eget navn, mens de tilknyttede (Listed Bodies) tilbyr studier som leder til en grad fra den sentrale enheten, tilsvarende situasjonen for kollegiene i Oxford, Cambridge og Durham.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]