Tower Hill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tower Hill
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktTower Hamlets
Admin. grevskapStor-London
Seremon. grevskapStor-London
StatusSted i Indre London
Ligger vedThemsen
PostnummerEC3
PostkodeEC3
Kart
Tower Hill
51°30′31″N 0°04′42″V

Tower Hill er en høyde nordvest for Tower of London i bydelen Tower Hamlets i London.[1] Det tilhørte tidligere Liberties of the Tower of London, og ble administrert direkte fra slottet. Området er en av de eldste bebodde delene av London, og arkeologiske funn viser at det var en bosetning der i bronsealderen[2] og senere en romersk landsby som ble brent ned under Boadiceas opprør. Tower Hill regnes sammen med Cornhill og Ludgate Hill som en av Londons tre historiske høyder.

Kirken All Hallows-by-the-Tower er kjent for fragmenter av romansk arkitektur som er datert til 680.

Henrettelser[rediger | rediger kilde]

Offentlige henrettelser av personer av høy rang ble utført på høyden. Det var forbeholdt de som skulle henrettes ved halshogging; de av lavere rang ble oftest hengt ved Tyburn eller andre steder. Noen kvinner som egentlig skulle vært henrettet på Tower Hill ble i stedet ført til skafott

Blant de som ble henrettet på Tower Hill er:

Severdigheter[rediger | rediger kilde]

På stedet finner man Tower Hill Memorial, en kenotaf for de falne fra handelsmarinen og fiskeflåten under begge verdenskriger som ikke har noen grav.

Transport[rediger | rediger kilde]

Tower Gateway DLR-stasjon og Tower Hill undergrunnsstasjon ligger på høyden. Tower of London undergrunnsstasjon lå der tidligere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Wheatley, Henry Benjamin; Cunningham, Peter (1891): «Tower Hill», London Past and Present, bind 3. London: John Murray. s. 400–402.
  2. ^ Piper, David; Jervis, Fionnuala (2000): The Companion Guide to London, Companion Guides, s. 23

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]