Liberties of the Tower of London

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liberties of the Tower of London eller bare the Tower Liberty var et område rundt Tower of London som lå utenfor både City of Londons og Middlesex' myndighetsområde.

Området bestod opprinnelig av området innenfor ringmuren og rett utenfor den, inkludert Tower Hill. Disse grensene ble satt i det 16. århundre.

I 1688 la Jakob II til tre områder:

Disse områdene hadde tilfalt kronen ved oppløsningen av Englands klostre, og hadde blitt tatt i bruk for lagring av våpen. Det var derfor hensiktsmessig å underlegge dem Towers autoritet i stedet for byens eller grevskapets.

Liberties hadde en egen administrasjon, som ble ledet av Konstabelen av Tower of London. Det var en egen likskuemann, egen domstol, fengsel og politistyrke. Innbyggerne hadde visse privilegier, som at de kunne kreve retten til ethvert dyr som falt fra London Bridge, eller svaner under broen.

Fra 1855 ble området administrert av Whitechapel District Board of Works, og i 1889 ble det en del av grevskapet London. I 1894 ble liberties helt avskaffet, og i 1900 ble det innlemmet i Stepney. Det ligger i dag i bydelen Tower Hamlets.