Hopp til innhold

Cornhill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cornhill
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Oppkalt etterCornhill
PostnummerEC3
Kart
Cornhill
51°30′49″N 0°05′06″V

Cornhill er en av det historiske Londons tre høyder – de andre er Tower Hill og Ludgate Hill. Cornhill er City of Londons høyeste punkt. Cornhill er også navnet på en av Citys tradisjonelle administrative bydeler (Cornhill Ward)

Høydedraget Cornhill ved bekken Walbrook ble bebygd av romerne kort etter invasjonen i år 43, og det var her Lundinium ble gjenoppbygd etter Boadiceas plyndring i år 60. I middelalderen ble byens gapestokk reist på Cornhill, og det var her Daniel Defoe ble satt i 1703 etter å ha skrevet en satirisk pamflett om øvrigheten. I 1652 åpna Londons første kaffehus i St Michael's Alley ved Cornhill.

I dag er Cornhill navnet på gata som går mellom Bank undergrunnsstasjon og Bishopsgate. Her ligger det luksuriøse kjøpesenteret Royal Exchange og de to imponerende kirkene St Peter upon Cornhill og St Michael, begge gjenoppbygd etter bybrannen i 1666 og tegna av Christopher Wren. Den siste ligger på ruinene av romernes forum. Ellers er Cornhill kjent for sine spesialforretninger for optikk.


Autoritetsdata