Mad Max: Fury Road

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mad Max: Fury Road
Generell informasjon
SjangerAction
Sci-fi
Eventyr
Prod.landAustralia
USA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGeorge Miller
ProdusentDoug Mitchell
MusikkJohn Powell
SjeffotografJohn Seale
Foran kamera
MedvirkendeTom Hardy
Charlize Theron
Nicholas Hoult
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Kennedy Miller Productions
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Mad Max: Fury Road er en australsk-amerikansk action- og eventyrfilm fra 2015. Regi er ved George Miller. Hovedrollene spilles av Tom Hardy og Charlize Theron. Filmen er den fjerde i Mad Max-rekken, etter Mad Max (1979), Mad Max 2 (1981) og Mad Max etter Thunderdome (1985).

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I fremtiden har jordkloden blitt en ødemark, og all menneskenes sivilisasjon har kollapset fullstendig som et resultat av blodige konflikter og stadig minkende ressurser. Max Rockatansky (spilt av Tom Hardy) er en overlevende som ofte blir hjemsøkt av visjoner om døde mennesker. Han blir tatt til fange av War Boys, soldatene til den tyranniske lederen Immortan Joe.

I mellomtiden blir Imperator Furiosa, en av Joes nestkommanderende, sendt i sin pansrede "War Rig" for å få tak i mer drivstoff og ammunisjon. Men Joe innser snart at hans fem koner - kvinner han har valgt til å føde hans barn - har forsvunnet sammen med Furiosa. Furiosa kjører inn i en sandstorm og kommer seg unna forfølgerne. Max kommer seg løs, og slår seg sammen med Furiosa og Joes fem koner: Capable, Cheedo, Toast, Dag og Splendid Angharad, som er høygravid med Joes barn. Men gruppen må snart møte Joe og hans styrker i kamp, hvor mange av Joes styrker blir drept og Furiosa hardt såret.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]