Child 44

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Child 44
Generell informasjon
SjangerThriller
Drama
Utgivelsesår2015
Prod.landUSA
Storbritannia
Lengde137 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDaniel Espinosa
ProdusentMichael Schaefer
Ridley Scott
Greg Shapiro
ManusforfatterRichard Price
Basert påChild 44 av Tom Rob Smith
MusikkJon Ekstrand
SjeffotografOliver Wood
KlippPietro Scalia
Dylan Tichenor
Foran kamera
MedvirkendeTom Hardy
Noomi Rapace
Joel Kinnaman
Gary Oldman
Vincent Cassel
Jason Clarke
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapSummit Entertainment
Scott Free Productions
Lionsgate
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Child 44 er en amerikansk-britisk thriller fra 2015. Filmen er regissert av Daniel Espinosa, skrevet av Richard Price, og har Tom Hardy, Noomi Rapace, Joel Kinnaman og Gary Oldman i hovedrollene. Filmen er basert på romanen med samme navn av Tom Rob Smith.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 1933 forsøker et foreldreløst barn å overleve Holodomor i Ukraina, og gutten stikker av fra et barnehjem. Han blir oppdaget av soldater fra den røde hær, og adoptert av den vennlige militærlederen, som gir ham navnet Leo Demidov. I 1945 blir Leo Demidov et ikon kjent over hele Sovjetunionen når han blir fotografert i det han er med på å feste det sovjetiske flagget på toppen av den tyske Riksdagen under slaget om Berlin. Han blir anerkjent som Helt av Sovjetunionen.

I 1953 er Leo, nå gift med Raisa og bosatt i Moskva, ansatt ved Ministeriet for Statsikkerhet (MGB) og har som oppgave å spore opp og arrestere dissidenter og politiske fiender av Sovjetunionen. Leo og hans enhet arresterer en veterinær, Anatoly Brodsky. Under arrestasjonen skyter Leos underordnede, den feige men ambisiøse Vasili Nikitin, en bonde, Semyon Okun, og hans kone. Deres to små døtre blir dermed foreldreløse. Sint, Leo og Vasili, sammen med en annen offiser i gruppen deres, Alexei Andreyev, var alle tre i Berlin sammen i 1945. Vasili får ansvaret for Brodskys avhør og henrettelse. Et av navnene han gir til deres overordnede, major Kuzmin, er Leos kone Raisa, en lærer, hvorav flere av kollegene nylig har blitt arrestert for dissident-aktige synspunkter. Major Kuzmin beordrer Leo til å undersøke hans egen kone nærmere.

I mellomtiden blir Alexei sin unge sønn, Jora, funnet død i nærheten av et jernbane-spor. En patologi-rapport viser skader i samsvar med tortur, kirurgisk presis fjerning av indre organer og drukning. Men myndighetene erklærer at Jora døde etter å ha blitt truffet av et tog. Ettersom Josef Stalin har fastslått at drap er en kapitalistisk sykdom, og at det aldri kan begås drap i et "kommunistisk paradis" som Sovjetunionen. Alexei blir tvunget til å godta disse offisielle konklusjonene for å redde seg selv og resten av familien sin fra straff. Vel vitende hva konsekvensene blir, forteller Leo sine overordnede at etterforskningen hans har vist at Raisa er uskyldig for enhver forbrytelse. Han nekter standhaftig å fordømme sin egen kone. Både Leo og Raisa blir deretter arrestert av Vasili og Alexei, og sendt til eksil i en liten provins som heter Volsk. Leo mister også jobben og må begynne som en vanlig politimann under ledelse av general Nesterov (spilt av Gary Oldman) og Raisa må begynne som renholder ved en liten skole i området.

Når liket av et annet barn blir funnet nær en jernbane i Volsk, med lignende skader som Jora, begynner Leo å tro at en seriemorder er løs. De oppdager at Alexander, mannen som fant liket, er homofil. Nesterov tvinger ham til å fortelle dem om alle homofile han kjenner. Alexander begår deretter selvmord, og myndighetene erklærer at saken er løst. Leo overtaler Nesterov, som selv har to sønner, om å undersøke saken nærmere. De oppdager at likene til minst 43 barn funnet langs jernbane-linjen mellom Rostov og Moskva.

Leo og Raisa reiser i hemmelighet til Moskva for å intervjue en kvinne som rapporterte å ha sett Jora sammen med en fremmed mann ved jernbanen. Men selv om Alexei forsøker å hjelpe dem, er kvinnen for redd til å snakke. Leo og Raisa reiser tilbake til Volsk, men de blir arrestert av Vasili og havner på et tog som skal til en Gulag-leir. De kommer seg unna, og gjetter at seriemorderen ofte reiser med jernbanen til og fra Moskva. De må forsøke å finne seriemorderen og stoppe denne personen, samtidig som de må unngå å bli oppdaget av Vasili og myndighetene.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]