Hopp til innhold

Warrior

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Warrior
Generell informasjon
SjangerDrama/action/sport
Utgivelsesår2011
Prod.landUSA
Lengde140 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGavin O'Connor
ProdusentGavin O'Connor
Greg O'Connor
ManusforfatterGavin O'Connor
Anthony Tambakis
Cliff Dorfman
MusikkMark Isham
SjeffotografMasanobu Takayanagi
Foran kamera
MedvirkendeJoel Edgerton
Tom Hardy
Nick Nolte
Jennifer Morrison
Frank Grillo
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapLionsgate
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Warrior er et amerikansk sportsdrama fra 2011. Filmen er regissert av Gavin O'Connor, og har Joel Edgerton, Tom Hardy og Nick Nolte i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Brendan Conlon (Joel Edgerton) og Tommy Riordan (Tom Hardy) er to brødre som ikke har snakket sammen på årevis. Det eneste de har til felles er at de hater den alkoholiserte faren Paddy (Nick Nolte), som mishandlet den avdøde moren gjennom hele oppveksten deres. Faren prøver å bli en bedre mann, men strever med å vinne tilliten til brødrene.

Tommy har en tragisk historie bak seg fra når han var i hæren. Han vender tilbake til hjembyen Pittsburgh for å delta i en verdensomspennende MMA-turnering og vinne penger så han kan forsørge enken til en kamerat som døde i kamp. Brendan melder seg på den samme turneringen fordi familien ikke kan betale huslånet og står i fare for å miste hjemmet. Tommy følger den gamle suksessoppskriften og bor hos og trener med faren, mot sin vilje, for å stå best mulig rustet. Brendan overtaler sin gamle venn, den verdenskjente treneren Frank Campana (Frank Grillo) til å trene seg.

Begge er innbitte på å vinne turneringen og stemningen mellom dem er mildt sagt anspent. I yngre dager var Tommy naturtalentet som vant alt, mens Brendan var den hardtarbeidende som ikke fikk lønn for strevet. Hvem kommer best ut av det, og finnes det sjanser for at de kan bli en familie igjen når alt er over?

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Rolle Skuespiller
Brendan Conlon Joel Edgerton
Tommy Riordan Tom Hardy
Paddy Conlon Nick Nolte
Tess Conlon Jennifer Morrison
Frank Campana Frank Grillo
Principal Zito Kevin Dunn
Colt Boyd Maximiliano Hernández
Seg selv Bryan Callen
Seg selv Sam Sheridan
Fenroy Fernando Chien
Mark Bradford Jake McLaughlin
Pilar Fernandez Vanessa Martinez

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Manusforfatterne Anthony Tambakis og Gavin O'Connor skrev rollen "Paddy" for Nick Nolte. De er naboer med skuespilleren i Malibu. Produksjonsselskapet var nølende til å caste Nolte, men Tambakis og O'Connor holdt på sitt. Nolte ble senere nominert til flere store priser for rollen, blant annet en Oscar.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]