Thomas Harris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Thomas Harris
Født 11. april 1940
Jackson, Tennessee
Utdannet ved Baylor University
Yrke Forfatter
Nasjonalitet Amerikansk
Sjanger Krim, Grøsser, Thriller
Debut Black Sunday
Nettsted http://www.thomasharris.com

Thomas Harris (født 11. april 1940) er en amerikansk forfatter. Han er mest kjent som skaperen av Hannibal Lecter og bøkene om ham; Den røde drage, Nattsvermeren, Hannibal og Hannibal Rising. Mest kjent er Nattsvermeren som ble filmatisert med Jodie Foster som den ferske FBI-agenten Clarice Starling. Anthony Hopkins vant Oscar for sin rolle som den gærne dr. Hannibal Lecter. Alle hans bøker, om dr. Hannibal Lecter, ble filmatisert. Og fordi Den røde drage ble filmatisert to ganger er det 5 filmer.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Thomas Harris ble født i Jackson, Tennessee i 1940, og mens han var barn flyttet familien til Rich, Mississippi. Han begynte på Baylor universitetet i Waco, Texas. Samtidig som han gikk der, jobbet han som reporter i lokal-avisa Waco Tribune-Herald der han dekket de politiske debattene. Han gikk ut av universitetet i 1964 og i 1968 flyttet han til New York for å jobbe i Associated Press.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)