Hannibal Rising (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hannibal Rising
orig. Hannibal Rising
Generell informasjon
SjangerThriller
Utgivelsesår2007
Bak kamera
RegissørPeter Webber
ProdusentDino De Laurentiis
Martha De Laurentiis
Tarak Ben Ammar
ManusforfatterThomas Harris
MusikkIlan Eshkeri
Shigeru Umebayashi
Foran kamera
MedvirkendeGaspard Ulliel
Gong Li
Dominic West
Rhys Ifans
Prod.selskapThe Weinstein Company
Metro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Hannibal Rising er den femte filmen som er laget om Hannibal Lecter. Handlingen foregår før Den røde drage, Nattsvermeren og Hannibal.

I motsetning til de tidligere filmene har Thomas Harris også skrevet manuset til filmen som er basert på boken med samme navn. Filmen ble spilt inn i Praha og forteller om barndommen og ungdomstiden til Lecter. Det ble lenge spekulert i om Anthony Hopkins ville spille en rolle i filmen, men dette viste seg å ikke være sant. Aaron Thomas spiller Lecter som barn, mens Gaspard Ulliel fremstiller Lecter i ungdomsårene.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 1941 bor åtte år gamle Hannibal Lecter i Lecter Castle i Litauen. Den tyske invasjonen av Sovjetunionen under andre verdenskrig gjør hele Baltikum til en blodig frontlinje. Lecter, hans yngre søster Mischa, og foreldrene deres reiser til familiens hytte i skogen for å unngå de fremrykkende tyske soldatene. Etter tre år blir nazistene endelig drevet ut av området. I løpet av tyskernes retrett ødelegger de en sovjetisk stridsvogn, som hadde stoppet i nærheten av Lecter-familiens hytte. Eksplosjonen dreper begge foreldrene til Lecter og Mischa. De overlever alene i hytta til en milits fra Litauen dukker opp, ledet av en Vladis Grutas som samarbeider med nazistene. Soldatene har gått helt tom for mat i den kalde baltiske vinteren, så de dreper og spiser Mischa.

I 1949 er Litauen under sovjetisk kontroll. Slottet Lecter bodde i som barn har blitt omgjort til barnehjem, og Hannibal bor også der. Han tar i bruk vold mot en mobber, og kort tid senere stikker han av til Paris for å bo sammen hos en tante, Lady Murasaki. I Frankrike begynner Lecter som student. Han begår sitt aller første drap som tenåring, når han dreper en slakter som fornærmer hans tante. Lecter blir mistenkt for drapet på inspektør Pascal Popil, en fransk politi-etterforsker som også mistet sin familie i løpet av andre verdenskrig.

Senere blir Lecter den yngste personen som noen gang har begynt å studere medisin i Frankrike, og finner seg arbeid i Paris. En dag blir han vitne til en tysk soldat som får en sprøyte med et stoff som får soldaten til å huske detaljer om sine krigsforbrytelser. I et forsøk på å huske navn på de ansvarlige for søsterens død, injiserer Lecter seg med det samme stoffet. Han får flere flashback fra barndommen, og husker mennene som drepte Mischa. Lecter vender tilbake til Litauen på leting etter søsterens rester. Han graver ut en ruin av den lille hytta i skogen der familien døde. Han finner Mischa`s levninger, gir henne en ordentlig begravelse. Han finner en av dem som drepte søsteren hans, Enrikas Dortlich. Lecter tvinger ham til å avsløre hvor resten av gjengen hans befinner seg, og deretter dreper han Dortlich.

Lecter besøker deretter en restaurant i Fontainebleau, eid av Petras Kolnas som også var ved hytta da familien hans døde. Lecter ser hans unge datter, og ser at hun har Mischa`s armbånd. Drapet på Dortlich blir lagt merke til av resten av gjengen hans. På grunn av likheten med Lecter`s første drap, blir Pascal Popil enda mer mistenksom ovenfor Lecter. Et annet medlem av gruppen, Zigmas Milk,o blir drept når Lecter drukner ham i formaldehyd. Etterforsker Popil forsøker å hindre Lecter fra å jakte på resten av gjengen. Under en konfrontasjon med Lady Murasaki ber hun om at han ikke burde ta hevn. Han nekter, og hevder at han ga et løfte til Mischa. Han angriper deretter Vladis Grutas, men Grutas blir reddet av livvaktene sine.

Grutas kidnapper Lady Murasaki for å bruke henne som agn mot Lecter. Lecter dreper Kolnas, før han går til en husbåt og finner Grutas og Lady Murasaki. Grutas påstår at også Lecter spiste av søsteren hans, etter at soldatene hadde drept henne. Lecter hugger sin søsters initial gjentatte ganger i kroppen hans. Lady Murasaki blir vitne til dette, og flykter fra Lecter etter at han forteller at han elsker henne. Deretter jakter Lecter på det siste medlemmet av gruppen, Bronys Grentz, i Canada, før han reiser til USA.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]