Hopp til innhold

The Expendables 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Expendables 3
Generell informasjon
GenreThriller, actionfilm
Utgivelsesår2014
NasjonalitetUSA, Frankrike
Lengde126 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPatrick Hughes Rediger dette på Wikidata
ManusSylvester Stallone, Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt Rediger dette på Wikidata
TemaTerrorisme
Produsent(er)Avi Lerner, Danny Lerner, John Thompson
MusikkBrian Tyler Rediger dette på Wikidata
FotoPeter Menzies Rediger dette på Wikidata
KlippSean Albertson Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeSylvester Stallone, Jason Statham, Antonio Banderas, Jet Li, Wesley Snipes, Dolph Lundgren, Kelsey Grammer, Randy Couture, Terry Crews, Kellan Lutz, Ronda Rousey, Glen Powell, Victor Ortiz, Robert Davi, Mel Gibson, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Natalie Burn,[1] Sarai Givaty,[1] Basjar Rakhal[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarger
FilmselskapMillennium Media, Lions Gate Films Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Lionsgate Films
ProVideo[2][3]
Netflix
Budsjett90 000 000 USD Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning214 700 000 USD (globalt)[4] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)21. august 2014 (Tyskland)[5]
28. august 2014 (Ungarn)[2][3]
FilmserieThe Expendables
ForgjengerThe Expendables 2 Rediger dette på Wikidata
OppfølgerThe Expendables 4 Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

The Expendables 3 er en amerikansk actionfilm fra 2014 regissert av Patrick Hughes, og manus skrevet av Creighton Rothenberger. Dette er oppfølgeren til actionfilmen The Expendables 2 fra 2012, og den tredje filmen i The Expendables-filmserien. Filmen følger en gruppe leiesoldater kjent som "The Expendables" som havner i konflikt med den hensynsløse våpenhandleren Conrad Stonebanks (Mel Gibson), som var med på å grunnlegge The Expendables, og som nå er fast bestemt på å ødelegge for dem. Filmen ble sluppet på amerikanske kinoer den 15. august 2014.

Handling[rediger | rediger kilde]

The Expendables, ledet av Barney Ross (Sylvester Stallone), hjelper Doctor Death (Wesley Snipes), å rømme fra et militært fengsel for å rekruttere ham til å hjelpe dem med å avskjære en våpen-forsendelse som skal leveres til en brutal krigsherre i Somalia. Etter å ha funnet våpnene blir de overrasket over å se at våpen-forsendelsen ble levert av Conrad Stonebanks (Mel Gibson), som tidligere forrådte The Expendables for å tjene penger på å selge ulovlige våpen, og siden ble antatt død. I den påfølgende skuddvekslingen blir The Expendables tvunget til å trekke seg tilbake fordi Stonebanks og hans menn er overtallige, og Caesar blir alvorlig skadet i prosessen.

Ross reiser til Las Vegas og møter den pensjonerte leiesoldaten Bonaparte (Kelsey Grammer) som hjelper ham med å verve flere yngre leiesoldater som skal bli med på laget. Rekruttene inkluderer John Smilee (Kellan Lutz), nattklubb-dørvakten Luna, dataeksperten Thorn, skarpskytteren Galgo og våpeneksperten Mars. Det nye teamet møter Trench Mauser (Arnold Schwarzenegger) og CIA-agenten Max Drummer (Harrison Ford) som har sporet Stonebanks til Romania hvor han skal møte en annen våpenselger. Ross og de nye rekruttene kommer seg inn i bygningen hvor Stonebanks befinner seg, i et forsøk på å fange Stonebanks for å levere ham til Max Drummer. Men Smilee, Luna, Thorn og Mars blir tatt til fange. Stonebanks sender Ross en video av fangene, og han utfordrer Ross til å komme etter ham.

The Expendables bryter seg inn i bygningen hvor Stonebanks holder laget deres fanget, og redder dem. Stonebanks har rigget stedet med eksplosiver, men Thorn klarer å forsinke nedtellingen lenge nok. Ross og Stonebanks havner i slåsskamp og Ross dreper ham like før eksplosivene detonerer og hele bygningen kollapser. The Expendables flyr i sikkerhet med helikopter. Caesar blir frisk etter skadene, og Ross aksepterer offisielt Galgo, Smilee, Luna, Thorn og Mars som en del av laget. Alle sammen går deretter til en bar for å feire suksessen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  2. ^ a b nmhh.hu[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b nmhh.hu[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ (på en) Box Office Mojo, Wikidata Q223142, https://boxofficemojo.com 
  5. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 17. august 2016[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]