The Expendables 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Expendables 3
Generell informasjon
Utgivelsesår2014
Prod.landUSA
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørPatrick Hughes
ProdusentAvi Lerner
ManusforfatterCreighton Rothenberger
Foran kamera
MedvirkendeSylvester Stallone
Wesley Snipes
Mel Gibson
Jet Li
Jason Statham
Dolph Lundgren
Kelsey Grammer
Harrison Ford
Arnold Schwarzenegger
Annen informasjon
Prod.selskapLionsgate
Premiere4. august 2014 (London)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Expendables 3 er en amerikansk actionfilm fra 2014 regissert av Patrick Hughes, og manus skrevet av Creighton Rothenberger. Dette er oppfølgeren til actionfilmen The Expendables 2 fra 2012, og den tredje filmen i The Expendables-filmserien. Filmen følger en gruppe leiesoldater kjent som "The Expendables" som havner i konflikt med den hensynsløse våpenhandleren Conrad Stonebanks (Mel Gibson), som var med på å grunnlegge The Expendables, og som nå er fast bestemt på å ødelegge for dem. Filmen ble sluppet på amerikanske kinoer den 15. august 2014.

Handling.[rediger | rediger kilde]

The Expendables, ledet av Barney Ross (Sylvester Stallone), hjelper Doctor Death (Wesley Snipes), å rømme fra et militært fengsel for å rekruttere ham til å hjelpe dem med å avskjære en våpen-forsendelse som skal leveres til en brutal krigsherre i Somalia. Etter å ha funnet våpnene blir de overrasket over å se at våpen-forsendelsen ble levert av Conrad Stonebanks (Mel Gibson), som tidligere forrådte The Expendables for å tjene penger på å selge ulovlige våpen, og siden ble antatt død. I den påfølgende skuddvekslingen blir The Expendables tvunget til å trekke seg tilbake fordi Stonebanks og hans menn er overtallige, og Caesar blir alvorlig skadet i prosessen.

Ross reiser til Las Vegas og møter den pensjonerte leiesoldaten Bonaparte (Kelsey Grammer) som hjelper ham med å verve flere yngre leiesoldater som skal bli med på laget. Rekruttene inkluderer John Smilee (Kellan Lutz), nattklubb-dørvakten Luna, dataeksperten Thorn, skarpskytteren Galgo og våpeneksperten Mars. Det nye teamet møter Trench Mauser (Arnold Schwarzenegger) og CIA-agenten Max Drummer (Harrison Ford) som har sporet Stonebanks til Romania hvor han skal møte en annen våpenselger. Ross og de nye rekruttene kommer seg inn i bygningen hvor Stonebanks befinner seg, i et forsøk på å fange Stonebanks for å levere ham til Max Drummer. Men Smilee, Luna, Thorn og Mars blir tatt til fange. Stonebanks sender Ross en video av fangene, og han utfordrer Ross til å komme etter ham.

The Expendables bryter seg inn i bygningen hvor Stonebanks holder laget deres fanget, og redder dem. Stonebanks har rigget stedet med eksplosiver, men Thorn klarer å forsinke nedtellingen lenge nok. Ross og Stonebanks havner i slåsskamp og Ross dreper ham like før eksplosivene detonerer og hele bygningen kollapser. The Expendables flyr i sikkerhet med helikopter. Caesar blir frisk etter skadene, og Ross aksepterer offisielt Galgo, Smilee, Luna, Thorn og Mars som en del av laget. Alle sammen går deretter til en bar for å feire suksessen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]