Sverre Indris Joner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sverre Indris Joner
Sverre Indris Joner Herr Nilsen Oslo Jazzfestival 2017 (200307).jpg
Sverre Indris Joner på scenen i 2017
Foto: Tore Sætre
Født19. juli 1963[1]Rediger på Wikidata (59 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Musiker, komponist, pianistRediger på Wikidata
Utdannet ved Universitetet i OsloRediger på Wikidata
Barn Alexandra JonerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Medlem av Hovedøen Social ClubRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerTropisk musikk
InstrumentPiano
IMDbIMDb

Sverre Indris Joner (født 19. juli 1963 i Oslo) er en norsk komponist, musiker (piano og perkusjon) og til tider skuespiller.

Han regnes som en pioner innen latinamerikansk musikk i Norge. Han er utdannet som musiker fra Universitetet i Oslo og Concervatorio Cervantez i Havanna. Joner startet sin musikalske karriere i afro-reggaebandet Destiny i 1979, og er dessuten grunnlegger av en rekke band, deriblant Tango for 3, La Descarga, Salzumba, Electrocutango og Hovedøen Social Club.[2]

Han har komponert og arrangert musikk til en rekke filmer, teaterstykker og CD-innspillinger (Glasskår, Sofies Verden, Et par tre herrer med bart m/Bodø Sinfonietta, Joner & Joner & Joner, TanGhost, Mater Nexus, Blåveispiken).

Han har arrangert og komponert musikk for, og vært solist med, en rekke symfoniorkestere, som BBC Symphony Orchestra, Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Det Norske Kammerorkester, Kristiansand Symfoniorkester, Dresden Symphonische Orchester, Münchner Rundfunk Orchester, Bremen Kammer Philharmonie, Komische Oper Berlin, Göteborg Symfoniker, Umeå Symfoniorkester.

I 2005 fikk han Edvard-prisen i klassen musikk til annen kunstart for Tanghost.[3] Han komponerte musikk til og deltok som utøvende musiker/skuespiller i danseteaterforestillingen @lice av koreografen Kjersti Alveberg, som turnerte i Norge i regi av Riksteatret og Rikskonsertene.[4]

Familie[rediger | rediger kilde]

Sverre Indris Joner er stesønn til Tone Bergli Joner. Han er fetter av Johannes Joner og i slekt med Kristoffer Joner. Sammen danner de teatertruppen Joner & Joner & Joner. Han er far til popsangeren og danseren Alexandra Joner. Sverre Joners tante var gift med skuespiller Rolf Sand.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 881474[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Joners egen hjemmeside». Arkivert fra originalen 8. juli 2017. Besøkt 13. mars 2017. 
  3. ^ «Artikkel i Ballade om EDVARDprisen». Arkivert fra originalen 24. desember 2007. Besøkt 15. september 2007. 
  4. ^ Artikkel i VG om Electrocutango

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]