Blåveispiken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Blåveispiken» er en norsk vise med tekst av Arne Paasche Aasen og melodi av Kurt Foss og Reidar Bøe. Foss og Bøe spilte sangen inn i 1950 som Radiofantomene. Innspillingen solgte i 100 000 eksemplarer.[1]

Teksten handler om en jeg-person som «går og rusler på Ringerike» og møter «en liten pike, en lubben unge på fem-seks år» som tillitsfullt gir fra seg en blåveisbukett.

Norske innspillinger (i utvalg)[rediger | rediger kilde]

Utenlandske innpillinger[rediger | rediger kilde]

Bernhard Brim skrev en færøysk tekst. Den færøyske tittelen er «Soljugentan». Connie, Simme og ljomlid spilte den inn i desember 1957. Sangen ble utgitt på 78-platen Harmoni 443 og på singlen Harmoni 451-S i 1958.

Ludo Verbies har skrevet en nederlandsk tekst. Den nederlandske tittelen er «Lentekind» («vårbarn»). Den ble spilt inn med Orkester Zonder Nam o.l.v. Ger de Roos, met zang des Marketentsers en Musketiers. Sangen ble utgitt på 78-platen Philips P 17208 H.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Foss, Kurt og Bøe, Reidar – Ballade.no Arkivert 17. september 2010 hos Wayback Machine.
  2. ^ Kurt Foss og Reidar Bøe med Sy-We-La Kvintetten: Blåveispiken (K. Foss – R. Bøe – A. Paasche-Aasen) (Musica A 3078, 78-plate)
  3. ^ Kurt Foss og Reidar Bøe med Frank Cook's ensemble: Blåveispiken (Foss – Bøe – A. Paasche-Aasen) (Musica A 5086, 78-plate)