Electrocutango

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Electrocutango er et elektrotango-prosjekt startet av Sverre Indris Joner i 2004. Ensemblet ble dannet i forbindelse med teaterforestillingen TanGhost, 2004. Musikken til denne forestillingen, albumet Felino, vant TONOs prestisjefylte pris Edvardprisen i kategorien «Musikk til annen kunstart» i 2005. Sverre Indris Joner har tatt med seg musikere fra sitt mer tradisjonelle tangoband Tango for 3, blant annet Per Arne Glorvigen. Den argentinske sangeren Julia Zenko synger på låtene «Renacere» og «Sin Piel».

TanGhost er basert på Henrik Ibsens skuespill Gengangere, der Per Olav Sørensen hadde regi, og ble spilt både på Nationaltheatret i Oslo og flere scener rundt i Norge i 2004-2006. Forestillingen ble koreografert av den berømte argentinske tangodanseren Pablo Verón, som også danset og spilte rollen som Kaptein Alving. I 2006 turnerte forestillingen internasjonalt, og besøkte Dramaten i Stockholm, Ivan Vazov Nasjonalteater i Bulgaria, i tillegg til Praha, Helsingfors, Færøyene, Shanghai og Beijing.

Electrocutango spilles i dag i tangoklubber flere steder i verden, og er populær blant dansere som liker tango nuevo og moderne electrotangomusikk slik som Tanghetto, Gotan Project, and Bajofondo Tango Club.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]