Sunndal videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sunndal Videregående Skole
LandNorge
TypeVideregående skole
Region/fylkeMøre og Romsdal
KommuneSunndal
StedSunndalsøra
AdresseSkoleveien 14
6600 Sunndalsøra
RektorEgil Ruud
Eleverca 300
Ansatte56
Nettsted Offisielt nettsted
UtmerkelserBenjaminprisen (2002)
Beliggenhet
Kart
Sunndal videregående skole
62°40′08″N 8°35′24″Ø

Sunndal vidaregåande skole er en videregående skole i Sunndal. Skolen har ca 300 elever fordelt på fem utdanningsprogram. Skolen ble første vinner av Benjaminprisen etter innstiftelsen i 2002.


Om skolen[rediger | rediger kilde]

Sunndal videregående skole gir videregående opplæring i studieforberedende fag og flere yrkesfag. I tillegg dekker skolen lokale behov for annen opplæring gjennom skolens ressurssenter.

Skolen er lokalisert på Sunndalsøra i Sunndal kommune sammen med kunstgressbane, idrettshall, svømmehall, Sunndal ungdomsskole og Sande skole, om lag 2 km i retning Oppdal fra rundkjøringen i Sunndalsøra sentrum. Det er skiltet med "Skole og idrettsanlegg" fra riksveg 70.

Sunndal vidaregåande skole er sertifisert som Miljøfyrtårn.

Bakgrunn for at Sunndal vidaregåande skole ble startet, ligger i samfunnet sine behov for fagfolk i gjenreisingsarbeidet etter 2. verdskrig.

I planarbeida før oppstart går det frem at en først prøvde å starte Sunndal Arbeidsskole som skulle gi en innføring i flere håndverks- og husflidsfaglige områder, men med oppstart i metall- og trearbeidsfag.

Leif Sande var den sentrale personen i planlegging, oppstart og drift av skolen som fikk navnet Sunndal yrkesskole. Sande var utdanna håndverkslærer ved Statens Småbrukslærerskole i Asker og var tilsatt som håndverkslærer ved Holt landbruksskole i Aust-Agder. Sande var rektor ved det som startet som Sunndal yrkesskole i 40 år og ledet utviklingen av skolen til etter hvert å omfatte åtte fagområder og 522 elevar på det meste i 1975.

Skoleåret 2016/17 har skolen sju tilsvarande fagområder (formgivingsfag er ikke med lengre) og 297 elever, men skolen fyller fremdeles store deler av Sunndalssamfunnet sitt behov for fagfolk innan videregående opplæring i skole. Samtidig gir skolen grunnlag for høyare utdanning, på enkelte områder har skolen også høyere utdanning.

Skolen har hatt flere navn opp gjennom årene: Sunndal Yrkesskole, Nordmøre Yrkesskole med en stegvis utviding av fagtilbudene. Høsten 1973 startet de første gymnaselevene ved skolen og fra 1976 skiftet skolen navn til Sunndal videregående skole.

Med gymnaselevene vart revytradisjonen skapt. Avgangsrevyen var et alternativ til den tradisjonelle russefeiringen som mange andre videregående skoler hadde. Første revy, Skabbare (har du lus har du lov. Det er så morsomt at det klør) kom i 1976.[1]

Utdanningstilbud[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ [1] Arkivert 20. august 2019 hos Wayback Machine.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Denne utdanningsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.