Nesjestranda videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nesjestranda videregående skole startet opp som Romsdal husmorskule i 1921 på Aukra. I 1939 ble Klokkergarden i Bergsvika på Nesjestranda kjøpt til husmorskolegård og skolen flytta dit i 1940. Gårdshusene og nabogården ble brukt til skole helt fram til 1956 da ny skole stod ferdig på Nesjestranda.

I 1971 ble husmorskolene i hele landet omstrukturert til Fagskoler i husstell. Hagebruk og fjøsstell falt bort og utdanningen ble mer yrkesretta. I 1976 kom en ny reform og fagskolene i husstell ble en del av den videregående skolen med et flerårig løp. Som et resultat av stadig voksende elevtall og nye fag og undervisningsmetoder kom skolens nybygg i 1999.[1]

Fra august 2001 ble Nesjestranda videregående skole fusjonert med Romsdal videregående skole. Romsdal videregående skole ble etablert i 1994 som en sammenslutning mellom tidligere Granlia videregående skole, Romsdal videregående skole og Kviltorp videregående skole.

Arkiv[rediger | rediger kilde]

Arkivet etter Nesjestranda videregående skole er en del av Møre og Romsdals fylkeskommunes arkiv som er deponert hos IKA Møre og Romsdal. Det ble avlevert av Romsdal videregående skole. Arkivet utgjør ca 4,55 hyllemeter.

Arkivet består av møtebøker, journaler, saksarkiv, dagbokføring, elevlag og regneskap. Ytterår er 1922-2012, men det er store forskjeller fra serie til serie. Dette betyr at noe arkiv kan ha gått tapt. Det har ikke blitt deponert karakterprotokoller. Elevdokumentasjon finnes i skolens saksarkiv.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Stølen, Anders (1986). Skole for nye slekter. Molde: Møre og Romsdal fylkeskommune. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]