Glemmen videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Glemmen videregående skole
Typevideregående skole
FylkeViken
KommuneFredrikstad
ByFredrikstad
Elever1250
Ansatte300
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Glemmen videregående skole
59°13′07″N 10°56′35″Ø

Glemmen videregående skole er en videregående skole som ligger i Fredrikstad, Østfold. Skolen tilbyr utdanningsprogrammene elektrofag, design og håndverk, medier og kommunikasjon, studiespesialisering med formgiving, helse- og sosialfag og YSK helsefag, teknikk og industriell produksjon (TIP) og restaurant- og matfag, i tillegg til allmennfaglig påbygging. Skolen eies og drives av Viken fylkeskommune.

Skolens visjon - Glemmen framtidas skole for alle, skal ønske elever velkommen til vår skole. Med vårt verdigrunnlag som bygger på respekt, trivsel, glede, trygghet og lagånd vil vi tilby elever, de beste muligheter for faglig og menneskelig utvikling i disse viktige årene av deres liv.

Gjennom en god forståelse av samtiden ønsker vi å gi elevene forutsetninger for en meningsfull og konstruktiv fremtid. Verdiene våre skal tydelig prege omgangsform, planarbeid, pedagogisk arbeid og vårt møte med mennesker og samfunn. Verdienes grunnstein er at alle mennesker er likeverdige og skal behandles med respekt. Vår pedagogiske plattform er et veikart til den gode læringsarena som gir rom for menneskers ulikhet og som skaper respekt for deres egenart. Vi utvikler kunnskap gjennom fordypning og refleksjon, tilpasset elevenes forutsetninger. Gjennom samarbeid med personer, næringsliv og institusjoner, bidrar vi aktivt til å utvikle disse på samme måte som vi lar dem utvikle oss. Vi kan tilby elever et spennende skolemiljø når de starter sin utdanning for eksempel å bli mekaniker, baker, kokk, elektriker, journalist, helsearbeider, arkitekt eller designer. Her vil de finne venner med de samme ønsker som seg selv. Samtidig vil de møte en skole som i sitt mangfold avspeiler det samfunnet de vil møte når de har avsluttet sin utdanning. Elevenes erfaringer og ønsker knyttet til hvordan de best lærer er svært viktig for oss, da vi konstant ønsker å forbedre oss. Elevmedvirkning er derfor ikke et honnørord, men en realitet på vår skole.

Grip muligheten - Glemmen videregående skole er et springbrett til framtiden! For at elevene skal lykkes med å nå sine mål, har vi fokus på kunnskap og læring igjennom; Trivsel, Trygghet, Lagånd, Respekt og Glede

Skolen har rundt 1350 elever og 300 ansatte. Den har fått Leonardpris for internasjonaliseringsarbeid innen EUs utdanningsprogram og er en Miljøfyrtårnskole (serfisert for sitt strukturelle miljøarbeid). Nåværende rektor er Gunhild Rosnes. Rosnes tok over rektorstillingen etter John R. Kristiansen. Nåværende elevrådsleder er Mikael Lein-Killi.

Historie[rediger | rediger kilde]

4. april 1865 ble Fredrikstad Offentlige Sømandsskole opprettet. På denne tiden var Fredrikstad en ledende sjøfartsby på grunn av den stadig økende sagbruksindustrien. Denne skolen virket frem til 1937, da den endret navn til Fredrikstad Navigasjonsskole. Skolen utviklet seg videre, og i 1875 skiftet den navnet videre til Fredrikstad Offentlige Tegneskole (1875). I 1894 åpnet Fredrikstad Tekniske Aftenskole, og i 1904 ble Fredrikstad Maskinistskole til, med 7 elever. Den ble videre utvidet til Den kvindelige industriskole i 1909, hvor man lærte kjole- og linsøm.

Senere, i 1916, ble Fredrikstad kommunale Husmorskole opprettet, og i 1919 startet Fredrikstad Forskole for Snekkere og Tømrere opp. I 1925 ble det vedtatt at Husmorskolen, Den kvindelige fagskolen og Forskolen for Snekkere og Tømrere skulle legges ned, på grunn av manglende aktivitet.

I 1955 ble de fleste av disse linjene slått sammen til en interkommunal yrkesskole, Fredrikstad yrkesskole. Her lærte man å bli mekanikere, malere, kjole- og draktsyere. I 1970 ble også Fredrikstad Maskinistskole underlagt den større skolen. Videre utviklet den seg til å bli det den er i dag.

2. april 2009 ble skolen utsatt for en bombetrussel. Trusselen ble formidlet via VG Nett, og skolen ble evakuert ca. klokken 12.15. Elever og lærere ble gitt fri frem til etter påskeferien. 3. april ble det arrangert møter med kriseteam på skolen. Rektor adresserte også elevene å kom med generell information om hvilke konsekvenser bombetrusselen kom til å få videre. Gjerningsmannen som sto bak bombetrusselen ble også identifisert og tatt inn til avhør noen dager senere. Gjerningsmannen viste seg å være en student ved Noroff institutt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Wiki letter w.svgDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.