Skittles

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Skittles

Skittles er en type godteri som produseres av Mars, Incorporated. Opprinnelig var det dragépastiller med fruktsmak, men i dag finnes også mange andre smaker, samt tyggegummi. Skittles solgt i Nord-Amerika er tilsatt gelatin, noe de ikke er i Europa, smaken vil derfor være litt forskjellig.

Det finnes også Skittles drikke med de forskjellige smakene. Det finnes også spesiallagde Skittles tilpasset veganere og glutenalergikere, men disse kan være vanskelige å få tak i og er ofte dyrere.

Historie og markedsføring[rediger | rediger kilde]

Skittles ble først laget kommersielt i 1974 av et britisk selskap. De ble først introdusert i Nord-Amerika i 1979 via import og i 1982 begynte den innenlandske produksjonen av Skittles i USA.

Skittles' «taste the rainbow»-tema ble laget av reklamebyrået D'Arcy Masius Benton & Bowles i New York. 2. mars 2009 lanserte Skittles en nettbasert markedsføringskampanje der deres offisielle nettsted hadde alternativer for å se forskjellige sosiale medie-sider i hovedområdet, inkludert deres offisielle YouTube-kanal, en Facebook-profil og en Twitter-konto.

Skittles' markedsføring har blitt kjent for sine avantgarde virale markedsførings-teknikker, spesielt i forbindelse med Super Bowl. I 2018 produserte den en Super Bowl-reklame som bare ble sett av en person. I 2019 gjennomførte den en pre-Super Bowl-kampanje med Skittles Commercial: The Broadway Musical, som ble fremført en gang bare på rådhuset i New York City.

Ulike Skittles-typer[rediger | rediger kilde]

Solbær er byttet ut med drue i USA og Canada.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]