Hopp til innhold

Skittles

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skittles
TypeMerkenavn, matvaremerke
FabrikantWrigley Company

Skittles på den Internasjonale Romstasjonen

Skittles er en type godteri som produseres av Mars, Incorporated. Opprinnelig var det dragépastiller med fruktsmak, men i dag finnes også mange andre smaker, samt tyggegummi. Skittles solgt i Nord-Amerika er tilsatt gelatin, noe de ikke er i Europa, smaken vil derfor være litt forskjellig.

Det finnes også Skittles drikke med de forskjellige smakene. Det finnes også spesiallagde Skittles tilpasset veganere og glutenalergikere, men disse kan være vanskelige å få tak i og er ofte dyrere.

Historie og markedsføring[rediger | rediger kilde]

Skittles ble først laget kommersielt i 1974 av et britisk selskap. De ble først introdusert i Nord-Amerika i 1979 via import og i 1982 begynte den innenlandske produksjonen av Skittles i USA.

Skittles' «taste the rainbow»-tema ble laget av reklamebyrået D'Arcy Masius Benton & Bowles i New York. 2. mars 2009 lanserte Skittles en nettbasert markedsføringskampanje der deres offisielle nettsted hadde alternativer for å se forskjellige sosiale medie-sider i hovedområdet, inkludert deres offisielle YouTube-kanal, en Facebook-profil og en Twitter-konto.

Skittles' markedsføring har blitt kjent for sine avantgarde virale markedsførings-teknikker, spesielt i forbindelse med Super Bowl. I 2018 produserte den en Super Bowl-reklame som bare ble sett av en person. I 2019 gjennomførte den en pre-Super Bowl-kampanje med Skittles Commercial: The Broadway Musical, som ble fremført en gang bare på rådhuset i New York City.

Ulike Skittles-typer[rediger | rediger kilde]

Solbær er byttet ut med drue i USA og Canada.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata