Sigurd Sele

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sigurd Sele
Født25. januar 1976 (43 år)
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norge

Sigurd Sele (født 25. januar 1976) er en norsk artist og skuespiller fra Bømlo i Hordaland.

Sigurd Sele begynte som sanger for «Møllo Blues Band», et band som ble kjent fra Bergen til Haugesund. Han har sammen med søsteren Nina startet Bømlo Musikallaug. De har per dags dato blant annet satt opp «Jesus Christ Superstar» to ganger, samt «Les Misérables» , «Chess», «Miss Saigon» og «West Side Story» (2014).

I 2008 spilte han i «Les Miserables» for fjerde gang, denne gang ved Den Nationale Scene i Bergen, med Helge Jordal, Lasse Lindtner, Wenche Kvamme og Christine Guldbrandsen, i hovedrollen Jean Valjean. I 2009 spilte Sigurd Sele Engineer i oppsetningen av Miss Saigon som Bømlo Musikallaug satte opp i august på Moster Amfi på Bømlo. I 2010 spilte han Kaptein Knurr i familieforestillingen «Kaptein Knurr og Maremine-mysteriet» i Gamle Bergen, og hadde hovedrollen som Deinar Deinaren i verdens første black metal-musikal, «Svartediket», ved Den Nationale Scene.

I 2011 spilte han hovedrollen som Moritz Rabinowitz i forestillingen «Rabinowitz». Denne var produsert av teaterkompaniet Scenekraft. Forestillingen hadde premiere i Festiviteten, Haugesund 7. april 2011. Forestillingen ble spilt både på Det Norske Teater i Oslo og på Rogaland Teater i Stavanger, samt kortversjon både som kulturell spaserstokk og kulturell skolesekk. Denne forestillingen ble nominert i kategorien «Årets forestilling» på Heddaprisen for sesongen 2011/2012.

I 2012 var han på Nordland Teater med oppsetningen «Dødsforelska» og avslutta året på Rogaland Teater som Vicente i Kaizersmusikalen «Sonny». I 2013 er han aktuell med «Teaterkonsert Beethoven» på Rogaland Teater. I 2014 hadd han igjen hovedrollen som Jean Valjean i «Les Miserables», denne gangen i Haugesund og Sandnes.

Han er også tatt opp som assosiert medlem i visepopgruppa «Aftenlandet».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]