Sibeth Hoff

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sibeth Hoff
Født31. okt. 1966Rediger på Wikidata (57 år)
Berlevåg
BeskjeftigelseSkuespiller, sanger Rediger på Wikidata
FarTrygve Hoff
SøskenStig Henrik Hoff
Ståle Hoff
NasjonalitetNorge

Sibeth Hoff (født 31. oktober 1966 i Berlevåg og vokste opp på Fiskum) er en norsk sanger, skuespiller og kursholder. Hun ble utdannet på teaterskolen Royal Welsh College of Music and Drama (19891992) og ved Complete Vocal Institute i København. Hun var skuespiller i Storbritannia i åtte år, før hun returnerte til Norge.

Hoff har erfaring fra teater, film, TV, revy, lydbøker og hørespill, blant annet var hun å se i KalenderpikeneOslo Nye Teater, og har de siste årene drevet mest med musikk.

Hun spilte forestillingen Hoff Ubarbert på Festspillene i Nord-Norge i 2006, en forestilling med tekster og musikk av hennes avdøde far Trygve Hoff. Forestillingen ble også spilt på Det norske teatret i 2007 for å markere at det var 20 år siden Trygve Hoff gikk bort.

Etter Hoff Ubarbert tok hun musikken videre. I 2012 gav hun ut platen Skipper Skuteløs[1], med sin avdøde storebror Ståle Hoff´s låter, og i 2015 gav hun ut sin første singel med egen musikkvideo [2]. I 2017 kom EP-en In motion, med egne melodier og tekster produsert ved hjelp av Jakob Terjesønn Rypdal fra Mantaray og Askjell Solstrand fra bandet dePresno.

Hun har siden 2009 lest inn 184 lydbøker på Nlb, og i 2016 startet hun å lese for Cappelen Damms lydbok strømmetjeneste, Storytel. I tillegg holder hun kurs i presentasjonsteknikk og kommunikasjon for store og små bedrifter.

Hoff ble opprinnelig døpt Siv Elisabeth men navnet Sibeth har fulgt henne siden hun var ei lita jente, det var det begge brødrene, Ståle Hoff og Stig Henrik Hoff kalte henne.

Musikk[rediger | rediger kilde]


Utvalgt teater[rediger | rediger kilde]

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Utvalgte lydbøker og hørespill[rediger | rediger kilde]

Internasjonalt[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]