Sergio Ramos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sergio Ramos
Sergio Ramos García
Sergio Ramos entrenando (cropped).jpg
Født30. mars 1986 (31 år)
Camas, Sevilla, Spania
SamboerPilar Rubio
Yrke Fotballspiller
NasjonalitetSpania
Utmerkelser Q43056928
Høyde184 cm
Vekt82,2 kg
PosisjonMidtstopper, Høyreback
Klubbinformasjon
Spiller forReal Madrid
Draktnr.4
Ungdomsklubb
År Klubber
1996–2003 Sevilla
Klubber*
År Klubber Kamper (mål)
2003–2004​ Sevilla B 26 (2)
2004–2005​ Sevilla 39 (2)
2005–​ Real Madrid 350 (48)
Landslag**
År Lag Kamper (mål)
2002 Spania U17 1 (0)
2004 Spania U19 6 (0)
2004 Spania U21 6 (0)
2005– Spania 140 (10)

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 11. februar 2017.
** Antall landskamper og -mål
er sist oppdatert 10. oktober 2016 [1].

Sergio Ramos García (født 30. mars 1986) er en spansk fotballspiller som spiller for den spanske klubben Real Madrid CF[2] og Spanias landslag. Ramos kom til hovedstadsklubben fra Sevilla FC sommeren 2005.

Ramos blir i dag regnet som en av landets beste fotballspillere, etter stabilt og godt spill på både klubb og landslag.

Sergio Ramos kan å behandle ballen både offensivt og defensivt. Han bidrar til å holde ballen i laget og kan være et angrepsvåpen fra stopperposisjon. Han er særdeles god i lufta på grunn av sin fysikk, spenst og timing. Ikke bare hjelper han midtbanen i forsvarsjobben slik en stopper naturlig gjør, men han evner også å avansere i banen med og uten ball. Han kommer enda mer til rette med sine naturlige lederegenskaper i midtforsvaret.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Sevilla[rediger | rediger kilde]

I Sevilla begynte han som høyreback som han spilte mesteparten av sin karriere i Sevilla. Han fikk sin debut i Sevilla 1. februar 2004, han kom inn som innbytter i 2.omgang. Etter noen år i Primera División med Sevilla var han i stand til å spille overalt på banen. Til og med keeper.[trenger referanse]

Real Madrid[rediger | rediger kilde]

Real Madrid CF betalte €27 millioner for Ramos sommeren 2005. Han ble den niende dyreste spilleren som gikk fra Sevilla til Real Madrid. Han fikk nummer 4 etter Fernando Hierro.

Ramos scoret sitt første Champions League-mål mot Olympiakos, i en kamp hvor Real Madrid tapte 2-1. Etterhvert ble Ramos en av yndlingene på Santiago Bernabéu hos fansen. Han begynte med å spille midtstopper i Real Madrid etter hvert og spilte av og til defensiv midtbane og høyre back. Da Christoph Metzelder og Pepe kom til klubben begynte han med å spille fast på høyre back. I den posisjonen har han scoret masse mål for Real Madrid og Spania. Han slo igjennom for fullt sesongen 2006/07. Han scoret fem mål bare på headinger den sesongen. Ramos er en av Real Madrids beste hodespillere.

Så langt i 2007/08 har Ramos vært solid på høyrebacken. Han har noterte seg for tre scoringer i år og har også en del målgivende fra sin høyreback posisjon. Han fikk også prisen for beste andalusiske spiller i 2008.

Sergio Ramos har scoret 23 mål for Real Madrid tilsammen. Da han var yngre spilte han spiss, men i senere tid har han gått over til forsvarsrekken. Han er kjent for sitt kompromissløse spill. En mindre flatterende side ved Sergio Ramos er at han i løpet av sine første fire sesonger for Real Madrid pådro seg hele åtte røde kort, noe som er klubbrekord.

Landslagskarriere[rediger | rediger kilde]

I 2005 ble Ramos en umiddelbar suksess etter at han debuterte på Spanias U21-landslag, hvor han til slutt endte på seks kamper. 26. mars samme år debuterte han på A-landslaget i en treningskamp mot Kina, hvor Spania vant 3-0. Han var kun 18 år da han debuterte på landslaget, noe som betydde at han ble den yngste spilleren på 55 år i landslagssammenheng. Denne rekorden ble senere slått igjen av Cesc Fàbregas.

Etter en imponerende debut, ble han tildelt en plass i førsteelleveren i en viktig kvalifiseringskamp til VM 2006 mot Serbia og Montenegro. Dette gikk ut over Míchel Salgado, som mistet sin landslagsplass. Han ble like etter presentert i Spanias spillertropp til mesterskapet i Tyskland.

I EM i fotball 2008 spilte Ramos på sin faste høyreback-rolle under hele mesterskapet. Han spilte en avgjørende rolle for at Spania vant EM dette året, etter godt offensivt spill og solid forsvarsspill.

Han var også med i Spanias tropp til Confederations Cup 2009, men den regjerende europamesteren røk ut i semifinalen. De vant imidlertid bronsefinalen mot Sør-Afrika.

Han ble tatt ut i Spanias EM-tropp til EM i Frankrike 2016.[3]

Meritter[rediger | rediger kilde]

Real Madrid
Spania

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]