Sergio Ramos

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sergio Ramos
Sergio Ramos García
SergioRamos in 2010-11.jpg
Født 30. mars 1986 (30 år)
Camas, Sevilla, Spania
Nasjonalitet Spania
Høyde 1.83 m
Posisjon Forsvar, midtstopper
Klubbinformasjon
Spiller for Real Madrid
Draktnr. 4
Ungdomsklubb
År
1996–2003
Klubber
Sevilla
Klubber*
År Klubber Kamper (mål)
2003–2004
2004–2005
2005–​
Sevilla B
Sevilla
Real Madrid
26 (2)
39 (2)
314 (40)
Landslag**
År
2005–
Lag
Spania
Kamper (mål)
131 (10)

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 9. mai 2015.
** Antall landskamper og -mål
er sist oppdatert 24. mars 2016.

Sergio Ramos García (født 30. mars 1986 i Camas i provinsen Sevilla) er en spansk fotballspiller. Han spiller vanligvis i forsvaret for Real Madrid og Spanias landslag. Ramos kom til hovedstadsklubben fra Sevilla sommeren 2005.

Ramos blir i dag regnet som en av landets beste fotballspillere, etter stabilt og godt spill på både klubb og landslag.

Sergio Ramos kan å behandle ballen både offensivt og defensivt. Han bidrar til å holde ballen i laget og kan være et angrepsvåpen fra stopperposisjon. Han er særdeles god i lufta på grunn av sin fysikk, spenst og timing. Ikke bare hjelper han midtbanen i forsvarsjobben slik en stopper naturlig gjør, men han evner også å avansere i banen med og uten ball. Han kommer enda mer til rette med sine naturlige lederegenskaper i midtforsvaret.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Sevilla FC[rediger | rediger kilde]

I Sevilla begynte han som høyreback som han spilte mesteparten av sin karriere i Sevilla. Han fikk sin debut i Sevilla 1.februar 2004, han kom inn som innbytter i 2.omgang. Etter noen år i Primera División med Sevilla var han i stand til å spille overalt på banen. Til og med keeper.[trenger referanse]

Real Madrid CF[rediger | rediger kilde]

Real Madrid CF betalte €27 millioner for Ramos sommeren 2005. Han ble den niende dyreste spilleren som gikk fra Sevilla til Real Madrid. Han fikk nummer 4 etter Fernando Hierro.

Ramos scoret sitt første Champions League-mål mot Olympiakos, i en kamp hvor Real Madrid tapte 2-1. Etterhvert ble Ramos en av yndlingene på Santiago Bernabéu hos fansen. Han begynte med å spille midtstopper i Real Madrid etter hvert og spilte av og til defensiv midtbane og høyre back. Da Christoph Metzelder og Pepe kom til klubben begynte han med å spille fast på høyre back. I den posisjonen har han scoret masse mål for Real Madrid og Spania. Han slo igjennom for fullt sesongen 2006/07. Han scoret fem mål bare på headinger den sesongen. Ramos er en av Real Madrids beste hodespillere.

Så langt i 2007/08 har Ramos vært solid på høyrebacken. Han har noterte seg for tre scoringer i år og har også en del målgivende fra sin høyreback posisjon. Han fikk også prisen for beste andalusiske spiller i 2008.

Sergio Ramos har scoret 23 mål for Real Madrid tilsammen. Da han var yngre spilte han spiss, men i senere tid har han gått over til forsvarsrekken. Han er kjent for sitt kompromissløse spill. En mindre flatterende side ved Sergio Ramos er at han i løpet av sine første fire sesonger for Real Madrid pådro seg hele åtte røde kort, noe som er klubbrekord.

Landslagskarriere[rediger | rediger kilde]

I 2005 ble Ramos en umiddelbar suksess etter at han debuterte på Spanias U21-landslag, hvor han til slutt endte på seks kamper. 26. mars samme år debuterte han på A-landslaget i en treningskamp mot Kina, hvor Spania vant 3-0. Han var kun 18 år da han debuterte på landslaget, noe som betydde at han ble den yngste spilleren på 55 år i landslagssammenheng. Denne rekorden ble senere slått igjen av Cesc Fàbregas.

Etter en imponerende debut, ble han tildelt en plass i førsteelleveren i en viktig kvalifiseringskamp til VM 2006 mot Serbia og Montenegro. Dette gikk ut over Míchel Salgado, som mistet sin landslagsplass. Han ble like etter presentert i Spanias spillertropp til mesterskapet i Tyskland.

I EM i fotball 2008 spilte Ramos på sin faste høyreback-rolle under hele mesterskapet. Han spilte en avgjørende rolle for at Spania vant EM dette året, etter godt offensivt spill og solid forsvarsspill.

Han var også med i Spanias tropp til Confederations Cup 2009, men den regjerende europamesteren røk ut i semifinalen. De vant imidlertid bronsefinalen mot Sør-Afrika.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Real Madrid
Spania

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]