Seasons End

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Seasons End
FormatLP
Artist, bandMarillion
Utgitt25. september 1989
InnspiltOutside Studios, Oxfordshire, 1989
SjangerRock
Lengde50.55
PlateselskapEMI
Produsent(er)Nick Davis
Anmeldelse(r)
Plass i kronologi
Clutching at Straws
(1987)
Seasons End
Holidays in Eden
(1991)

Seasons End er det femte studioalbumet til det britiske rockebandet Marillion. Albumet ble utgitt i september 1989. Det var Marillions første album med den nye sangeren Steve Hogarth.

Albumet nådde 7.-plass på den britiske albumlista.[1] Det ble utgitt tre singler fra albumet. «Hooks in You» kom ut i august 1989 og nådde 30.-plass på den britiske singellista. «The Uninvited Guest» kom ut i november, men nådde ikke opp blant de øverste 40 på singellista. «Easter» kom ut i mars 1990 og nådde 34.-plass.[1] I Norge nådde albumet 20.-plass på VG-lista, mens ingen av singlene plasserte seg.[2]

Etter en periode med mye krangling i gruppa, sluttet sanger Fish høsten 1988. Gruppa fant en ny sanger relativt raskt: nordengelske Steve Hogarth med fortid i popgruppene The Europeans og How We Live. Hogarth ble offisielt medlem i Marillion 2. februar 1989. Allerede før han ble medlem offisielt hadde Hogarth og gruppa gått i gang med skriveprosessen til det som skulle bli Marillions neste album. Hogarth hadde med seg ei bøtte med kassetter med låtideer han hadde arbeidet med før han ble med i Marillion. Sammen med en del nytt materiale, noen tekster fra tekstforfatter John Helmer (som plateselskapet EMI hadde satt Marillion i kontakt med før det ble klart at gruppa fikk en kompetent låtskriver til ny sanger) og melodier fra den siste, mislykkede skriveprosessen med Fish, ble det til Marillions første album uten Fish.

Musikkstilen på Seasons End er ikke utpreget progressiv, selv om albumet har flere lengre låter. Fish og Steve Hogarth er ganske forskjellige både som personer og som låtskrivere, og har ganske ulik stemme, og dette kommer selvsagt til uttrykk på albumet. De fleste av Marillions fans tok godt imot albumet og den nye sangeren, selv om enkelte savnet Fish. Marillion har imidlertid ikke klart å oppnå den samme kommersielle suksessen med Steve Hogarth bak mikrofonen som de gjorde mens Fish var i bandet.

Seasons End ble utgitt i remastret utgave i september 1997, med demoversjoner, to B-spor og en forlenget singelversjon. Albumet finnes også i en remastret utgave uten bonus-CD-en.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Opprinnelig album[rediger | rediger kilde]

 1. «The King of Sunset Town» (8.04)
 2. «Easter» (5.58)
 3. «The Uninvited Guest»** (3.52)
 4. «Seasons End»* (8.10)
 5. «Holloway Girl» (4.30)
 6. «Berlin»** (7.48)
 7. «After Me» (3.20)
 8. «Hooks in You»** (2.57)
 9. «The Space...» (6.14)
 • «After Me» var ikke med på den opprinnelige LP-utgaven av albumet, men har vært med på alle andre utgaver (kassett, CD og remastrede utgaver).

Bonus-CD[rediger | rediger kilde]

 1. «The Uninvited Guest»** (12" version) (5.05)
 2. «The Bell in the Sea»** (4.21)
 3. «The Release» (3.45)
 4. «The King of Sunset Town» (demo) (5.34)
 5. «Holloway Girl» (demo) (4.48)
 6. «Seasons End»* (demo) (8.02)
 7. «The Uninvited Guest»** (demo) (3.56)
 8. «Berlin»** (demo) (8.03)
 9. «The Bell in the Sea»** (demo) (4.52)

«The Bell in the Sea» var B-spor på singelen «The Uninvited Guest». «The Release» var B-spor på singelen «Easter».

All musikk er skrevet av gruppa som helhet: Steve Hogarth, Steve Rothery, Mark Kelly, Peter Trewavas og Ian Mosley, unntatt The Space..., som har musikk av Marillion pluss Colin Woore, Geoff Dugmore og Fergus Harper.

Tekstene er skrevet av Steve Hogarth, unntatt * John Helmer og ** John Helmer og Steve Hogarth.

Personell[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]