This Strange Engine

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
This Strange Engine
FormatCD
Artist, bandMarillion
Utgitt22. juli 1997
InnspiltThe Racket Club, Aylesbury, august - november 1996
SjangerRock
Lengde56:50
PlateselskapCastle Communications
Produsent(er)Marillion
Anmeldelse(r)
Plass i kronologi
Afraid of Sunlight
(1995)
This Strange Engine
Radiation
(1998)

This Strange Engine er det niende studioalbumet til det britiske progressiv rock-bandet Marillion. Albumet ble utgitt i april 1997, og ble spilt inn i Marillions eget studio The Racket Club i Aylesbury.

Det ble utgitt to singler fra albumet, «Man of a Thousand Faces» i mai 1997 og «80 Days» i september samme år. Ingen av singlene nådde inn på den britiske Top 40 singellista. Albumet nådde 27.-plass på albumlista i mai 1997.[1]

Teksten til sangen «Estonia» ble skrevet etter at sanger Steve Hogarth møtte den eneste briten som overlevde da fergen Estonia forliste i Østersjøen 28. september 1994. 852 mennesker omkom i forliset.

Den europeiske utgaven av albumet hadde et «skjult» spor ca. 14 minutter etter siste sang. Lydkuttet består av Steve Hogarths hikstende latter over et enkelt pianotema. Gruppa laget en ekstra intro til en utvidet singel-versjon av sangen «Man of a Thousand Faces», og Steve Hogarth brast ut i latter da han prøvde å synge over piano-introen, etter litt for stort øl-inntak før innspillingen.[2]

Marillion sa i utgangspunktet nei til å dra på turné i Nord-Amerika etter lanseringen av This Strange Engine, fordi det ville bli for dyrt. En av fansen foreslo da å samle inn til et turnéfond, slik at gruppa likevel kunne få råd til å turnere i Amerika, og andre fans tilbød seg å administrere fondet. Marillion gikk med på forslaget, og fansen samlet til sammen inn over 60 000 dollar.[3] Som en takk til fansen ga Marillion en dobbelt-CD med opptak av en av konsertene på turnéen til alle som hadde bidratt til fondet. (Se Rochester.)

Under innspillingen av This Strange Engine ble Marillion kontaktet av duoen The Positive Light, som ønsket å remikse noe av Marillions musikk. Resultatet ble remiks-albumet Tales from the Engine Room. Remiks-albumet ble først utgitt på Marillions eget merke Racket Records for salg kun på gruppas egen nettside, og senere (med et ekstra spor) på Eagle Records for salg i vanlige butikker.

I 2001 ga Marillion ut en dobbelt-CD med demo-materiale fra innspillingen av This Strange Engine, kalt Another DAT at the Office.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Albumet[rediger | rediger kilde]

 1. «Man of a Thousand Faces»* (7.33)
 2. «One Fine Day»* (5.31)
 3. «80 Days» (5.00)
 4. «Estonia» (7.56)
 5. «Memory of Water»* (3.01)
 6. «An Accidental Man»** (6.12)
 7. «Hope for the Future» (5.10)
 8. «This Strange Engine» (15.36)

All musikk er skrevet av Steve Hogarth, Steve Rothery, Mark Kelly, Pete Trewavas og Ian Mosley. Tekstene er skrevet av Steve Hogarth, med unntak av låtene merket * , som har tekst skrevet av John Helmer, og ** tekst Steve Hogarth og John Helmer.

Den japanske utgaven av albumet hadde bonussporene «Beautiful» (acoustic) og «Made Again» (acoustic). Den amerikanske utgaven av albumet hadde bonussporene «Estonia» (Positive Light remix) og «80 Days» (acoustic).

Singler[rediger | rediger kilde]

Man of a Thousand Faces[rediger | rediger kilde]

 1. «Man of a Thousand Faces» (radio edit) (3.37)
 2. «Beautiful» (unplugged version) (4.50)
 3. «Made Again» (unplugged version) (5.15)
 4. «Man of a Thousand Faces» (extended version) (8.19)

Eighty Days[rediger | rediger kilde]

 1. «Eighty Days» (5.00)
 2. «This Strange Engine» (live) (16.10)
 3. «Bell in the Sea» (live) (4.18)

Personell[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]